Sapp a 4. menetre ki sem jött a sarokból

2011.08.31. 07:43

Kunkli Tivadar ellen május 1-jén Bob Sapp meg sem erőltette magát, pár nagyobb pofon után padlózott, és gyorsan feladta a meccset. Azóta most először szállt ringbe K1-ben, a német Florian Pavic hívta ki. Az ötmenetesre tervezett küzdelem nem ment végig, Sapp fáradtság miatt feladta.

A Szörny szokásához híven vehemensen kezdett, nekirontott Pavicnak. Szabálytalan technikával, tarkóra fogással és ütéssel próbálta megrendíteni a németet. Az első menetben Sapp irányított, zártan védekezett és távol tartotta Pavicot, aki csak pár ütést tudott bevinni. Sapp a menet végén egy óriási ütést mért parasztlengővel a német fejére. Sapp bepörgött, de a következő ütéstől a gong és a bíró megmentette ellenfelét.

A második menetben Sapp megint rohamozott, de megfeledkezett magáról, és Pavicot - ahogy Kunklit is - a köteleken kívülre lökte. A Szörny hiába ment előre, és talált be térddel is, nem rendítette meg ellenfelét. A menet felétől megfordultak a szerepek, Pavic ment rá Sappre, és sorozta meg többször. Ekkor már látszott, elfogyott a Szörny ereje, ütései hadonászássá váltak.

A harmadik menet elején mindent egy lapra tett fel, sikeresen földre is küldte Pavicot, de a küzdelem folytatódott. A német a sarokba szorult, Sapp szabálytalan, tarkóra mért ütésekkel próbálta letaglózni, ezért a bíró meg is intette. Sapp ezután már alig mozgott, csak a levegőért kapkodott. A menetet még kihúzta, de a következőre már nem állt ki, annyira elfáradt, Pavic így technikai KO-val nyert.

Bob Sapp idén négy mérkőzést vállalt, mindet KO-val veszítette el. MMA-ban a ciprusi Stav Economunak adta meg könnyen magát, majd Attila Ucar szorítása is túl erős volt neki, egy nappal később Kunkli ütötte ki két perc alatt. Pavic ellen legalább harcolt, ha győzni nem is tudott.

Pavic 19. mérkőzését vívta, eddig 17-et megnyert (ebből hetet KO-val), egyszer döntetlenezett. 2009-ben megszerezte a profi kick-box világbajnoki címet is.