Mezey döngöli Mourinhót, Guardiolát

2010.12.02. 22:50

A Real ötöt kapott a Barcelonától. Mezey György doktor még ennél is nagyobb pofont adott José Mourinhónak. A magyar futball gyöngyszeme a dolgozat. Csak nehogy kötelező legyen felmondania valamennyi edzőjelöltnek.

A hétfői esti Barcelona-Real Madrid meccs után három nap telt el, míg végre megszólalt a hazai edzőfejedelem, a stratéga, a zseni, az edzőképzés apostola, a bohócliga utánozhatatlan királya.

Mezey György nem bírta tovább magában tartani az addig csak érlelődő, múlhatatlan varázsú gondolatait. Nemcsak úgy elmondta ám, blogjában közölte.

Nem tudni, mi volt vele a célja. A szerénység sohasem volt erős oldala Mezey professzornak, lehet, hogy pukkasztani gondolataival, de ahhoz meg túlzottan modorosak.

Guardiolába még csak beleszúr, bár előrebocsátja, nem akarja elvitatni érdemeit. (Első évében mindent megnyert.) Mourinhót viszont lepofozza.

Az elmúlt évek kétszeres BL-győztes edzőjét fikázta már az a Verebes József, aki a Győrrel egyetlen kupapárharcot nyert meg, pedig neki aztán minimum mértéktartóan kellene bánnia a jelzőkkel, mert Mourinho egy szezon alatt több meccset nyert, mint ő.

És akkor még rátett a Finnországban és az arab nagyhatalmaknál edződött Mezey. „Ilyen stratégiai hibát még nem is láttam edzőt elkövetni.”

Egy dátumot ajánlanék a Cavinton mellett a figyelmébe a mesternek: 1986. június 2. Meg egy eredményt: Magyarország-Szovjetunió 0-6.

Mi emlékszünk a mieink stratégiájára, és az edzőre is. Tessék egyszer bátran részletesen, alaposan kielemezni, még lehet, hogy a magyar futballnak is segítene így 24 év távlatából is.