A PSG szétszedné a Barcelonát

2013.07.17. 09:09

Amikor vége a futballbajnokságoknak, és eldől, hogy ki nyerte az amerikai hoki- és kosárbajnokságot, és már fellélegeznénk, hogy vége az évnek, akkor elkezdődnek a draftok, elképesztő fantáziálásba kezdenek a futballrajongók, kit vegyen a kedvenc csapat. A hírek közül alig lehet kiválasztani, melyik érdekesebb a másiknál. Nem is akarjuk mi eldönteni, erre találtuk ki a pépét, itt szinte mindent megtalálhat a mai nap eseményeiből, híreiből.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Július 17., szerda:

    M1

    20.15: Labdarúgás, BL-selejtező, Győri ETO FC - Maccabi Tel-Aviv

    SportKlub

    14.00: Labdarúgás, Vietnam-Arsenal

    Eurosport

    14.00: Kerékpár, Tour de France, 17. szakasz, Embrun-Chorges

    17.45: Labdarúgás, női Eb, Németország-Norvégia

    Eurosport 2

    18.00: Labdarúgás, női Eb, Hollandia-Izland

    20.00: Atlétika, Luzern

  • Kiemeltek estek ki a bogotai tenisztornán

    A szlovén Aljaz Bedene és a belga Xavier Malisse személyében két kiemelt is búcsúzott kedden a 727 685 dollár összdíjazású, bogotai férfi keménypályás tenisztorna első fordulójában.

    1. forduló (a 16 közé jutásért): Duckworth (ausztrál)-Bedene (szlovén, 7.) 6:3, 6:4, Falla (kolumbiai)-Malisse (belga, 8.) 6:1, 3:6, 6:1.

  • Rekordot döntött az amerikai futballválogatott

    Sorozatban nyolcadik győzelmével nemzeti rekordot döntött a házigazda Egyesült Államok labdarúgó-válogatottja az Arany Kupán, a CONCACAF régió kétévente sorra kerülő tornáján. A világ- és Európa-bajnok német Jürgen Klinsmann vezette amerikaiak kedden 1-0-ra verték Costa Ricát a Connecticut állambeli East Hartfordban. A két csapat már korábban biztosította helyét a negyeddöntőben.

  • Milan Baros visszatér Törökországba

    Visszatér Törökországba az egykori cseh válogatott labdarúgó, Milan Baros. A 31 éves játékos egy évre szóló szerződést kötött az élvonalbeli Antalyasporral. Baros februárban hazaigazolt korábbi klubjához, a Banik Ostravához, miután a Galatasarayjal felbontotta a szerződését.

  • A Telegraph szerint legalább ennyit kellene adnia az Arsenalnak,  ha meg akarja szerezni Luis Suarezt a Liverpooltól. A londoniak eddigi ajánlatait visszadobta a Pool, az Arsenal pedig valószínűleg a realos Higuaínról már lemondott, úgy néz ki, az argentin csatár marad Madridban.

  • Tőzsér Dániel, a Genoa magyar középpályása létszámfeletti lett olasz klubjában. Ezt mutatja az a tény is, hogy nem utazott el a csapattal az ausztriai edzőtáborba. Egyelőre nem akar itthon játszani, menedzsere szerint a kölcsönadásra van a legnagyobb esély.

  • A Bayern München nagy igazolása a nyáron a barcás Thiago volt, Pep Guardiola kívánságára szerezték meg a fiatal játékost, akinek eddig nagyon tetszik a Bayern és München.

    Ez egy különleges város. Mindenki tudja, hogy a Bayern egy nagy klub, de amikor az ember része lesz, akkor látja meg igazán a nagyságát, nagyon gazdag a története.

    Idézte a katalán Sport a játékost, aki 25 millió euróért váltott a német bajnokságra.

  • A Real Madrid sokáig kerülgette, mégis a Tottenhammel kezdte a felkészülést a londoni klub legértékesebb játékosa. A csapata első felkészülési meccsén csak 1-1-re végzett a harmadosztályú Swindonnal, de Bale ott folytatta, ahol legutóbb abbahagyta.

