Kiss Silverstone-ban elléphet a mezőnytől

2010.08.19. 16:13
Kiss Pál Tamás futamokat már nyert az angol Forma Renault bajnokságban, edzést még nem. Silverstone-ban ez is sikerülhet, bár sokkal fontosabb, hogy megtartsa vezető helyét a pontversenyben.

Izgalmasan alakul az idei Brit Formula Renault bajnoki sorozat – itt kezdett két világbajnok, Lewis Hamilton és Kimi Räikkönen is -, hiszen mindössze 27 pont választja el az első öt helyen álló versenyzőt, közülük bárki megnyerheti az összetett pontversenyt.

A HELL Racing Team tehetsége, Kiss Pál Tamás áll az élen, igaz, csak 7 pont az előnye a második helyen álló brit Will Stevens előtt.

Ha a miskolci versenyző a mostani, Silverstone-ban rendezett versenyhétvégén jó formában lesz, és hozza korábbi kiváló eredményeit, előnye jelentősen megnőhet.

Most pótolják be a rossz idő miatt májusban elhalasztott Brands Hatch-i futamot, így a szokásos vasárnapi két versennyel együtt összesen háromszor lehet pontokat szerezni.

„A harmadik helyről rajtolhatok, mert a kvalifikáció érvényes maradt, így egy jó start után arra kell koncentrálnom, hogy megtartsam a dobogós helyet, amivel megalapozhatnám a vasárnapi két futam hangulatát” - vázolta célját Kiss.

„Ennek a pályának a stílusa a legkedvezőbb nekem, az itteni teszteken mindig a legjobbak között voltam. Bízom a jó szereplésben, és jó lenne már egyszer az edzésen is a legjobb lenni, mert az még nem sikerült, de hamarosan talán összejöhet. Olyan mérföldkő lenne, mint az első futamgyőzelem” - mondta a 18 éves versenyző.

Kiss a legutóbbi verseny után az autó végsebességére panaszkodott, ezért a csapata folyamatosan próbált javítani a technikai feltételeken.

Ezenkívül még három versenyhétvége van, október második hétvégéjén fejeződik be a sorozat.