25 milliós meccset játszik a Paks

2011.05.13. 12:32

Paksi FC v Vasas SC -- 17.00 H: 1.57 D: 3.50 V: 5.50

Zalaegerszegi TE v Debreceni VSC -- 19.00 H: 2.50 D: 3.30 V: 2.50

Ha a Paks nyer, biztosan második, vagyis Európa Liga induló. A Loki a harmadik helyért harcol, nagyon kellene egy győzelem a bajnoki címvédőnek.

Hosszú távon nagyon nem mindegy, hogy az európai kupacsapatok mit érnek el ebben a szezonban.

A Debrecen megteremtette magának, hogy kiemelt lehet az Európa Ligában, ebből adódóan lényegesen nagyobb eséllyel pályázna a továbbjutásra, ezért még a riválisok is szurkolnak neki visszafogottan, hiszen az országnak is van egy koefficiense a szervezetnél.

A Paks még sohasem volt kupaszereplő - 35 éve jutott fel az NB III-ba -, most az lehet, ehhez csak nyernie kell, bár nem lesz könnyű, mert a Vasas a múlt heti Haladás elleni vereségig idegenben nem kapott gólt tavasszal.

A Paksnak 90 ezer euró jár csak azért az UEFA-tól, mert bemutatkozhat a sorozatban, a magyar Ligakupáért ugyanennyit kapott.

A hazai győzelem oddsai nagyot estek, miután Komjáti András bejelentette, fiataljainak ad lehetőséget. Pakson telt házban reménykednek, mégiscsak történelmi siker előtt áll a csapat.

A Debrecen Kondás Elemérrel még nem kapott ki, a ZTE hazai pályán szeptember végén veszített utoljára - a Videoton verte Csankékat -, érdemes arra tenni, hogy újabb vereség jön.

Az élmezőny: 1. Videoton 58 pont, 2. Paks 50, 3. Ferencváros 46, 4. Debrecen 45, 5. ZTE 44.