Leszbikus az amerikai válogatott sztárja

2012.07.06. 15:23

Megan Rapinoe, az Egyesült Államok londoni olimpiára készül női futballválogatottjának középpályása gondolt egyet, és kiállt a nagy nyilvánosság elé. Három éve van barátnője, aki szintén futballista. Ő az első amerikai női játékos, aki felfedte másságát.

„Szerintem az emberek csak tiszteletben akarták tartani a dolgot, ezért az én feladatom kimondani: meleg vagyok. Jegyezzék fel: meleg vagyok" - mondta a válogatott sztárja az Out magazinnak. Rapinoe három éve van együtt az ugyancsak futballista Sarah Walshsal, aki az ausztrál Sydney FC játékosa. A családja előtt sem titkolózik, múlt karácsonykor már be is mutatta őt nekik.

tumblr lvlalge7V31r1x0h4o1 500

A 27 éves Rapinoe - aki szintén Ausztráliában, a Sydney Saunders női csapatában játszik - úgy érezte, fontos, hogy felvállalja másságát. „A sportvilág összességében még mindig homofób, ezért nem sokan vállalják fel. Pedig az emberek mintha könyörögnének, hogy álljunk ki. Tudni szeretnék, sőt, tudniuk is kell, hogy a jó öreg amerikai válogatottban is van olyan, mint én."

Rapinoe úgy érzi, a női futballtársadalom sokkal elfogadóbb. „A női sportokban elég gyorsan kiderül, ha meleg vagy. A férfiaknál ez nem ilyen egyszerű, ami nagyon szomorú dolog."