A hírek közül alig lehet kiválasztani, melyik érdekesebb a másiknál. Nem is akarjuk mi eldönteni, erre találtuk ki a pépét, itt szinte mindent megtalálhat a mai nap eseményeiből, híreiből.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Az MTK-s Tischler Patrik megszerzése után az utánpótlás válogatott Hahn Jánossal is megegyezett az NB I.-be feljutott felcsúti klub, a Paks játékosának lejárt a szerződése, írja a Nemzeti Sport.

  • Csütörtök délután három órától lehet jegyet venni a Nyíregyházi Városi Stadionnál a Debrecen–Strömsgodset Európa Liga-visszavágóra, fél héttől lehet majd bemenni az arénába, írja a klub honlapja. Debrecenből ingyenes szurkolói buszok indultak a helyszínre.

    A magyar csapat az első meccsen 2-2-re végzett Norvégiában.

  • Elsimította a Newcastle a Papisse Cissével való nézeltérést azután, hogy a szenegáli csatár bejelentette, nem hajlandó a csapat új, egy hitelintézet által szponzorált mezét felvenni, mert az iszlám tiltja a kölcsönt és a pénzzel való nyerészkedést. Emiatt Cissé nem utazott el a csapat portugáliai edzőtáborába, de pár nappal a bejelentése után lefotózták egy newcastle-i kaszinóban szerencsejáték közben.

    A szintén iszlám vallású Moussa Sissokót nem zavart a szponzor, ő pályára lépett a  Pacos Ferreira elleni felkészülési mérkőzésen a hét elején.

  • Xavier Barachet, az Atletico Madrid megszűnése után klub nélkül maradt átlövő a francia Saint-Raphael csapatához igazolt. A 24 éves játékos 2012-ben érkezett a spanyolokhoz, előtte a Chambéryben szerepelt hat évig. Barachet eddig két vb-t, egy Eb-t és egy olimpiát nyert.

  • 4 gólt rúgtak az első félidőben annak az Indonézia XI-nek, mely ellen a Liverpool 2-0-ra nyert. Hazard, Ramires, Demba Ba és Terry voltak eddig eredményesek.

  • Az M2 szombaton, a 20.05-kor kezdődő műsorában élőben közvetíti a magyar női vízilabda-válogatott világbajnoki nyolcaddöntőjét, amelyet a brit csapattal játszik Barcelonában. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) tájékoztatása szerint emiatt módosul a közmédiában látható sportesemények elosztása, a műsorváltozás ugyanis érinti a labdarúgó OTP Bank Liga nyitófordulójának szombati közvetítését. A vízilabdázók találkozója miatt a 21 órakor kezdődő Győr-Diósgyőr összecsapás az M2-ről átkerül a Dunára.

  • A védelem erősítésére fókuszál Gerardo Martino, aki már ki is jelölte két célpontját Santiago Vergini és Walter Samuel személyében. A hamarosan 25 éves Vergini annak a Newell's Old Boysnak a játékosa, ahol Martino az előző szezonban dolgozott.

    A másik célpont, Walter Samuel is ismerős név Spanyolországban, a jelenleg az Interben focizó 35 éves védő 2004-ben egy szezonig a Real Madridot erősítette.

  • A harmadik helyen kiemelt szerb Janko Tipszarevics már csütörtökön, a nyolcaddöntőben kiesett a svájci Gstaadban zajló, 410 ezer euró összdíjazású salakpályás férfi tenisztornán. Búcsúzott az argentin Federico Delbonis is, aki múlt vasárnap döntőt játszott Hamburgban.

    Nyolcaddöntő: Haase (holland)-Tipszarevics (szerb, 3.) 6:2, 6:2, Hanescu (román)-Bautista Agut (spanyol, 8.) 7:6 (7-2), 3:2-nél Bautista Agut feladta, Granollers (spanyol)-Delbonis (argentin) 6:2, 7:5

  • Négy páros már megvan a női póló nyolcaddöntőjében

    A magyar csoportban másodikként végző, Európa-bajnoki címvédő olaszok és a C csoportban harmadik, 2011-es világbajnok görögök már a nyolcaddöntőben összecsapnak egymással a barcelonai vizes világbajnokság női vízilabdatornáján.

