Andorra szintjén van a magyar futball

2013.07.30. 14:37
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A korábbi angol szövetségi kapitány, Fabio Capello arról beszélt, miért nem megy az angol futballválogatottnak mostanában.

    "Ők a legkevésbé frissek a komolyabb nemzeti csapatok közül, mert a bajnokságukban gyakorlatilag nincsen szünet. Olyan ez, mint a tankolás, ha félúton megállsz, hogy újratölts, akkor eléred a célod, ha nem, bármikor lerobbanhatsz.

    Úgy vélem, hogy a szezon első felében sokkal jobb mérkőzéseket játszanak az angol ligában, mint a másodikban. Nagyon nagy keretre van szüksége a csapatoknak, ez a luxus pedig nincs meg a válogatottnál."

  • Rendkívüli bokája van, ezt bizonyította a Haladás ellen szerzett góljával is. Kíváncsi lennék, hányan tudták volna ezt így megoldani az NB I-ben. Azt gondolom, hogy nagyon kevesen. Zseniális a technikája, leginkább Détári Lajoshoz tudnám hasonlítani, a kiszámíthatatlan mozgása is olyan, mint amilyen Döméé volt. A szögleteket és az oldal szabadrúgásokat ő lövi, ez sem véletlen, azt viszont nem tudom, hogy a közeli szabadrúgásokhoz miért nem engedik oda

    Pisont István a csakfoci.hu-nak nyilatkozott a Videotonban a hétvégén gólt szerző fiatal játékosról, Kleinheisler Lászlóról.

  • Nate Robinson, a Denver Nuggets irányítója a következő idényben 10-es mezben fog játszani Messi miatt, ugyanis ő szeretne lenni a "legjobb kisember az NBA-ben." A Robinson által preferált 2-es mezt korábban már visszavonultatta a Nuggets, így kedvenc focistája számát veszi fel a 175 centis játékos.

  • Német lapértesülések szerint Pep Guardiola nem tart igényt a brazil Luiz Gustavóra, aki 18 millió euróért válthat klubot, allítólag a Chelsea  érdeklődik is a 26 éves játékos iránt.

  • A Lechia Gdansk elleni felkészülési mérkőzés utolsó harminc percére áll majd be a brazil Neymar, írja a katalán Sport.

    A lap szerint a nagy igazolás és Messi már most nagyon jó viszonyban van, Pintóval együtt poénkodott a két sztár a repülőúton, és edzés után is.

  • Kedden tájékoztatta az UEFA a magyar csapatot, hogy vizsgálatot indított ellenük a Vojvodina elleni, szerbiai EL-selejtezőt követően, melyen a Honvéd szurkolói rasszista és homofób megnyilvánulásokat tettek.

    A vád szerint a szurkolók „Vojvodina homoszexuális” kiáltásokkal üzentek a Vojvodinának, később pedig huhogással jelezték nemtetszésüket Oumaru Abubakar, a Vojvodina afrikai légiósa felé

    - áll a klub honlapján olvasható közleményben.

  • Angol lapok szerint Dereck Chisora és Vlagyimir Klicsko egy ibizai night clubban esett egymásnak nyaralásuk alatt, állítólag teljesen véretlenül botlottak egymásba. A két bokszoló régóta nincs már jóban.

  • Sikerrel vette az első fordulót, s ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe Robin Haase a 410 ezer euró összdíjazású, kitzbüheli salakpályás férfi tenisztornán. A holland játékos 2011-ben és 2012-ben is megnyerte a viadalt, s a következő körben a német Daniel Brands lesz az ellenfele.

    Az 1. forduló eredményei: Brands (német)-Berlocq (argentin, 5.) 7:6 (7-4), 2:6, 6:2, Haase (holland)-Rufin (francia) 6:4, 7:6 (7-4), Hanescu (román)-Bedene (szlovén) 6:2, 6:1, Hajek (cseh)-Setkic (bosnyák) 6:2, 6:1

  • Nem került kivásárlási záradék Marco Verratti új szerződésébe a PSG-nél, pedig az olasz játékos és ügynöke is ezt szerette volna. Verrattiért az utolsó előtti pillanatban érkezett egy ajánlat a Napolitól, a francia bajnok azonban visszautasíotta azt, és a jövőben is annyit kérhet a középpályásért, amennyit szeretne.

