Kemény: Borzasztó volt, de nem aggódom

2012.06.01. 10:33

A magyar férfi vízilabda-válogatott második meccsén is kikapott a pekingi olimpiai döntőben legyőzött Egyesült Államoktól, az elsőn 11-9-re nyert a házigazda.

Most az első negyedben már három góllal meglépett az ellenfél, a félidőre 4-1 volt az állás. Az amerikaiak 8-3-ra is vezettek már, végül 9-5-re nyertek.

Kemény Dénes a válogatott honlapján így értékelt: „Volt, aki a délelőtti erős, közel háromórás edzéstől, volt, aki esetleg a tegnapi szabadnap kikapcsolódásától, de az egész csapat nagyon fásultan játszott, különösen támadásban. Borzasztó lövőteljesítményt nyújtottunk, de nem aggódom, mert nyilvánvalóan látszanak a javulási lehetőségek. Egyértelmű volt, hogy ők rákészültek, felpörögtek, nekünk pedig ez nem sikerült.

A csapat az Egyesült Államokból Kanadába megy tovább, a kapitány bízik abban, hogy a sérültek, Biros Péter és Szécsi Zoltán felépülnek hamarosan.

„Az biztos, hogy valamit elhibáztunk, annak ellenére, hogy még csak olyan állapotban vagyunk, amilyenben két hét után lenni kell. Akkor sem fér bele, hogy két sima meccsen kikapjunk, mert azért ennek olyan következménye is lehet, hogy az amerikaiak az ellenünk játszott következő mérkőzésen magabiztosabbak lesznek. Illetve, azért ez nekünk sem tesz jót. Lehet rosszul játszani a sok edzés miatt, de nem jó, hogy fölénk kerekedtek és nem kellett vért izzadva megszenvedniük a magyarok elleni négygólos győzelemért. Kicsit azért jobb lett volna a szánk íze, ha az ellenfél játékosai legalább úgy jöttek volna ki a vízből a végén, hogy szinte beledöglöttek és csúcsteljesítményt nyújtottak” – ezek már Varga Dániel szavai voltak.