    C csoport: Egyesült Államok - Nagy-Britannia 16-4 (4-0, 2-2, 3-1, 7-1), Kanada-Görögország 8-8 (2-3, 2-3, 3-0, 1-2). A csoport végeredménye: 1. Egyesült Államok 6 pont, 2. Kanada 3 (30-27), 3. Görögország 3 (29-27), 4. Nagy-Britannia 0

    D csoport: MAGYARORSZÁG-Kazahsztán 18-7 (8-1, 4-2, 3-2, 3-2), Olaszország-Brazília 13-5 (2-1, 6-0, 2-1, 3-3). A csoport végeredménye: 1. Magyarország 6, 2. Olaszország 4, 3. Kazahsztán 2, 4. Brazília 0

    A szombati nyolcaddöntős párosítás a C-D ágon:

    Egyesült Államok-Brazília 17.10

    Kanada-Kazahsztán 18.50

    Magyarország - Nagy-Britannia 20.10

    Olaszország-Görögország 21.30

  • A sportlövő Veres Kata Eb-bronzérmes

    Veres Kata bronzérmet nyert csütörtökön a kisöbű sportpuska fekvő számban az eszéki sportlövő Európa-bajnokságon. A hazai szövetség tájékoztatása szerint a magyar lövő 593 körös eredménnyel végzett a harmadik helyen a 60 lövéses versenyben. Győzött az ukrán Natalja Kalnis 597 körrel, míg másodikként a német Ramona Gössler zárt 595-tel.

    A nap másik versenyében, sportpisztolyban Nemes Adrienn 12. lett 578 körrel. A nyolcas döntőhöz 579 kör kellett. Tobai-Sike Renáta a 20. helyen végzett 575-tel, Babicz Sára pedig a 42.-en 561-gyel.

  • és játékra alkalmas lesz a Manchester United és az Oszaka mérkőzésén pénteken. Robin van Persie a Jokohama elleni vereség során sérült meg még kedden, David Moyes elővigyázatosságból le is cserélte a hollandot.

  • Az MLSZ elnöksége 2010-es megválasztása után közzétett stratégiájában a klubok nemzetközi szereplésével kapcsolatban – talán túlzottan optimista – várakozásokat fogalmazott meg, bízva a futballfejlesztések rövid távú eredményeiben. Az idei nyár nemzetközi kupateljesítménye egyelőre jelentősen elmarad az elvárttól, de hosszú távon továbbra is a magyar élfutball nemzetközi versenyképességében is mérhető fejlődését várja a szövetség.

    Azt a 112. bajnoki idény beharangozójában írja az mlsz.hu. Csütörtök este 20:30-tól a Debrecen és a Budapest Honvéd javíthat a gyatra kupa-mérlegen: a DVSC 2-2-es döntetlen után fogadja a norvég Strömsgodset csapatát, a Honvédnak 0-2-ről kellene fordítania a szerb Vojvodina ellen.

  • Szerdán még az angol másodosztályban szereplő Queens Park Rangers érdeklődéséről lehetett hallani Gary Hooper kapcsán, a 25 éves csatárért azonban csütörtökön bejelentkezett a PL tavalyi 11. helyezettje, a Norwich City is, az előző szezonban 19 gólig jutó támadó pedig az ő ajánlatukat fogadta el. A skót bajnok Celtic nagyjából 5 millió fonttal lesz gazdagabb a transzfer után.

  • Rafa Benitez lett az átigazolási piac új játékosa, ami érthető is, hiszen a Napoli 64 millió eurót kapott Cavaniért a PSG-től, van tehát miből költeni. Marco Verratti ügynöke szerint az olasz csapat csütörtök reggel hatalmas összegű ajánlatott tett a 20 éves középpályásért.

    Verrattival jelenlegi csapata, a PSG is tárgyal, ismerte el Donato Di Campli ügynök, a franciák magasabb fizetést kínálnának. A játékos jelenleg évi 800 ezer eurót keres, de 3 milliót kérne, a PSG ennek a felét, ám még így is a jelenlegi bér közel kétszeresét kínálják.

  • Minden kész áll arra, hogy a Napoli csapata hivatalosan is bejelentse Gonzalo Higuain és Pepe Reina leigazolását. Az olasz csapat elnöke, Aurelio De Laurentiis twitteren már elismerte, hogy lényegében mindketten a Napoli játékosának tekinthetők, hivatalosan bejelentés azonban még nem történt.

  • "Elégedettek lehetünk a vb első fázisában mutatott játékunkkal. Ma is jól játszottunk, és én nem nevezném edzőmeccsnek a kazahok elleni összecsapást. Mint ahogy következő mérkőzésünk sem lesz annyira könnyű a britekkel, miként azt sokan gondolják. A célunk az, hogy minél messzebbre jussunk ezen a világbajnokságon."

  • A PMFC arról tájékoztatta a fővárosi szurkolókat, hogy elfogyott a klub által biztosított 1000 vendégbelépő a PMFC-MATIAS–FTC bajnokira, ami szombaton (július 27.), 19 órakor rendeznek. A mérkőzés napján sem a hazai, sem a vendégszektorokba nem lesz jegyértékesítés, így a rendezők és a rendőrség kérése az, hogy jegy nélkül senki ne utazzon le Pécsre. A belépő nélkül érkezőket a rendőrség még a Stadion előtt visszafordítja.

