Rg-vb: Vass Dóra döntős helyen a karikagyakorlata után

2011.09.20. 20:28

A hétfői labda- után a keddi karikagyakorlata is jól sikerült Vass Dórának, aki így megőrizte 17. helyét a ritmikus gimnasztikázók montpellier-i olimpiai kvalifikációs világbajnokságán. Szalóki Violetta a 62., Forray Fanni pedig a 85. helyen áll.

A vb második napján az elsőhöz hasonló volt a program, a mezőny egyik fele - amelyik hétfőn labdázott - karikával, míg a másik - amelyik a nyitányon karikázott - labdával mutatta be gyakorlatát.

Vass a labda (26,250) után karikagyakorlatára is jó pontszámot (26,200) kapott, így jelenleg 52,450 ponttal áll és továbbra is esélye van arra, hogy bekerüljön az egyéni összetett 24-es döntőjébe. Szerdán és csütörtökön a szalaggal és a buzogánnyal versenyeznek a résztvevők, csütörtök estére alakul ki a döntő, amelyben országonként két versenyző indulhat. A pénteki fináléba a legjobb három szer eredménye alapján lehet bejutni. Ott az első 15 olimpiai kvótát szerez, a 16-24. pozícióban záróknak pedig a januári kvalifikációs tornán lesz még esélyük kiharcolni a londoni részvételt.

Szalóki 24,175 pontot kapott keddi produkciójára, jelenleg így 47,750-nel áll, Forray pedig 23,700-at érdemelt ki karikagyakorlatával, ezzel két szer után 46,250 pontja van.

"Nagyon elégedett vagyok a lányokkal, hiszen ma karikával mindenki hibátlanul teljesített, mindenki kihozta magából a maximumot - értékelt a hazai szövetség tájékoztatása szerint Sinkó Andrea szövetségi kapitány. - Dóri 17. helye bíztató, főleg, ha az országonkénti kettőt nézzük, akkor jelenleg a 15. helyen áll. De most az a lényeg, hogy a legjobb 24-be kerüljön, hiszen ott nulláról indul minden."

A magyarok még az együttes kéziszercsapatok versenyében szerepelnek majd. A Hauser Judith, Topic Dária, Buda Júlia, Kohlhoffer Fanni, Korom Anna, Katona Barbara, Miklós Dominika, Szkokán Mónika összetételű válogatott szerdán utazik el Montpellier-be.