Rooney megdöbbentően kevés pénzt hoz

2010.06.18. 20:10

Anglia-Algéria, C-csoport
Fokváros, Green Point stadion, 20.30

Wayne Rooney vb-gólja az első meccsen nem jött össze, senkit sem érne váratlanul, ha most ő nyerné meg a meccset. Algéria igazi csatár nélkül játszik.

Angliával egyszer már nagyon sok pénzt lehetett veszíteni, a Green kapitális hibája utáni 1-1 volt a favoritok botlásainak kezdete. Az elmúlt három napban aztán eurómilliárdokat kereshettek a fogadóirodák, miután kikapott a topfavorit Spanyolország, majd a franciák és a németek. Egészen biztos, hogy számtalan kötésben fogadó átkozza a csapatokat.

Nem is könnyű a váratlan eredmények után bármit is írni, de annyit azért mégis: Anglia még egyszer nem járathatja le magát. A gondok persze ugyanúgy gondok maradnak, mert Green helyett James sem igazán jó megoldás, King is kiesett a védelemből, Carragher lassúsága pedig szembetűnő. Glen Johnson lesz a jobb oldalon, neki is kulcsszerepe lesz a felfutásoknál.

Gareth Barry ugyanakkor ott lesz a középpályán, most kiderülhet, mennyire fontos láncszem Gerrard és Lampard mellett, hiszen neki kell ütköznie.

Az első meccsen semmit sem mutató Algéria várhatóan sokkal többet kiad magából, hiszen a szlovénok is ezt tették.

Ennek ellenére az angolok három gólt simán lőhetnek, ami 2,25-szörös pénzt ér. Mivel a védelem nem tűnik biztosnak, egyet kapnak is, és akkor egy 3-1-es végeredménnyel könnyen prognosztizálható. 13-szoros pénzt nyerhetünk vele.

Egy algériai gól pontosan annyit ér, mint három angol. 1,571 az oddsa, hogy a tartalékos angol védelem kapott gól nélkül lehozza a meccset. Nem valószínű, hogy összejön.

Anglia győzelme elenyésző összeget (1,2) fizet, még akkor is csak másfélszeres pénzt, ha már a félidőben is vezetnek Gerrardék. Mivel Algéria egyetlen igazi csatárt sem nevezett, nem is lesz annyira könnyű megbontani a védelmet, bár azt nyilván tudják, hogy mindenhonnan lőniük kell, hiszen a másik nagy potyát Sausi szedte össze, és ha ő ki is került a csapatból, mégiscsak a második algériai kapus véd.

Ezért nem butaság Lampardra vagy Gerrardra tenni, hátha összejön egy jó átlövésük. Kivált, mert Rooney bármikori gólja mindössze 1,4-szeres pénzt fizet. Ha övé az első, akkor máris 3,5-szeres a nyeremény, de lehet, hogy egy távoli bomba hozza meg. Ha Gerrardé az első gól, ötszörös, ha Lampardé hatszoros a kifizetés. Ha nem Gerrardé az első, akkor kétszeres a nyeremény.