A bírót is KO-zták a leléptetésért

2012.09.17. 12:32

Hiába szüntette be a mérkőzésvezető az Edmund Gerber–Michael Sprott-bokszmeccset, az nem ért véget. A leléptetett Sprott folytatta, méghozzá a bíró Gerhard Sigllel. A nehézsúlyú először csak fenyegette, majd a földre lökte a bírót.

Sprott (36 győzelem-19 vereség) a veretlen Edmund Gerberrel (21 győzelem) bokszolt, jól is tartotta magát, amikor a negyedik menetben a német jobbosától a földre került. Sprott azonnal felpattant, mire a ring sarkába ért, már kitisztult, és a bírónak is jelezte, folytatni tudja a küzdelmet.

Sigl szerint azonban a pofon komolyan megrendítette, ezért leléptette Sprottot. A brit persze felháborodottan folytatta, de már a bíróval. Először csak lökdöste és megmutatta neki az öklét közelről, de annyira felhúzta magát, hogy Siglet rálökte a kötelekre. A bírót már csak padló állította meg. Rá sem kellett azonban számolni, ahogy Sprott, ő is simán felállt.

Sprott azonban a meccsnél is többet veszített, a bíró megtámadásáért hónapokra eltilthatják, bár a mérkőzés után elnézést kért. Sigl is megértőnek mutatkozott: „Amit velem tett, egyértelműen sportszerűtlen, de tudom, hogy felszökik az adrenalin egy KO után, bokszolóként egyszer magam is átéltem ezt."