Kézzel szerzett gólt, bevallotta a bírónak

2012.04.11. 17:46

Némileg csökkenti, de azért nem veszi el teljesen Marius Ebbersnek, a St. Pauli csatárának érdemeit az, hogy a bíró kérdőre vonta. Hányan mondták volna egy ilyen helyzetben azt, hogy "igen, beleértem kézzel is"? Oda neki a Fair play-díjat!

Ebbers 1-1-nél, a 80. percben szerzett gólt az Union Berlin elleni Bundesliga 2-es meccsen. Welz játékvezető nem látta, hogy kézzel is beleért a labdába, ezért elsőre gólt ítélt. A vendég berliniek viszont látták a csalást, így hevesen tiltakoztak. A bíró erre odament Ebbershez, hogy kérdőre vonja. A támadó szépen elmondta, hogy igen, fejjel és mindkét kezével is beleért a labdába. Welz erre visszavonta a gólt, ami ráadásul nagyon fontos lett volna a St. Paulinak, mivel a feljutásért harcolnak. Az utolsó percben visszakapták a sorstól, vagy inkább másik csatáruktól, Fin Bartelstől, amit a lelkiismeretes Ebbers elvett tőlük, mert előbbi betalált, így megnyerték a meccset.

„Mondtam neki, hogy fejjel és a kezeimmel is beleértem, de előtte gondolkoztam egy kicsit, mit feleljek. Ha 1-1 marad a végére is, örökre a vesztesekhez tartoznék. Akkor azt mondanák: valóban jár a Fair Play-díj, de nem volt túl okos döntés" - olvasható a támadó nyilatkozata a Merkur-online nevű népet lap oldalán.

Messi vajon bevallotta volna?