    Swindon 1-1 Tottenham (Bale goal) & Hugo Lloris Interview
  • Részvételi rekord lehet Barcelonában

    A világszövetség, a FINA részvételi rekordot vár az úszók, vízilabdázók, műugrók, műúszók és nyíltvízi úszók pénteken kezdődő és augusztus 4-ig tartó, barcelonai világbajnokságán. A bejelentés szerint 181 ország 2300 sportolója jelezte, hogy ott lesz a katalán fővárosban. Két éve, Sanghajban is 181 nemzet képviselőit nevezték, de akkor mintegy 2200 versenyző ugrott vízbe. 2009-ben, Rómában 172 ország sportolói vetélkedtek.

  • Lolo Jones ismét bekerült a hírekbe, az újabban bobozással próbálkozó szűz atléta állítólag egy klubban kiütötte a bobcsapat korábbi kapitányának mostohalányát, miután összeszólalkoztak.

    A mélyen vallásos, londoni olimpián gátfutásban negyedik helyen zárt Jonesba állítólag belekötött a részeg Aja Evans, mire az olimpikon fellökte. Jones ezután kiment a klubból, de Evans követte, itt már a biztonsági emberek szedték szét a dühöngő bobos nőket.

    Az amerikai bobszövetség közölte, vizsgálatot indít az ügyben.

  • cikkünk a témában: NHL

    Újra összeáll a Perry-Getzlaf-Penner sor

    Dustin Penner öt év után visszatér az Anaheimbe, tavaly a Los Angelesben 33 meccsen csak két gól és 12 gólpassz jött neki össze. Nem is ment neki nagyon a Kingsben, 2010-ben sokáig sérült volt, csak 19 meccset játszott, egy évvel később bajnok lett, de 65 meccsen csak 7 gólig jutott. Most a Ducksban újra összeállhat a Ryan Getzlaf, Corey Perry, Dustin Penner sor – pont/meccs sornak is hívtak annó –, amely 2007-ben Stanleyhez segítette az Anaheimet. A bajnok Chicago egy draftjogért eltradelte Daniel Carcillót a Los Angelesnek, míg a 23 éves Ryan Stantonnal egy évet hosszabbított. Brendan Smith két évet hosszabbított a Detroittal, míg a Carolinában együtt marad a Staal-különítmény, Jared Staal újabb egyéves megállapodást írt alá.

  • Továbbra jó ütemben folyik a Nagyerdei Stadion rekonstrukciója, mely kedden újabb mérföldkőhöz érkezett; elhelyezték ugyanis az aréna speciális fedelének első darabját. A labdarúgó stadionok tetejére fejlesztett membrán kifeszítése a debreceni építkezés egyik legösszetettebb művelete.

    Számolt be az építkezésről a dehir.hu. A szerkezetépítés munkálatainak utolsó fázisa jön, hamarosan az íves lelátóelemeket is elhelyezik. A Debrecen új, húszezres stadionját a tervek szerint jövő áprilisban adják át.

  • A Real Madridba menne Carlo Ancelottit követve, azok után, hogy állítólag nemrég a madridiak túl magasnak találták a fizetési igényét, pedig így is leértékelve kapták volna meg.

    Most az AS vezető anyagban foglalkozik a svéd csatár esetleges klubváltásával. Állítólag Zlatan azért is menne, hogy meglegyen az esélye a Bajnokok Ligája-győzelemre, mert 31 évesen még mindig nem nyerte meg ezt a sorozatot.

    Angliából is van iránta érdeklődő, a Manchester City vinné.

  • Yohan Blake nem indul az atlétikai vb-n

    Yohan Blake, a férfi 100 méter címvédője hosszú ideig elhúzódó sérülése miatt visszalépett az augusztusi, moszkvai atlétikai világbajnokságtól. A múlt szerdai Gyulai István emlékversenyen is csak mint díszvendég volt jelen a vágtázó, aki áprilisban szenvedett térdín-sérülést, mely a vártnál sokkal lassabban gyógyult. Blake azóta nem indult komolyabb versenyen, így többek között a júniusi, jamaicai bajnokságot is kihagyta. A 23 éves futó menedzsere kedden este elmondta, Blake már sokkal jobban van, de a sérülés miatt olyan hosszú időt kellett kihagynia, hogy nem tudna megfelelő állapotba kerülni a vb-ig.

