Taylor visszatér, hogy megvédje vb-címét

2013.01.02. 10:23 Módosítva: 2013.01.02. 10:24

Fantasztikus párharcot vívott Phil Taylor és Michael van Gerwen a darts PDC-világbajnoki címéért, amelyet végül az 52 éves Taylor 7-4-re nyert meg, pedig a holland 2-0-ra és 4-2-re is vezetett. Taylor a 16. vb-címét és az ezzel járó 200 ezer fontot nyerte.

„Ebben a pillanatban én vagyok a legbüszkébb ember a világon, különlegessé tette az estét, hogy a családom végigkísérte a sikeremet. Nehéz elmondani, mit is érzek valójában. Világbajnok vagyok újra és ez elmondhatatlanul boldog érzés” – mondta a verseny után Taylor.

Az idén 53 éves sportoló arról beszélt, hogy ez a torna lesz életében az utolsó és visszavonul, ugyanakkor a vb-döntő utáni nyilatkozatával cáfolta is ezt.

„Az ellenfelem már 2-0-ra és 4-2-re is vezetett, az égre néztem, Sid Waddelltől kértem segítséget (Waddell a BBC és a Sky Sports riportere volt, a legnagyobb dartstornákat közvetítette, a Darts Hangjának is nevezték), aztán hirtelen elkezdtem egyre pontosabb célozni és nyilaim célba találtak.”

„Michael van Gerwen egyszerűen hibátlanul játszott, hiába próbáltam nyomás alá helyezni, fenomenális játékos. Ez a siker arra is sarkall, hogy visszatérjek és megvédjem a világbajnoki címemet.

A döntő vesztese, van Gerwen is megérdemli a dicsérő  szavakat. Eredménye azt is jelenti, hogy részt vehet a McCoy Premier League Darts-sorozatban.

„Jó eredményt értem el, de azért fáj a vb-cím elvesztése. Jól teljesítettem végig, de végül nem sikerült befejezni a munkát. Benne vagyok a világ négy legjobbjában és ezért nagyon boldog is vagyok. Izgatottam várom a bemutatkozást a Premier League-ben.”