Tudod mit, Oscar, hagyj le mindenkit!

2012.09.09. 12:48

Oscar Pistorius végül a csúcsra ért a londoni paralimpián, az amputált lábú T44-es kategóriában induló sprinter, százon és kétszázon is elmaradt a várakozásoktól, de négyszáz méteres síkfutásban megvédte a címét, óriási fölénnyel, paralimpiai csúccsal nyert.

Pistorius 46.68-at futott, három és fél másodpercet vert a második, Blake Leeperre. A papírforma is a dél-afrikainak kedvezett, öt másodperccel jobb volt az egyéni legjobbja, mint az utána következőé. A versenyen mellette futott a brazil Alana Fontenes Oliveira, aki 200 méteren legyőzte őt. "Nehéz volt kitalálni, hogyan versenyez majd, az előfutamában csak az első 300 métert futotta meg, utána az utolsó százon szinte csak kocogott." - mondta Pistorius.

A brazil azonban nem tudta meglepni, csak a negyedik lett.

„Nagyon különleges érzés, hogy nyertem. Ez volt a paralimpia utolsó eseménye a stadionban, valami olyasmivel akartam előállni, amit nagyra értékel a közönség. Nagyon ideges voltam a verseny előtt, és egy kicsit fáradt is." - mondta a paralimpiai bajnok a futás után.

„Egy tisztességes gyors ritmust találtam el, és 180 méterre a céltól mondtam magamnak, tudod mit, Oscar, hagyj le mindenkit a pályán, aztán befordultam, és a célegyenesben hallottam az üvöltő tömeget."