Már le is néznek minket a kézi-vb-n

2011.01.15. 10:24

Magyarország-Norvégia, 16.30, férfi kézilabda-világbajnokság
H: 2,6, D: 11.00, V: 1,66

Az első forduló előtt is hasonló oddsokat adtak a két csapatnak, az Izland elleni nyomasztó vereség nem változtatott az esélyeken. A sorsdöntő meccsen bravúr kell a Mocsai-csapattól.

32-26-ra verte az olimpiai ezüstérmes Izland a tartalékos és sebességét elveszítő magyar kézilabda-válogatottat. Norvégia könnyed győzelemmel rajtolt, ugyancsak hat góllal verte a japánokat. (35-29)

A japánok nyitott védekezése nem ízlett a csapatnak, helyenként volt szoros is a meccs, de becsapós, hogy mennyit adtak ki magukból a kulcsemberek: Tvedten, Lund, Kjelling, Myrhol.

Norvégia folyamatosan fejlődik, egyre jobb helyezéseik vannak, az olimpiáért is játszhattak 2008-ban, de a selejtezőtornán nem bírtak a lengyelekkel és Izlanddal.

A védekezése roppant kemény, az átlövőinknek nagyon nehéz átlőni a masszív hatos falat, és akkor még ott van a két kapus, Ege és Erevik, akik közül bármelyik képes világklasszis produkcióra.

A 2007-es vb-n legyőztük őket (25-22), igaz akkor sikerélménnyel mentünk nekik - előző nap legyőztük a dánokat -, most pedig 24 órát sem pihenve, vereségből érkezünk. A csapat dinamikája csak jobb lehet, mint pénteken volt, a 22 éves Lékai Máté ezúttal is vezérszerepet kaphat.

A norvégok önbizalma a tetőn: Mamelund azt mondta, könnyebb meccsre számít ellenünk, mint a japánok ellen. Még ha meg is magyarázta a mondatot, elképzelhető, mit gondolhatnak rólunk.

Igaz a bemutatkozó meccsünkön nem is cáfoltunk semmire, hatástalan átlövőinket könnyen kiveheti a meccsből Norvégia is, a kis embereinket pedig felőrölhetik 40 perc után.

Ha nem lesz a kapuban a klasszisteljesítmény, nagyjából olyan lesz a meccs képe, mint pénteken.

Ha komolyan gondoljuk az olimpiát, akkor most mutatnunk kell valamit, mert egyébként csak a verejtékes továbbjutásban bízhatunk, de még ahhoz is verni az osztrákokat, brazilokat és a japánokat.

Nem várható sokgólos meccs, most tényleg a védekezésen lehet a hansúly, mindkét oldalon.