  • A Sun szerint a klubtól távozni kívánó csatárért legalább nyolcvan millió fontot kell kifizetnie annak, aki le akarja igazolni. A Chelsea és visszatérő edzője, José Mourinho is érdeklődött már az angol válogatott játékos iránt, de konkrét lépést még nem tettek az ügyben.

  • A nemrég balesetet szenvedett MotoGP-világbajnok azt írta twitter oldalán, felépülése gyorsabban halad, mint remélte, ezért még mindig úgy rézi, hogy a hétvégén már rajthoz állhat Laguna Secában.

  • A magyar válogatott védőt állítólag a Serie A-s Torino szeretné megszerezni, írja a Nemzeti Sport Online egy olasz lapra hivatkozva.

    Juhász korábban nem zárta ki, hogy visszatér a Videotonhoz, ahol a tavasszal kölcsönben futballozott, viszont azt mondta, külföldről is van ajánlata.

  • A Barcelona-sztár szerda délelőtt tartott sajtótájékoztatót, ahol Neymarról is megkérdezték. Azt mondta, a brazil játékos nagy erőssége az egy az egy elleni játék, jó futballistának tartja, reméli, a pályán is megértik majd egymást.

    A Bajnokok Ligájában legnagyobb riválisnak a korábbi edzője, Pep Guardiola által irányított Bayern Münchent tartja, a bajnokságban pedig nagyon nehéz dolguk lesz, mert a Real évről-évre erősebb.

    A spanyol adóhatósággal kapcsolatos problémáiról nem nagyon akart beszélni, neki és apjának is remek tanácsadói vannak, abban bízik, hogy sikerül megoldani a felmerült gondokat.

  • Federer is nagyobb ütőre vált

    A top 100-as teniszezők többségéhez hasonlóan nagyobb fejű ütőre vált Roger Federer, a svájciak 17-szeres Grand Slam-tornagyőztes sztárja. A 31 éves játékos a wimbledoni második fordulóban bekövetkezett, szenzációszámba menő veresége óta teszteli a Wilson újabb modelljét, amely 90-es helyett 98-as méretű, azaz 581 helyett 632 négyzetcentiméter. Profi pályafutása elején még 85-ös, azaz 548 cm2-es felületű ütőt használt. Az élteniszezők túlnyomó része 95-100-as ütővel játszik.

  • Legalábbis az első tizenöt percben biztosan nem, tüntetnek az ultrák

    Csoportunk a Győri ETO FC–Maccabi Tel Aviv mérkőzés első 15 percében üresen hagyja a szurkolói szektort, ezzel is kimutatva ellenkezését. Felháborító, hogy a klubvezetés még a csoportunk drapériáját sem engedi kirakni! Megértjük, hogy félnek az esetleges klubot, és csapatot érintő szankcióktól, de ami sok, az sok!

    Olvasható a Green White Ultras közleményében. A győri klub korábban jelezte, szigorú biztonsági intézkedések lesznek, tartanak attól, hogy a Magyarország–Izrael meccsen tapasztalt lelátói antiszemita megnyilvánulások megismétlődhetnek. Kétszer is átvizsgálják a szurkolókat, a zászlókat és transzparenseket is ellenőrzik, a szektorokat is figyelni fogják, hogy kiszűrjék a rendbontókat.

  • Öt orosz sportoló bukott le doppinggal

    Három felnőtt úszó és két junior korú kerékpáros akadt fenn a doppingvizsgálatokon az Orosz Doppingellenes Ügynökség keddi közleménye szerint. Az érintett úszók, Igor Ahjusztyin, Mihail Dovgaljuk és Anton Komlev egyaránt a júniusi, Moszkvában rendezett országos bajnokságon adtak pozitív mintát.

    Az ügynökség azt nem hozta nyilvánosságra, hogy milyen tiltott anyagot találtak náluk. A két kerékpározó a szentpétervári junior nemzeti bajnokságon bukott le. Az öt sportoló versenyzési jogát felfüggesztették.

