Az oroszoknak a bukás elfogadhatatlan

2012.07.19. 13:04

Nadja Petrova orosz teniszezőnő szerint az oroszok elvárják, hogy aranyat vigyen haza az olimpiáról. „Az orosz mentalitás az, hogy ha már kint vagy az olimpián, érmet kell szerezned, a kudarc pedig nem elfogadhatató. Sokat várnak el tőlünk, és az orosz játékosok elég keményen hajtják magukat. Szeretnénk elérni az elénk kijelölt célt" – magyarázta a harminc éves teniszező. Szerinte hazája dühös lenne rá, ha nem vinné haza az aranyérmet – írja a Yahoo.

Petrova ennek ellenére úgy véli, nem lesz oka csalódottnak lenni, ha mégsem szerezne aranyat Londonban. „Nem fogom magam rosszul érezni, ha érem nélkül megyek haza, mert biztosan ki fogom hozni magamból a legjobb teljesítményt. Számomra az élet menni fog tovább a rendes kerékvágásban. Odahaza ezt nehéz lesz megérteni, de ők nem látják a teljes képet".

Szerinte kicsi az esélye annak, hogy a teniszben újra egyetlen nemzet játékosai fogják megnyerni az összes aranyat. A tenisz egyre inkább nemzetközi sport lett, és nincsenek benne igazán domináns országok. Emlékeztetett arra is, hogy a 12 legjobb helyezést a világranglistán különböző országok játékosai érték el. Petrova azt is hozzátette, kicsi a valószínűsége, hogy 2016-ban újra egyesben induljon.

Petrova 2008-ban lemaradt a pekingi olimpiáról, de idén Marija Sarapovával és Marija Kirilenkóval együtt bekerült az orosz csapatba – utóbbival párosban is fog játszani Londonban.