Kajak-kenu: 2014-ben ifi-vb-t, 2015-ben maraton-vb-t rendez Magyarország

2011.04.16. 15:20

Az augusztusi MOL olimpiai kvalifikációs világbajnokság után újabb jelentős kajak-kenu világversenyeket rendezhet Magyarország: a nemzetközi szövetség (ICF) vezérkara Szegednek ítélte a 2014-es ifjúsági és U23-as gyorsasági világbajnokságot, míg a 2015-ös maraton-világbajnokságnak - 1999 és 2007 után harmadszor - Győr adhat otthont.

„A magyar helyszínek nemcsak ismertek, hanem elismertek is a sportágon belül, hiszen több sikeres rendezésen már túl vagyunk, a szegedi és a győri pályázatot is egyhangúlag támogatta a 28 tagú testület – szögezte le helyzetjelentésében Vaskuti István, az ICF első alelnöke. - A mezőny szeret visszatérni a magyar helyszínekre, a versenyzők és a sportvezetők mindig jó élményekkel távoznak Magyarországról, ahol a közönség képes jó hangulatot teremteni, sportszerű, és ért a kajak-kenuhoz” – nyilatkozta a magyar sportdiplomata.

Az ICF arról is határozott, hogy a 2015-ös gyorsasági kvalifikációs világbajnokságot Milánó, az az évi szlalom-vb-t pedig a jövő évi nyári olimpia gazdája, London rendezheti meg.