Olyan erős és fitt vagyok, mint 25 évesen

2010.10.16. 14:46

Szombaton este tizenegytől a WBC világbajnoki övéért száll harcba a toronymagas favorit, Vitalij Klicsko (40 győzelem, 2 vereség) és az amerikai Shannon Briggs (51 győzelem, 5 vereség). Előbbi kiváló állapotban van, utóbbi 3 éve bokszolt komoly ellenféllel, akkor ki is kapott attól az Ibragimovtól, aki már két éve nem bokszolt.

A 38 éves Vitalij Klicsko bő egy év alatt negyedik meccsét vállalta, ez is igazolja, komoly riválist egyszerűen nem kaphat, ezért vállalkozik bátrabban meccsekre.

„Olyan erősnek, és fittnek érzem magam, mint 25 éves koromban” – indokolta, miért nem pihent öt hónapot sem a lengyel Sosnowski májusi kiütése után. Ráadásul igen jó szerződést kötött a német RTL-lel, szívesen bokszol, hiszen kétmillió eurót biztosan kap, és a jegybevételből is részesedik.

000T TRDV846600

„Nem bokszoló vagyok, egy szórakoztató showman” – mondta a nála egy évvel fiatalabb Shannon Briggs, aki csak azért nem vonult vissza, mert a súlycsoport visszaesése után még lehet keresnivalója. Az amerikai az elmúlt három meccsét az első menetben, kiütéssel nyerte, Fritz Sdunek fel is hívta tanítványa figyelmét, fokozottan figyeljen, nehogy beszedjen egy nagy ütést hideg fejre.

Nehéz elképzelni, hogy Klicsko nem nyer, azt még nehezebb, hogy változatos, szórakoztató meccset lássunk. Gyaníthatóan ugyanaz lesz a forgatókönyv, mint eddig: néha elengedi a bal kezét, egyébként a megelőző jobbokkal felőrli Briggst.

000T TRDV846607

9 menetnél húzták meg a fogadóirodák a határt, nyilván azért, mert Sosnowski és Arreola is a tizedikig bírta. Ha a tizedik menetig eljutnak, majdnem háromszoros a nyeremény, ha a kilencedik menet előtt véget ér, másfélszeres pénzt sem hoz.

Klicsko Kevin Johnsont tavaly pontozással verte, ha Briggs addig húzza, hatszoros pénzt fizet. Négyszeres az odds, ha a győzelem a negyediktől vagy a hatodik menetig születik meg. Briggs győzelme iszonyú pénzt hoz, tízszerest, bárhogy is szülessen meg.