Nem kérnek Pistoriusból Londonban

2013.04.16. 18:11

Nem áll rajthoz a londoni olimpia egyéves évfordulóján rendezendő London Anniversary Gamesen a gyilkossággal vádolt Oscar Pistorius, ezt a szervezést irányító Ed Warner erősítette meg.

Az Egyesült Királyság atlétikai szövetségének elnöke elmondta, nem szeretnék, hogy a háromnapos versenyen túlságosan nagy felhajtás legyen Pistorius miatt, mert mellette minden más sportoló háttérbe szorulna. Hozzátette, a döntésnek semmi köze ahhoz, hogy az amputált lábú futó bűnös-e vagy ártatlan. A július végi eseményen lesz egy paralimpiai nap, ezen állhatott volna rajthoz a dél-afrikai.

Pistorius két hónapja lőtte le szupermodell barátnőjét, Reeva Steenkampot otthonában, azt állította, betörőnek nézte, júniusban kezdődik majd a tárgyalás a gyilkosság miatt. A pretoriai bíróság nemrég enyhített a sportoló szabadlábra helyezésének feltételein. Az ügyben eljáró bíró úgy vélte, nincs értelme megakadályozni, hogy az atléta versenyezzen. A futó ügynöke elmondta, Pistorius hamarosan vissza is térhet a pályára, indulna a nyári világbajnokságon.

A hatszoros paralimpiai bajnokot a napokban egy johannesburgi étteremben látták, ahol négy testőre kíséretében jól érezte magát, alkoholt ivott, nőkkel flörtölt, majd átment egy másik szórakozóhelyre, mert túl nagy figyelem irányult rá, de nem sokkal később onnan is távozott.