Pistorius felesezett, flörtölt, tapizott

2013.04.15. 22:02

A gyilkossággal vádolt dél-afrikai futó, Oscar Pistorius bulizni volt a hétvégén. Kereken két hónappal azután, hogy lelőtte szupermodell barátnőjét, az amputált lábú atlétát nők társaságában, alkoholt fogyasztva látták egy divatos johannesburgi étteremben.

Pistorius - aki a családja közleménye szerint minden percben gyászolja Reeva Steenkampot - eddig nem mutatkozott a nyilvánosság előtt, a helyi bulvársajtó szerint tévénézéssel, a Biblia olvasgatásával, és edzéssel töltötte az időt.

Szombat este azonban láthatóan kipihenten és vidáman jelent meg a társaságban, négy testőr kísérte. Öt szemtanú is azt mondta, hogy lazán viselkedett, felesezett, flörtölt a nőkkel, nem úgy tűnt, mint aki elvesztette élete szerelmét. Sőt, a társaságban lévő egyik nőt többször is illetlenül megérintette.

Az atléta szóvivője annyit elismert, hogy Pistorius kimozdult otthonról szombat este, először a február 14-i tragédia óta, ez volt az első eset, hogy a családján kívül másokkal is találkozott. Nem volt vendéglistán, de szüksége van arra, hogy emberek között legyen. 40 percet maradt, elhagyta a bárt, mikor túl nagy figyelem irányult rá, és a szemközti szórakozóhelyről is emiatt ment el fél óra múlva.

Pistorius tárgyalása júniusban kezdődik, a pretoriai bíróság nemrég enyhített szabadlábra helyezésének feltételein. Az ügyben eljáró bíró úgy vélte, nincs értelme megakadályozni, hogy az atléta versenyezzen. Az atléta, akinek korábban az útlevelét is elvették, elhagyhatja Dél-Afrikát, ha előtte leadja az útitervet a hatóságoknak.

Ügyvédei szerint több olyan feltétel van még, amely nem indokolt. Ilyen például, hogy a huszonhat éves vádlott nem ihat alkoholt és az, hogy hetente kétszer jelentkeznie kell a pretoriai rendőrségen.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport