Mint a hiénák, úgy hajtották a bírót

2012.03.14. 15:50

Hat futballista elől menekült egy bíró a tanzániai bajnokságban. Mindhiába. Sokáig úgy tűnt, ellenáll az emberáradatnak, de végül az egyikük felugrásból behúzott neki egyet.

A balhé akkor kezdődött, amikor a játékvezető kiállította a vele túl sokat szájaló Haruna Niyonzima Young Africans-játékost. Ekkor, elnézést a példáért, a szavannákról szóló természetfilmek kedvenc jelenetét idézték fel a felek. Azt, amikor a sunyi és hülye járású hiéna-csapat kerülgeti, majd leteríti a félelmetesen nagy gnúbikát. A feldühödött YA-sok először csak vészjóslóan tartottak a mindenkinél legalább egy fejjel magasabb és vagy harminc kilóval nehezebb bíró felé. A bátrabbak aztán lökdösni is kezdték, majd a falkavezér, Stephano Mwasika be is mocskolt egyet a játékvezetőnek.

Miután kicsit lehiggadtak a játékosok, a meccs folytatódott. Egy piros lap kiosztásánál a bíró már taktikusabb volt, azonnal sprintelni kezdett. Nem is indokolatlanul, egy YA-játékos támadásba lendült, csapattársának úgy kellett lerántania, hogy ne kezdődjön újra a verekedés.

A bírót megütő Mwasika egyéves eltiltásra számíthat.