Levetették a mezt saját játékosaikkal

2012.04.23. 16:10

A Siena már az 53. percben néggyel vezettett a Genoa ellen, a hazai ultráknál itt szakadt el végleg a cérna csapatuk idei minősíthetetlen teljesítménye miatt (egy pontra vannak a kiesőhelytől). Sculli, a genovaiak futballistája nem ijedt meg annyira, úgyhogy nem vetkőzött. Odament az ultrák egyik vezetőnek látszó figurájához, beszélgettek kicsit, hogy ugyan nyugodjanak már meg. Gyorsan összebarátkoztak, vagy eleve jóban is voltak. Milyen érdekes, Sculli annak a Giuseppe Morabitónak az unokája, aki a calabriai Ndrangheta maffiaszervezet hirhedt fejese.

Azzal kezdődött minden, hogy a 0-4-es állásnál a hazai ultrák füstbombákat meg fáklyákat kezdtek el bedobálni a pályára. Aztán be is másztak a fűre, és egyszerűen arra kérték saját játékosaikat, hogy vegyék le a mezt, majd adják oda nekik, mert nem méltók a viselésére (a Siena futballistái és a játékvezetők ekkor már bementek az öltözőbe). A kapitány Rossi és Sculli próbálták lenyugtatni a kedélyeket (a videón 1:30-tól), állítólag pár játékos még sírt is a helyzet miatt.

Csak a Wikipédiáig kell menni, hogy kiderüljön, Scullinak maffiózó is van a rokonságában, nem is akármilyen. Morabito 2004-ig a legveszélyesebb olasz bűnözők listáján is rajta volt, aztán letartóztatták.

Negyvenöt percnyi szünet után végül folytatódhatott a játék, a Genoa legalább rúgott egy gólt, és nem kapott többet, 1-4- lett a vége. Jelenleg 17.-ek a Serie A-ban, mindössze egy ponttal a már kieső helyen lévő Lecce előtt. Friss hír, hogy a tegnapi balhé, és a gyenge szereplés miatt menesztették Alberto Malesani vezetőedzőt.  Enrico Preziosi klubelnök a RAI rádiónak erősítette meg, hogy Malesanitól elköszöntek, az utolsó öt meccsen Luigi De Canio irányítja majd a csapatot.