Aliz
6 °C
14 °C

Pistorius felesezett, flörtölt, tapizott

2013.04.15. 22:02

A gyilkossággal vádolt dél-afrikai futó, Oscar Pistorius bulizni volt a hétvégén. Kereken két hónappal azután, hogy lelőtte szupermodell barátnőjét, az amputált lábú atlétát nők társaságában, alkoholt fogyasztva látták egy divatos johannesburgi étteremben.

Pistorius - aki a családja közleménye szerint minden percben gyászolja Reeva Steenkampot - eddig nem mutatkozott a nyilvánosság előtt, a helyi bulvársajtó szerint tévénézéssel, a Biblia olvasgatásával, és edzéssel töltötte az időt.

Szombat este azonban láthatóan kipihenten és vidáman jelent meg a társaságban, négy testőr kísérte. Öt szemtanú is azt mondta, hogy lazán viselkedett, felesezett, flörtölt a nőkkel, nem úgy tűnt, mint aki elvesztette élete szerelmét. Sőt, a társaságban lévő egyik nőt többször is illetlenül megérintette.

Az atléta szóvivője annyit elismert, hogy Pistorius kimozdult otthonról szombat este, először a február 14-i tragédia óta, ez volt az első eset, hogy a családján kívül másokkal is találkozott. Nem volt vendéglistán, de szüksége van arra, hogy emberek között legyen. 40 percet maradt, elhagyta a bárt, mikor túl nagy figyelem irányult rá, és a szemközti szórakozóhelyről is emiatt ment el fél óra múlva.

Pistorius tárgyalása júniusban kezdődik, a pretoriai bíróság nemrég enyhített szabadlábra helyezésének feltételein. Az ügyben eljáró bíró úgy vélte, nincs értelme megakadályozni, hogy az atléta versenyezzen. Az atléta, akinek korábban az útlevelét is elvették, elhagyhatja Dél-Afrikát, ha előtte leadja az útitervet a hatóságoknak.

Ügyvédei szerint több olyan feltétel van még, amely nem indokolt. Ilyen például, hogy a huszonhat éves vádlott nem ihat alkoholt és az, hogy hetente kétszer jelentkeznie kell a pretoriai rendőrségen.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?