Aki csaló volt, az is marad

2010.11.13. 16:15

Manny Pacquiao vs Antonio Margarito, vasárnap 5.00 óra, Dallas -- 1.16, 4.50

Telt ház lesz a dallasi stadionban, hiszen a világ súlycsoportoktól függetlenül legjobbjának tartott öklözője jelenik meg. Bele kell érezni, mikor és hogyan nyer, mert jól lehet vele keresni.

Manny Pacquiao hét súlycsoportban is volt már világbajnok, nem biztos, hogy lázba hozza a WBA nagyváltósúlyú vb-címe – bár azt mondta, nagyon várta ezt a meccset -, de a győzelemért járó dollármilliók nyilvánvalóan.

A 31 éves Fülöp-szigeteki edzője, Freddy Roach kiborult, hogy politikusi pályára készülő tanítványa túl sokat jár hazája törvényhozásába, ezzel a felkészüléstől vette el az időt. A mexikói Margarito tábora rögtön harsogta, hogy ez csak kamu, lehetetlen, hogy Pacquaio gyenge formában legyen.

A három vereség mellett 51-szer győztes Pacman ugyanakkor egyre inkább készül a civil életre, zenekart is alapított, fel is léptek a sajtótájékoztatón. Agresszív bunyósnak tartja ellenfelét, akivel biztosan tud egy jó meccset játszani.

„Nem nagyon bízom az ilyen típusú fiúkban, mert mindig, mindenáron nyerni akarnak. Margarito egy csaló. És aki egyszer csaló volt, az is marad, a leopárdnak sem tűnnek el a foltjai” – mondta Freddy Roach az ellenfélről.

Az edző szerint a hatszor vesztes, 38-szor győztes mexikói lassú kezdő, ezért az elején előnyt lehet szerezni vele szemben.

„Ez volt a legkeményebb felkészülésem, mert mindenkinek meg akarom mutatni, hogy újra itt vagyok” – mondta a 32 éves Margarito.

Voltak közös ellenfeleik, Joshua Clottey-val és Miguel Cottóval megmérkőztek az elmúlt években, mindketten legyőzték mindkettőt. Pacquiao KO-val verte Cottót, Clottey-t nem tudta kiütni. Margaritónál ugyanez a helyzet, annyi különbséggel, hogy egy menettel korábban rendezte le Cottót.

Ha kilenc menet alatt nem lesz döntés, akkor több mint kétszeres a nyeremény. Ha Pacquiao csak pontozással nyer, majdnem négyszeres a jutalom. Ha a meccs középső szakaszában lesz vége az ütközetnek, akkor 4,5-szeres a szorzó. Ha Margarito bármikor kiütéssel nyerne, hatos az odds. Ha pontozással, máris tizenháromszoros.