Cseh csak vb-6., csúcsát is bukta 400-on

2010.12.16. 16:30
A dubaji rövid pályás versenyen az amerikai Ryan Lochte hatalmas világcsúccsal győzött, Cseh Lászlót a negyedik Verrasztó Dávid is legyőzte.

Verrasztó Dávid és Cseh László 400 vegyesen az ötödik (4:04.11) és a hatodik idővel (4:04.44) jutott a döntőbe, a legjobb selejtezős időt az Ryan Lochte (4:01.76) úszta, Cseh tavaly decemberben, az isztambuli Európa-bajnokságon úszott világcsúcsától (3:57.27) az amerikai is elmaradt.

DVETT20101215009

Cseh jól kezdett a döntőben, ötvennél a 3. helyen fordult, a pillangó végén is tartotta a dobogót, Lochte vezetett Mellouli előtt. 150-nél a másik amerikai, Clary volt az első, Cseh a negyedik.

A két amerikai ellépett, Lochte 300-nál 3 századra volt a világcsúcstól, 350-nél már belül volt, végül hatalmas idővel, 3:55.50-nel hozta a dubaji világbajnokság második világcsúcsát, 1.7 mp-et faragott le Cseh idejéből.

Cseh László feladta a végére, 4:04.93-mal hatodik lett, a táv második felében nagyot úszó Verrasztó Dávid is megelőzte, aki 4:02.73-mal negyedik lett.

Gyurta Dániel hatodik lett gyengébbik számában, 100 mellen. Verrasztó Evelyn hetedik döntős 100 vegyesen.

Verrasztó Dávid így látta a történteket: "Néha az az érzésem, húsz évvel vagyunk lemaradva. Valamit nagyon tudnak, amit mi még nem. Összességében nem lehetek elégedetlen az úszásommal, nagyjából úgy ment, ahogy terveztem. Az, hogy Laci előtt végeztem, nem lényeges, pontosabban, nem ez a lényeges. Valamin változtatni kell, hogy felvegyük a többiekkel a versenyt."

Cseh László így fogalmazott:  "Azért a negyedik helyet illett volna megszereznem. Túl erősen kezdtem, háton a második ötvenen ezt már éreztem, ráadásul amikor egyre inkább elmentek tőlem, elkezdtem kapkodni, hogy hátha még fel tudok zárkózni, kiestem a saját ritmusomból, márpedig ha a mozgás nem olyan, akkor inkább lassulok, ráadásul még több energiát emészt fel az ilyen szétesett úszás. Nagyon elfáradtam, sajnálom, hogy ma csak ennyi sikerült."

Gyurta Dániel sem volt maximálisan elégedett. "Az rossz, hogy nem sikerült javítanom az egy nappal ezelőtti eredményen, a célom egyértelműen ez volt, de egy kicsit lassabban kezdtem a kelleténél. Viszont maga az úszás jól megy érzésem szerint, ami remek előjel a kétszáz előtt."