16:00, December 04.
Franciaország 0
Lengyelország 0
al-Tumama Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 04.
Anglia 0
Szenegál 0

Nagy visszalépett, Kulcsár mégse MOB-tag

Index, MTI
2012.02.24. 11:08

Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok vívó visszalépett a Magyar Olimpiai Bizottságba jelölésétől a párbajtőrözők kapitányi posztjáról szerdán lemondott Kulcsár Győző javára. A szövetség viszont Nagy Tímea helyett nem jelöl mást.

A női párbajtőr kétszeres egyéni olimpiai aranyérmese az nso.hu-nak azzal indokolta döntését, úgy érzi, nem helyezheti magát az elé, akivel olimpiát nyert. Mindehhez hozzátette, hogy nem tekinti magát mártírnak.

"Amennyiben Nagy Tímea nem vállalja a jelöltséget, akkor öt helyett csak négyen fogják képviselni a vívást a Magyar Olimpiai Bizottságban" - mondta pénteken az MTI megkeresésére Csampa Zsolt, a szövetség társadalmi kapcsolatokért felelős alelnöke. Csampa országgyűlési képviselő, tavaly májustól van a sportágban.

"Megemelem a kalapom Titi előtt, úgy viselkedik, ahogy egy sportemberhez illik, nagyszerű emberi kvalitásról tesz tanúbizonyságot" - mondta a hírre reagálva Kulcsár Győző."Ezzel együtt az ő visszalépése nem a Magyar Vívószövetség elnökségének álláspontját tükrözi. Továbbra is azt mondom, amennyiben nem férek be az MVSZ elképzelésébe, ha a vezetőség úgy véli, hogy nem képviselhetem a vívást az olimpiai bizottságban, akkor nem fogom" - összegzett.

A négyszeres olimpiai bajnok Kulcsár, a Nemzet Sportolója, aki MOB elnökségi tag is volt, a hétvégi Westend női párbajtőr Grand Prix felvezető sajtótájékoztatóján olvasta fel Erős Jánosnak, a magyar szövetség elnökének címzett levelét, melyben lemondását azzal indokolta, hogy az MVSZ nem jelölte őt MOB-tagnak, ezt pedig méltánytalannak, megalázónak tartja.

Füleky András, a szövetség ügyvezető igazgatója akkor arról számolt be, hogy az MVSZ elnöksége múlt pénteken döntött a jelöltekről. A vezetőség úgy határozott, hogy a korábban a szövetség által delegált három tagtól, Kovács Tamástól, Kulcsár Krisztiántól és Füleky Andrástól nem vonja meg a bizalmat, további két helyre pedig - melyre a MOB alapszabály-módosítása alapján nyílik lehetőség - három jelentkezőből titkos szavazással Gémesi Györgyöt és Nagy Tímeát jelölte. A harmadik Kulcsár Győző volt.  • Hírek
  • Hírek