Cseh: Rosszul fordulunk, lemaradtunk

2010.12.17. 11:39
A világbajnok úszó technikában és úszósebességben jól áll, de nagyobb hangsúlyt kell fektetnie lábizmai erősítésére.

Cseh László 400 vegyesen hatodik lett csütörtökön a dubaji rövid pályás világbajnokságon, 200-on 10. lett a pénteki selejtezőben, döntőbe sem jutott. Az olimpiai ezüstérmes, világbajnok úszó úgy véli, a vb-n kiderült, hogy a fordulóknál lemaradásban vannak a világ élmezőnyéhez képest.

"Úszásban nincsenek gondok, technikában, úszósebességben ugyanúgy állunk, de a fordulóknál még nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk a lábizom-erősítésre. Azt érzem, hogy Lochte, Clary, Mellouli, azaz mindenki, aki Amerikában él vagy készül, egy fordulónál könnyedén elrúgja magát a faltól, delfinezik egy jót, és lazán halad tovább az így nyert sebességgel, addig nekem nagy energiabefektetés ez a mozdulatsor, és nem tudok olyan magától értetődően nekimenni a következő hossznak".

A 25 éves Cseh állítja, a 200 selejtezőjében a mellúszást rontotta el, nem érezte a lábát, amely nem adott neki sebességet, így elkezdett görcsösen kapaszkodni a karjával, de ettől csak még rosszabb lett a helyzet, és kiesett a ritmusból.

"Erre a vb-re nem tudtam úgy felszívni magam, mint máskor. Ebben az évben iszonyatos energiákat mozgósítottam, hogy a budapesti Európa-bajnokságon jól szerepeljek. Abba a felkészülésbe tényleg beletettem mindent, amit csak lehetett. Utána viszont muszáj volt valamennyit pihenni, és az őszi felkészülésnél már nem tudtam annyit edzeni, mint szoktam. A végén még oda akarom magam tenni kétszáz pillangón. Az állóképességem szerintem rendben van, kicsit most fel is tüzeltem magam és szerencsére abban a számban nem kell mellen úszni".

Cseh a 200 m pillangó selejtezőjében vasárnap délelőtt úszik.