  • A 26 éves Kevin Gameiro öt éves szerződést köt a Sevilla csapatával, ahol a Manchester Cityhez szerződött Alvaro Negredo pótlása lesz a fő feladata. A 26 éves francia csatát két szezon után távozik a PSG-től, ahol 59 bajnokin 19 gólt szerzett, legjobb szezonját 2011-ben zárta a Lorient-ban, akkor 22 találatig jutott a bajnokságban.

  • Final Four női kézi BL-ben is

    A végrehajtó bizottság döntése értelmében az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) a férfiak sorozatához hasonlóan a női Bajnokok Ligájában is lehetőséget ad arra, hogy a legjobb csapatok négyes döntőben (Final Four) döntsék el a végső sorrendet. A magyar szövetség közleménye szerint az első négyes döntőre már a következő, azaz a 2013/2014-es szezonban sor kerülhet. A Final Four tervezett időpontja 2014. május 3-4.

  • Usain Bolt: Tiszta vagyok

    Usain Bolt, a világ leggyorsabb futója szerint a közelmúlt doppingbotrányai - melyekben döntő részben sprinterek érintettek - minden atlétát visszavetnek egy kicsit. A jamaicai sztársportoló reméli, hogy teljesítményével, és azzal, hogy ő maga tiszta, el tudja terelni a szurkolók figyelmét a negatív történésekről. Az olimpiai és világbajnok jamaicai futó csütörtökön Londonban tartott sajtótájékoztatóján ismételten hangoztatta, hogy ő tisztán, tiltott szerek nélkül éri el eredményeit.

  • Kilencedik a magyar csapat nyíltvízi úszásban

    A 22 válogatottat felvonultató mezőnyben a kilencedik helyet szerezte meg a nyíltvízi úszás 5 kilométeres csapatversenyében a Papp Márk, Risztov Éva, Olasz Anna összeállítású magyar együttes a barcelonai vizes világbajnokságon.

  • Napoli, arrivo di Higuain a Fiumicino: oltre 100 tifosi in aeroporto
  • Az idei U20-as vb bronzlabdásával, Jese Rodriguezzel, és a Castilla orosz szélsőjével, Gyenisz Cserisevvel is 2017-ig hosszabbított a Real Madrid. A 20 éves Jese szerződésében 200 millió euróban szabdták meg a kivásárlási árát, fizetése évi 1,2 millió euró lesz. A 22 Cserisevvel Ancelotti kérésére kezdtek tárgyalni az új kontraktusról.

  • A szezonnyitóra rendben lesz Hanga Ádám

    "Még két hétig maradnak a kellékek, utána további egy hónapot vesz igénybe a teljes felépülés"

    Az idény kezdetére felépül a műtött Hanga Ádám, a spanyol élvonalban (ACB) szereplő, euroligás Laboral Kutxa kosárlabdacsapatának frissen szerződtetett magyar játékosa, aki iránt Spanyolországból, Olaszországból és Ázsiából érdeklődtek. A július eleji térdműtétje után Hanga mankóval, a bal lábán combtól bokáig fehér szorítókötésben jelent meg csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján.

  • A Jamaicai Labdarúgó Szövetség bejelentette, hogy egy válogatott játékosuk vizeletében doppingszert találtak a június 11-i, Honduras ellen 2-0-ra elvesztett világbajnoki selejtező után. A szervezet nem hozta nyilvánosságra az érintett játékos nevét.

  • Szombaton a német Szuperkupa döntőjén rendezte volna Mario Götze búcsúztatását a Borussia Dortmund, azonban ellenséges szurkolói megnyilvánulástól tartva lemondták az eseményt. Götze nyolcéves korától játszott a Dortmundban, majd idén nyáron 37 millió euróért igazolt a Bayern Münchenbe, ezt pedig a mai napig nem bocsátották meg neki a dortmundi csapat szimpatizánsai, akik továbbra is trágár üzenetekkel bombázzák a közösségi oldalakon. A 21 éves Götze sérülés miatt nem lesz ott a szombat esti találkozón.

  • Jóváhagyta a FINA, a Nemzetközi Úszó Szövetség vezetőtesülete a két női és két férfi alkotta vegyes csapatokat. Idén szeptember 25-től már indulhatnak ilyen csapatok a FINA tornáin, az első komoly esemény, ahol a vegyescsapatok bemutatkozhatnak, 2014 decemberében lesz, a dohai rövidpályás úszó-vb-n.

  • A magyar női vízilabda-válogatott 18-7-re verte Kazahsztánt, veretlenül nyerte meg csoportját.

  • 18-7-re vezetünk.

  • Hosszú percek óta nem változott a 17-7-es állás.