Kamion-Eb: Kiss Norbert futamot nyert a Nürnburgringen

2013.07.14. 18:15

Megnyerte a vasárnapi második futamot a kamion Európa-bajnokság németországi versenyhétvégéjén Kiss Norbert, az Oxxo Energy Truckrace Team pilótája.

A szombathelyi versenyző a délelőtti időmérőn a harmadik, csapattársa, a 17 esztendős Major Benedek pedig a hetedik legjobb időt érte el. Az első futamon Kiss a rajtpozícióját megtartva a harmadik, Major viszont egy jogtalanul kiszabott büntetés miatt - a versenybírók úgy látták, hogy piros zászló alatt előzött - csak a 11. helyen ért célba. A magyar istálló közlése szerint a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) később bocsánatot kért a téves ítéletért, s elismerte, hogy nem a magyar pilóta volt szabálytalan, a végeredményen azonban nem módosított.

A második futamot a fordított rajtsorrend értelmében Kiss a hatodik helyről kezdte meg, és remek versenyzéssel győzött a Nürburgringen. Major ezen a versenyen a 11. pozícióból startolt, az első körökben visszaesett a 14. helyre, nagyszerű teljesítményt nyújtva végül hatodikként érte el a kockás zászlót.

„Valójában csak a mai második futam volt igazán izgalmas, az elsőn viszonylag simán sikerült harmadikként zárnom. – nyilatkozta Kiss Norbert. – Sajnos vannak még olyan technikai problémák, amelyek kijavításán dolgoznunk kell, reméljük, hogy a szezon második felére sikerül ezeket a gondokat kiküszöbölnünk."

Szombaton az első futamon Kiss a 7., Major a 10. volt, míg a második versenyen előbbi műszaki probléma miatt kiállni kényszerült, utóbbi viszont ismét pontokat szerzett, mivel hetedikként ért célba.

A kamion Eb következő fordulóját július utolsó hétvégéjén, az oroszországi Szmolenszkben rendezik.