  • A Tottenham csapata egyre közelebb kerül Roberto Soldado leigazolásához, a legutolsó hírek szerint az angolok hajnaldóak kifizetni a csatár 30 millió eurós kivásárlási árát. Ha távozik, a Valencia Fernando Torrest próbálná meg leigazolni, de csak akkor, ha a Chelsea 25 millió euró körüli összegért elengedné a két éve 58,5 millióért vett játékost.

  • Sir Stirling Moss szerint Lewis Hamilton lehet a titkos esélyese az idei F1-szezonnak. „Kétségtelen, a csapata van olyan jó, mint a riválisoké, nagyon izgalmas a stílusa, szerintem a hungaroringi győzelem nagy lökést adhat majd neki".

  • 1,5 millió fontot kínált a Dinamo Moszkva a Queens Park Rangers szenegáli válogatott védőjéért, Armand Traoréért. A 23 éves bal bekk az angol másodosztályba kiesett QPR előtt megfordult a Juventusban és az Arsenalban is.

  • BL-selejtező, 3. forduló, első mérkőzés:
    Sahtar Karagandi (kazah)-Skenderbeu (albán) 3-0 (1-0)

  • Vádat emelt adócsalás miatt Uli Hoeness, a Bayern München labdarúgó egyesület elnöke ellen a müncheni tartományi ügyészség. A gazdasági ügyekben eljáró büntetőtanács várhatóan szeptember végén dönt arról, elindítják-e az úgynevezett főeljárást, amelynek során a bíróság előkészíti és lefolytatja a tárgyalást.

    Uli Hoeness januárban feljelentést tett saját maga ellen, amiért eltitkolta az adóhatóság előtt, hogy jelentős összeget tart egy svájci számlán. A német sajtó áprilisban tárta fel az ügyet.

    A sportvezető májusban felajánlotta a Bayern München igazgatótanácsának, hogy adókerülési ügye lezárásáig szünetelteti elnöki tevékenységét, a testület azonban bizalmat szavazott neki. A klub elnöke egy interjúban elmondta, hogy évekig szenvedélyesen tőzsdézett, és ehhez használta a svájci számlát.

  • Második helyen végzett a Slett Emese, Réti Kamilla, Földházi Anita összeállítású csapat a női váltók keddi versenyében a székesfehérvári junior öttusa-világbajnokságon.

    Győzött a brit trió, amely 96 ponttal bizonyult jobbnak a magyar hármasnál. Harmadikként a fehéroroszok zártak.

    A múlt hétvégi hagyományos versenyekben három érmet szereztek a magyarok: szombaton Földházi Zsófia, vasárnap pedig a Demeter Gergely, Harangozó Bence, Málits István összeállítású csapat győzött, míg Demeter egyéniben második lett.

  • Kihagyja a vb-t a hétpróba címvédője

    Az orosz Tatyjana Csernova térdsérülés miatt nem indul a moszkvai atlétikai világbajnokságon.

  • A francia olimpiai bajnok rajt-cél győzelmet szerzett a kettes pályán úszva, és minden idők harmadik legjobb eredményével, 1:44.20-szal nyerte az úszó-vb 200 méteres gyorsúszó számot. Második az ameriaki Dwyer, harmadik az orosz Izotov lett. Ryan Lochte csak negyedik lett, pedig neki volt a második legjobb ideje az elődöntőből.

  • Az amerikai megnyerte a 100 méteres női hátúszást is, 58.42-vel. Az auszrtál Seebohm-ot és a japán Terakavát előzte meg.

  • Az első vb-elődöntőt a szlovén Dugonjic nagyszerű idővel, 26.83-mal nyerte.

  • Az ötven mell második elődöntőjét a dél-afrikai nyerte, két századdal jobb idővel (26.81), mint Dugonjic.

  • Edwin Moses WADA-elnök lenne

    Az egykori gátfutó olimpiai bajnok megpályázza a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség elnöki posztját.

