Halott társa családja kapja aranya másolatát

2012.08.02. 15:36

A szerdán világcsúccsal győztes Gyurta Dániel csütörtökön a londoni médiaközpont (MPC) vendége volt, ahol elmondta, a riói olimpián már két számban szeretne nyerni.

"Úgy érzem, most is közel voltam a dobogóhoz, titkon reméltem is, hogy felállhatok rá, mert egyre erősebb leszek."

Kifejtette, különleges volt a taktikája, mert tőle azt szokták meg, hogy a végén jö nagyon, most azonban meglepte a mezőnyt. Gyakoroltam azt is, hogyan lehet reagálni minden egyes apró rezdülésre, ami a vízben történik."

Megerősítette, kellettek a korábbi rossz időszakok, hogy idáig eljusson, mert mentálisan csak erősebb lett mindentől. Az élete viszont nem fog megváltozni attól, hogy egy arannyal, a legfontosabbal több van a vitrinjében. "15 évesen is magabiztosnak tűnhettem, ilyen vagyok, eléggé céltudatos."

Bejelentette, halott riválisa, a norvég Alexander Dale Oen családja kap egy másolatot az aranyérméből. „Azt hiszem, megnyerte volna a száz métert. Megrendített a világbajnok társam halála.”

A bajnok testvére, Gergely pénteken fog úszni a pénteki 1500 méteres gyorsúszásban. „Nagyon elfáradt ő is, de a szurkolásban, mert túlüvöltötte az angolokat. Bízom benne, 15 perc alá tud kerülni.”

Cseh László szerinte megnyerheti az esti 200 vegyest, legalábbis nagyon bízik benne. "Azt a mezőnyt nem ismerem annyira, nem tudom, mennyire kiegyensúlyozott. Lehet, hogy világcsúcs kell hozzá, amire Lacika is képes lehet."