A kutyviadalos Vick lelépne az Eaglestől

2010.01.29. 13:24

Michael Vick valószínűleg csapatot vált, amint lehet, noha a 2010-es szezon végéig köti szerződés a Philadelphia Eagles-höz. A börtönviselt játékos szeptembertől kezdőként kíván szerepelni, és erre minden esélye megvan - egy másik franchise támadósorában.

Az irányító Donovan McNabb cseréjeként tért vissza szeptemberben, és bár nem szerepelt sokat, egyfajta szituációs játékosként stabilizálni tudta magát az Eagles rosteren. Miután letöltötte börtönbüntetését (azok a bizonyos kutyaviadalok...), Tony Dungy, a Colts korábbi edzője vette szárnyai alá az Atlantát korábban hét éven keresztül irányító mozgékony QB-t, akinek a 2009-es szezonban sikerült ismét respektet szereznie az NFL berkein belül.

A játékoshoz közel álló források szerint azonban egyértelmű, hogy másik csapatban fogja megkezdeni a felkészülést a 2010-es szezonra, hiszen mindenképpen kezdőként képzeli el magát. Mivel egyelőre úgy néz ki, hogy nem sok irányító válik szabadügynökké februárban - Daunte Culpepper a legnagyobb név - és a draftra sem neveztek késznek mondható QB-k, az ezen a poszton gondokkal küszködő csapatok névsora pedig nem rövid (Buffalo, St. Louis, Carolina, Oakland, Jacksonville), ráadásul Vick kifejezetten nézőcsalogató játékosnak számít, minden bizonnyal még februárban talál magának egy olyan alakulatot, mely hajlandó tárgyalni a Phillyvel, és amelynek vezére lehet a 2010-es szezonban.