  • Az amerikai Katie Ledecky majdnem hat másodpercet javított a 2007 óta fennálló világcsúcson 1500 méteres gyorsúszásban, új rekord 15:36.53. Ledecky és a dán Friis végig egymást hajtották, a kettős korán elszakadt a mezőnytől. Már ezer méternél is a korábbi világcsúcs részidejénél öt másodperccel gyorsabbak voltak. Az utolsó 150-en Ledecky még újítani tudott, így simán verte a dán riválisát, aki Európa-rekorddal (15:38.88) lett második. A harmadik helyen érkező Boyle pedig óceániai csúcsot úszott. Kapás Boglárka sokáig a hatodik helyen áll, a végére azonban elfáradt, és hetedik lett.

  • A horvátok az ausztrálokat verték 7-6-ra, de meglepetésre csak a hosszabbításban tudtak győzni.

  • Nyolc-kilencszáz versenyzőre számítanak szombaton délután Tatán a 30. Minimarathon futóversenyen, melynek útvonala a város legszebb részein, az Öreg-tó és a Cseke-tó partján vezet.

  • Bár száz méter után még vezetett, végül csak a negyedik lett a 200 méteres gyorsúszás első elődöntjében Hosszú Katinka. A második elődöntő azonban gyorsabb futamot hozott, még öten elé kerültek, és négy századdal lemaradt a döntőről. Vreeland 1:56.76-ot, Hosszú 1:56.80-at úszott.

  • Hazaküldték a 200 méteres  mellúszásban olimpiai és világbajnoki címvédő Gyurta Dániel edzőjét, Széles Sándort a barcelonai vizes világbajnokságról.

    "Erről nem akartunk beszélni, bevallom férfiasan, mert nem jó róla beszélni. - mondta a Kossuth Rádiónak Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke. - Lélekben itt van, szeretjük, becsüljük. Szabó Tünde főtitkár tájékoztatta a döntéséről, hazaküldte a kiváló edzőt, mert otthon van biztonságban. Nincs olyan állapotban, hogy kockáztassuk a jelenlétét, még ha boldogan ölelnénk is magunkhoz."

    Gyárfás úgy fogalmazott a trénerről, hogy: "A szokott nehézségek vannak vele kapcsolatban, ki kell gyógyítani".

    Gyurta csütörtökön kezdi meg szereplését a vb-n, s ha sikerrel veszi az előfutamot és az elődöntőt 200 mellen, akkor pénteken szerepelhet a fináléban.

  • A címvédő Győri ETO FC kapta a labdarúgó OTP Bank Liga 2013/14-es kiírásának első pénzbüntetését a magyar szövetség fegyelmi bizottságától.

    A testület keddi ülésén úgy döntött, 100 ezer forintra bünteti a klubot, mert a DVTK elleni meccsen a hazai szurkolók különböző tárgyakat dobáltak a játéktérre és megbotránkoztatóan viselkedtek.

    A szurkolók megbotránkoztató viselkedése miatt írásbeli figyelmeztetést kapott a Videoton FC, a Pécs és a Ferencváros.

    A hétvégén kiállított játékosok - Szatmári Lóránd (PMFC), Kovács Olivér (Kaposvár), Ugrai Roland András (Haladás), Kádár Tamás (Diósgyőr), Völgyi Dániel (Győr) - egyaránt egymeccses eltiltást kaptak

  • Csak hatodik lett a magyar úszó a 200 méteres pillangó világbajnoki elődöntőjében, ezzel a két elődöntőt összesítve a 12. lett. Az Universiadén úszott 1:55.32-jével simán döntőzhetett volna.

  • A litván úszónő hét századdal elmaradt tegnap úszott 1:04.35-ös világcsúcsától, de így is simán nyert 100 méteres mellúszásban.

  • Bajnokok Ligája, 3. forduló:

    Austria Wien (osztrák)-Hafnarfjördur (izlandi) 1-0 (1-0)
    Nomme Kalju (észt)-Viktoria Plzen (cseh) 0-4 (0-1)
    Dinamo Tbiliszi (grúz)-Steaua Bucuresti (román) 0-2 (0-0)