Sarolta, Emese
17 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Iszinbajeva csúcsformában térhet vissza

2010.09.29. 11:56

Szergej Bubka szerint Jelena Iszinbajeva, a női rúdugrás kétszeres olimpiai bajnoka csúcsformában tér majd vissza a pályára.

A világcsúcstartó orosz atléta áprilisban jelentette be, hogy idén nem versenyez, mert feltöltődésre van szüksége. Iszinbajeva két sikertelen világbajnokság után hozta meg döntését, melyet az ukránok legendás ugrója, Bubka szerint már jóval korábban meg kellett volna tennie, és akkor a tavalyi szabadtéri és az idei fedettpályás vb-n is győzhetett volna. "Szerencsésebb lett volna, ha még a tavalyi világbajnokság előtt tart egy nagyobb szünetet, de ő is ember - nyilatkozta a férfi világrekordot 1994 óta 6,14 méterrel tartó Bubka. - Nagyon nehéz helyzetben van, óriásiak az elvárások vele szemben a rajongók és a szponzorok felől is, igazi sztár, ennek állandóan meg kell felelnie. Egyszerűen elfáradt."

Bubka ugyanakkor biztos benne, hogy a női világcsúcsot 5,06 méterrel tartó Iszinbajeva és edzője, az ukrán klasszist 1990-ig felkészítő Vitalij Petrov tudják, mit kell tenniük, és az orosz ugró a tökéletes állapotban versenyez majd, amikor visszatér a női rúdugrás mezőnyébe.