Szerbia lemosta a magyar vízilabdásokat

2012.07.29. 17:53
A magyar vízilabda-válogatott az olimpiai tornán első meccsén csúnyán kikapott Szerbiától, Biros Péteréknek nem ment, pontatlan passzokat, lassú támadásokat, gyenge védekezést mutattak, az nem sok pozitívum, hogy az emberelőnyöket jól használták ki. A csapatnak nem volt vezéregyénisége, csak Szécsi Zoltán kapusbravúrjaival nem lehetett nyerni.

Idegesen kezdtek a csapatok, a szerbek és a magyarok is elrontották az első támadásokat. Az első emberelőnyt Madarasék nem tudták kihasználni, Kásás ejtése kapufára ment. A szerbek Varga Tamás kiállítását pillanatok alatt gólra váltották, Nikics lőtt Szécsi kapujába (0-1). A következő támadásnál ismét magyar fór volt, Kásás ezúttal nem hibázott, bal oldalról bombázott. (1-1)

A második szerb gólt Alekszics szerezte meg védelmi hibából, Biros későn váltott ki rá. Nem sokáig vezettek azonban a szerbek, Hosnyánszky távolról, kapufás góllal egyenlített emberelőnyből. (2-2) A bírók könnyen szórták ki a játékosokat, a szerbeknél volt a fór, Alekszics megint ziccerben volt, de Szécsi fejjel védett, majd a következő támadásnál is kapufára tolt ujjheggyel egy lövést.

A második negyedet a szerbek kezdték jobban, Filipovics szerezte meg a vezetést (2-3), Biroséknak nem mentek igazán a támadások, a lefordulások nem jöttek be, több pontatlan passz akasztotta meg az akciókat. Az egyenlítés kettős emberelőnyből jött össze, Varga Dániel talált be a kezek mellett. (3-3). Szécsi megint nagyot védett, de közben kiállítottak egy magyart, és újra a szerbek jöhettek, Nikics közeli húzásra már nem tudott reagálni (3-4). Hosnyánszky távoli próbálkozása nem jött be, de a másik oldalon Udovicsics betalált (3-5). A magyarok ezután hiába kerültek háromszor is ziccerbe, mindig telibe lőtték Szoro kapust, a szerbek kétszer is lefordultak, csak Szécsi óriási bravúrjai akadályozták meg, hogy még nagyobb legyen a különbség. A magyar kapus háromszor is közelről előtt ziccert fogott.

A harmadik negyedre sem tudott megújulni a magyar válogatott, egy perc alatt kétszer is betaláltak a szerbek. Nikics fórból, Udovicsics távolról lőtt. (3-7) A magyar próbálkozások erőtlenek voltak, a támadásokban nem volt elképzelés, a szerbek blokkolták a lövéseket. A hátrány tovább nőtt, Pijetlovics lőtt Alekszics kipattanójából (3-8). A közel negyednyi góltalanságot Kiss törte meg, emberelőnyből volt eredményes (4-8), de Pijetlovics újra jól centerezett (4-9). Hat perc telt el a negyedből, mire az első akciógólunkat lőttük, Hárai jó ütemben emelkedett ki centerben, majd húzott kapuba (5-9). Ez sem jelentett azonban fordulópontot, még két szerb gólra csak egy magyar jött. (6-11)

A negyedik negyedben Varga Dániel nyitott góllal, de egy távoli lövéssel Udovicsics visszaállította az ötgólos különbséget. (7-12). A záró hat percre kezdett felpörögni a magyar csapat, Varga Dénes szerzett jól kijátszott akciógólt, kezdett összeállni a védekezés, és labdát is sikerült szerezniük. Prlajnovics távoli lövésére Madaras válaszolt hasonlóval (9-13). Három gólra ekkor nem sikerült már feljönni, Szoro védett nagyot magyar fórban, majd Kásás lőtt a kapufa mellé időkérés után. A tizedik magyar gólt is Madaras szerezte, a fórban jól megjáratott labdát tette kapuba. A végeredményt Prlajnovics távolról állította be. (10-14)

A válogatott legközelebb kedden, Montenegróval játszik.

Eredmény

B csoport, 1. forduló:
Szerbia-Magyarország 14-10 (2-2, 3-1, 6-3, 3-4)
a magyar góldobók: Varga Dániel, Varga Dénes, Madaras 2-2, Kásás, Hosnyánszky, Kiss G., Hárai 1-1