Őrült fájdalma volt, de érmet akart

2012.08.03. 00:22
Joó Abigél a szakemberek szerint döntőben versenyezhetett volna, de megsérült, így is bronzmeccsen lett ötödik. Tízévente egyszer van ilyen pech, mondta a dzsúdósok orvosa.

A 78 kilós Joó Abigél, aki már juniorként Európa-bajnok lett, élete legnagyobb sikere előtt állt. Az első könnyed ipponja után a világbajnok Kayla Harissont is eldobta, vazaarit kapott érte. Utána sérült meg, egy szerencsétlen mozdulatnál visszafeszült, majd kiugrott a térde. Az amerikai utána legyőzte, és nemcsak őt, mindenki mást is, olimpiai bajnok lett. A helyszínen tartózkodó szakemberek szerint Joónak is nagy esélye lett volna a döntőre, mert nagyon jó állapotban volt fizikailag és mentálisan is. Ilyen pech tízévente van.

A k ülső gyűrűporc leszakadt, a köznyelvben ez a porcleválás. Kapott fájdalomcsillapítót, és Tóth István masszőrrel adtunk neki egy olyan ragasztott rögzítőkötést, amivel elértük, nehogy újra beakadjon. Ettől azért még ez egy nagyon fájdalmas sérülés, gondolom, őrült fájdalmai lehettek. Ha ez a porcdarab elmozdult a helyéről, akadállyá vált a térdében, ami erősen szúrta. Mondanom sem kell, kicsivel nagyobb fájdalmat okoz, mint a kavics a cipőben” - mondta el a dzsúdósok orvosa, Hidas Péter.

tag-reuters (8)
Fotó: Darren Staples

Abszolút hősies, helytállt, ilyet én még nem is láttam – bár azt mondják, hogy Kovács Antalnak is volt egyszer ilyenje -, amióta a válogatott keretnél vagyok, elképesztő volt az akarata, mindenáron nyerni akart” - tette hozzá a szakember.

A vasárnap 22 éves versenyző holnap délelőtt megy MRI-re, délutánra lesz biztos diagnózis, addig az olimpiai faluban kezelgeti Hidas, aki az európai dzsúdószövetség orvosi bizottságának is a tagja.