Kincs a kutyaviadalos NFL-irányító aláírása

2010.12.14. 09:44 Módosítva: 2010.12.14. 09:47

Az NFL vasárnapi, Dallas Cowboys-Philadelphia Eagles meccsén Tashard Choice, a hazaiak futója a 30-27-re elvesztett találkozó után aláírást kért Michael Vicktől, a vendégek irányítójától. „Még sohasem fordult velem elő ilyesmi” - nyilatkozta Vick.

Choice elárulta az újságíróknak, hogy kétéves unokaöccsének Vick a kedvenc játékosa, így az aláírt kesztyű hozzá kerül majd.

„Nem gondolják rólam, hogy tiszteletlen vagyok. A csapattársaim, az edzőim és a tulajdonos is tudja, helyén van a szívem” - idézte Choice-t az ESPN.

Michael Vicket, aki a 2001-es draft első választottja volt, a legnagyobb ígéretnek tartották az NFL-ben. Az Atlanta Falcons irányítója volt egészen 2007 augusztusáig, amikor illegális kutyaviadalok szervezése miatt őrizetbe vették.

2007 decemberében 23 hónapra elítélték, jó magaviselete miatt tavaly májusban - 19 hónap után - szabadult. A Philadelphia segített quaterbacken, aki idén kivételes teljesítménnyel hálálja meg a bizalmat. Az Eagles három héttel az alapszakasz vége előtt csoportjában élen, playoffos helyen áll.

Brett Favre 18 év után hagyott ki meccset

Megszakadt Brett Favre-nak, a Minnesota Vikings játékosának elképesztő sorozata, hétfőn este sérülés miatt ki kellett hagynia a New York Giants elleni mérkőzést. A 41 éves irányító 1992. szeptember 27-én volt először kezdő - akkor még a Green Bay Packersben-, a mostani meccsig minden összecsapásán, sorozatban 297 meccsen ő vezette aktuális csapatát.

„Mindegy volt, hogy mikor szakad meg, most vagy még az előző szezonban, nagyon büszke vagyok rá, nagy sorozat volt” - nyilatkozta a Favre, akit az elmúlt héten szenvedett vállsérülést. A történelmi összecsapást ráadásul rendhagyó körülmények között rendezték meg: a Minnesota nem tudta elvállalni a házigazda szerepét, mivel stadionjának tetőszerkezete a hatalmas havazás miatt beszakadt, ezért Detroitba tették át a találkozót, amelyet egyébként a Giants nyert meg 21-3-ra.

Favre - aki 19 szezont töltött a profik között - tavalyelőtt még a Green Bay Packers játékosaként úgy döntött, nem folytatja tovább, ám visszatért, igaz, már a New York Jets színeiben. Egy éve szintén úgy tűnt, befejezi, végül mégis kétéves szerződést írt alá a Vikingshez.

Az NFL történetében ő adta a legtöbb hatpontos gólt (touchdown) érő passzt (507), a legtöbb yardot passzolta (71.775), neki a volt a legtöbb passzkísérlete (10.161). Háromszor választották meg az alapszakasz legértékesebb játékosának (MVP: 1995, 1996, 1997), Pro Bowlon (All Star-gála) pedig 11-szer játszott.