Murray olimpiai bajnok Wimbledonban

2012.08.05. 17:16

Négy elveszített Grand Slam-döntő után az olimpián aranyérmet nyert Andy Murray hazai közönség előtt Wimbledonban. A végig nagyon koncentráltan játszó skót sima három szettben, 6:2, 6:1, 6:4-re győzte le a sok hibával játszó Roger Federert, aki nem tudta megismételni az egy hónappal ezelőtti nagyszerű játékát a wimbledoni döntőből. Jó esélye volt, de az egyéni olimpiai bajnoki arany megint nem jött össze Federernek.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Egy újabb ásszal nyerte meg a döntőt Andy Murray, nem remegett meg a végén sem, nagyon biztosan játszotta végig az egész meccset. 6:2, 6:1, 6:4-re sima három szettben győzte le Roger Federert, akitől kikapott egy hónapja a wimbledoni döntőben ugyanezen a centerpályán.

  • Murray nem engedett ki a harmadik szettben sem, nagyon koncentráltan játszott, míg Federer ugyan egy fokkal jobb volt, mint az előző játszmában, de még mindig nagyon sok hibával játszott. A skót akkor sem remegett meg, amikor az olimpiai bajnoki címért kellett adogatnia, ásszal fejezte be a meccset.

  • A pályán felállították a dobogót, átadják az érmeket: a bronzot Juan-Martin Del Potrónak, az ezüstöt Roger Federernek, az aranyat pedig Andy Murray-nek. A skót hamarosan ismét pályán lesz, hogy Laura Robsonnal az oldalán újabb aranyért küzdjön a vegyes páros döntőjében.

  • Ha nem is Grand Slamet, de a döntőben egy GS-meccsel felérő mérkőzést nyert meg Andy Murray, hiszen az olimpián egyedüliként három nyert szettig folyt a küzdelem, ráadásul a svájci kedvenc borításán, és így a legkülönlegesebb olimpián győzte le Federert a hazai közönség előtt. A meccs összefoglalója itt olvasható>>>