Már Messit is négerezéssel vádolják

2012.05.10. 09:54

Royston Drenthe, a Real Madrid korábbi középpályása azt állítja, amikor a Hercules játékosaként a Barcelona ellen játszott, Messi ugyanazt mondta neki a meccs előtt, amiért Luis Suárezt nyolc találkozóról eltiltották. Mindig is sejtettük, hogy Messi másodállásban rasszista.

Suárez a MU-s Evrát sértette a "negro" kifejezéssel. Utólag azzal védekezett, hogy ez a kifejezés Dél-Amerikában nem számít sértésnek. A rasszizmusra különösen érzékeny angol szövetséget ez nem hatotta meg, nyolc meccsről eltiltották, negyvenezer fontra meg is büntették.

Drenthe a Nu.nl című holland lapnak mesélte el a saját négerezős sztoriját, ezek szerint Messi és ő a Barcelona-Hercules Alicante (0-2) spanyol bajnokin vesztek össze. Amikor az argentin kezet nyújtott neki a „Hola, negro" kifejezést használta.

Drenthe azt is elmondta, Hollandiában játszott többször is Suárez ellen, mindig volt bajuk egymással. „A legjobban az a hang zavart, ahogy folyamatosan négerezett. Tudomásul veszem, hogy ez Dél-Amerikában gyakori, de mi nem tudjuk elviselni."

Messi talán ennél a zseniális cselnél szólhatott oda ellenfelének, aki azt sem tudta éppen, hol a labda.