Koronavírus adatok

2022. jan. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Angelika
-2 °C
5 °C

Cseh László miatt veszekszik a Sportkórház és Kiss László úszókapitány

2012.08.03. 16:30
A Sportkórház nevében Soós Ágnes főigazgató nem ért egyet Kiss Lászlónak, az úszók szövetségi kapitányának az intézetre vonatkozó kritikájával, melyet csütörtökön fogalmazott meg a londoni olimpián.

„A Sportkórház és teljesítmény-diagnosztikai laboratóriumunk teljes erejével és munkájával azon volt, hogy Cseh Lászlóval és edzőjével, Turi Györggyel napi kapcsolatot tartson fenn a felkészülés során, a versenyen és jelenleg is" - szögezi le a főigazgató közleményében, amelyben kiemeli, „a sárdobálás sehová sem vezet".

Soós felhívja a figyelmet arra, hogy Cseh László a 400 vegyesen és 200 pillangón nyújtott teljesítménye, csalódást keltő londoni eredménye után csütörtökön 200 vegyesen a debreceni Európa-bajnokságon májusban úszott győztes idejénél jobbat ért el, így szerzett bronzérmet.

„A 400 vegyesen a döntőbe kerülés egy taktikai hibán és a szerencsétlen véletlenen múlt, melynek szinte velejárója, hogy a következő versenyszámában, a 200 pillangón, Laci nem tudta a megfelelő és meglévő teljesítményét hozni, megmutatni, az érthető pszichológiai okokból adódóan" - áll a közleményben.

Kiss László csütörtök este úgy fogalmazott, hogy Cseh gyakorlatilag Londonban hagyott két érmet, és hibáztatta azokat a sportkórházi orvosokat, akik még az olimpiai kiutazás előtt különféle méréseket végeztek el Cseh terhelhetőségével, felkészültségi állapotával kapcsolatosan.

„Ezek az orvosok anélkül szóltak bele a szakmai munkába, hogy Laci edzőjével vagy velem, a szövetségi kapitánnyal beszéltek volna. Az ügyet nem hagyjuk szó nélkül, már jeleztük a Magyar Olimpiai Bizottságnak kifogásainkat. Egy versenyző felkészítése csapatmunka, és egy team csak akkor jó, ha a tagjai összedolgoznak a közös siker érdekében".  • Bérelnék
  • Hírek