Overdose-t nem engedik be Hongkongba

2011.11.22. 10:33

Mikóczy Zoltán száz napja szervezi lova, Overdose hongkongi utazását a távol-kelet legnagyobb sprintfutamára. A hongkongi meghívásos verseny, 14-es mezőnyébe 92 telivér szeretett volna bekerülni, köztük 15 Group I-verseny győztese.

"A szinte lehetetlen sikerült, az őszi szezont majdnem teljesen kihagyó Overdose-t római futása után meghívták. Illetve csak hívták volna, mert egy teljesíthető kritériumnak nem felelhetett meg" - mondta Mikóczy a ló hivatalos honlapján.

K MTI20111113061
Fotó: pannoniaoverdose.hu

A hongkongi versenyszervező ugyanis csupán 26 nappal a futam előtt közölte, hogy a helyi Mezőgazdasági, Halászati és Természetvédelmi Hivatal egy 1992-es lóinfluenza-járvány miatt csak azon lovak beutazását engedélyezi, amelyek 15 meghatározott országban töltötték az elmúlt 60 napot, és ezen Magyarország nincs rajta.

Ha Mikóczy tudott volna erről a szabályról, vélhetően mérlegeli, hogy Németországba viszi a lovat, de mivel nem tudta, Overdose Alagon volt, sérülten.

A versenyszervező nagyon sajnálja, Overdose-t szupersztárnak, Magyarország briliáns lovának nevezi, de ettől még nem indulhat a futamon.

Overdose-t amúgy a fogadóirodák a harmadik legesélyesebb lónak tartották, ehhez az előkelő pozícióhoz római győzelme elég volt.

Lovasa, Frankie Dettori nagyon bízott benne, hogy ott lehet a futamon, szerette volna Ázsiában is lovagolni.