  • Thiago Silva már biztosan nem lesz a Barcelona játékosa, bármennyire vitték volna a katalánok, az viszont meglehet, hogy néhány barcás még csatlakozik a brazil védőhöz Párizsban, figyelmeztetett a PSG-tulaj Nasszer Al-Khelaifi.

    Azt nem lehet tudni, hogy pontosan kikre gondolt, de hétfőn 64 millió euróért leigazolták a napolis Cavanit, ezzel megmutatták, hogy bármely játékos kivásárlási árát is képesek kifizetni.

    Persze a Barcelonánál igyekeztek bebiztosítani a játékosokat, Iniesta kivásárlási ára például 200 millió euró, Messié 250, Xavié pedig 80.

  • Legalábbis a következő hónapig, amíg el nem kezdődik pere. A barátnője meggyilkolásával vádolt műlábú futó addig edz, de azt sem viszi túlzásba, így a szombaton kezdődő paralimpiai világbajnokságon sem vesz majd részt, tájékoztatott a sportoló ügynöke.

  • Marozsán Dzsenifer is Lewandowski menedzserénél

    Először egy női labdarúgót is ügyfelei közé vett Maik Barthel, aki többek között a Borussia Dortmund lengyel sztárját, Robert Lewandowskit is menedzseli: a Frankfurter Rundschau szerdai híre szerint Barthel mostantól a magyar származású Marozsán Dzsenifer útját is egyengeti.

  • Kisebb balhé is volt a felkészülési mérkőzés előtt, páran összecsaptak a rendőrökkel, állítólag a jegyárakkal voltak elégedetlenek a huligánok. A meccs után néhányan a pályán fotózkodtak, miközben a rohamrendőrök sorfalat álltak, ez egy szlovén ultraoldal felvételeiből derül ki.

  • A Daily Mail szerint a Manchester Unitedre dühös csatárra megtette első ajánlatát a Chelsea, első körben tízmillió fontot és egy játékost, David Luizt vagy Juan Matát adnák.

    A manchesterieknek nem tetszett az ajánlat, állítólag visszautasították, azt állítják Rooney továbbra sem eladó.. Az előző szezonban mindkét Chelsea-játékos alapember volt, Luiznak nagy szezonja volt, emlékezetes bombagólokat lőtt.

  • Universiade-első a férfi vízilabdacsapat

    A magyar férfi vízilabdacsapat aranyérmet szerzett az oroszországi Kazanyban zajló 27. nyári Universiadén, miután a szerdai zárónapon rendezett döntőben 5-4-re legyőzte a házigazda oroszok együttesét. A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) tájékoztatása szerint a Vincze Balázs irányította gárda a harmadik negyedben nyújtott remek teljesítményének köszönheti a sikert. Az első két negyed egyformán 1-1 lett, majd a harmadik felvonást 3-1-re nyerték a magyarok, s az oroszok az utolsó játékrészben csupán egy gólt tudtak szerezni. A férfi pólósok a magyar küldöttség 15. érmét szerezték meg Kazanyban, köztük a negyedik aranyat.

  • A Győrrel szerda este BL-selejtezőt játsszó Maccabi Tel Aviv edzésének csak az első tizenöt percét láthatta a sajtó, utána mindenkit kiküldtek, „még a hotel éttermének az ablakait is el kellett sötétíteni egy takarófóliával, nehogy bárki belenézhessen, mi történik a pályán" - írja a klub honlapja.

    A mérkőzést 20.30-tól az indexen is követheti.

  • A Barcelona, a Paris SG és a Manchester United is leigazolná Marquinhost, az AS Roma hátvédjét. A 19 éves brazilért 35 millió eurót szeretne kapni a Serie A-s klub.

  • A Napoli elnöke, Aurelio De Laurentiis megerősítette, hogy meg akarják szerezni a Real Madridtól az argentin Higuaínt, akit már az Arsenal is megvett volna néhány hete.

    Költeni tudnak miből, a PSG hatvannégy millió eurót fizetett a klubnak az uruguayi csatárért, ez volt minden idők ötödik legdrágább igazolása. A nápolyiak korábban már megszerezték Raul Albiolt, Callejont a Realtól, Higuaín lehet a harmadik.