Nem változik a román-magyar helyszíne

2013.08.01. 09:12
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Augusztus 1., csütörtök:

    M1

    17.50: Vizes vb, Barcelona, úszás, döntők

    20.10: Vizes vb, Barcelona, vízilabda, férfi elődöntő Magyarország-Horvátország

    Sport 1

    22.00: Tenisz, ATP-torna, Washington

    Sportklub

    12.00: Tenisz, ATP-torna, Kitzbühel

    18.10: Labdarúgás, Audi Cup 2013, bronzmérkőzés

    20.25: Labdarúgás, Audi Cup 2013, döntő

    Eurosport

    10.00 és 18.00: Vizes vb, Barcelona, úszás

    20.30: Labdarúgás, U19-es Európa-bajnokság, Litvánia, döntő

    Eurosport 2

    17.30: Kerékpár, Lengyel körverseny, 5. szakasz

    Digisport 2

    22.00: Tenisz, WTA-torna, Carlsbad

  • A carlsbadi tenisztorna eredményei

    Meglepetés nélkül ért véget a kaliforniai Carlsbadban zajló, 795 ezer euró (178 millió forint) összdíjazású keménypályás női tenisztorna szerdai versenynapja, melyen többek között az első helyen kiemelt fehérorosz Viktorija Azarenka és a harmadikként rangsorolt cseh Petra Kvitova is bejutott a legjobb nyolc közé. Azarenka az olasz Francesca Schiavonét, míg Kvitova a brit Laura Robsont verte nagyon könnyedén.

    Egyes

    1. forduló: Ivanovic (szerb, 7.)-Cibulkova (szlovák) 4:6, 6:3, 6:2

    2. forduló (nyolcaddöntő): Azarenka (fehérorosz, 1.)-Schiavone (olasz) 6:2, 6:3, Kvitova (cseh, 3.)-Robson (brit) 6:1, 6:2, Vinci (olasz, 4.) - Mattek-Sands (amerikai) 6:4, 6:2, Stosur (ausztrál, 5.)-Karatancseva (kazah) 6:4, 6:1

  • A férfi vízilabda-válogatott 20:15-től Horvátországgal játssza a világbajnokság elődöntőjét, amelyről az Index szöveges online-tudósítást ad. Az úszóink közül délelőtt Balog Gábor és Bernek Péter 200 háton, Gyurta Dániel 200 mellen selejtez. Este hattól a döntők jönnek. Cseh László 18:13-tól a 200 vegyes, Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna 18:48-tól a 200 pillangón küzd az aranyért.

  • A washingtoni tenisztorna eredményei

    Az ötödik helyen kiemelt francia Gilles Simon szerdán kikapott az orosz Dmitrij Turszunovtól, így kiesett az 1,29 millió dollár összdíjazású, washingtoni keménypályás férfi tenisztornán. A második fordulóban Simon mellett két honfitársa, a 12. kiemelt Julien Benneteau és a 17. helyen rangsorolt Michael Llodra is búcsúzott.

    2. forduló (a 16 közé jutásért): Turszunov (orosz)-Simon (francia, 5.) 6:4, 6:2, Isner (amerikai, 8.)-Kuznetsov (amerikai) 7:6 (7-2), 7:6 (7-4), Fish (amerikai)-Benneteau (francia, 12.) 6:3, 7:5, Dodig (horvát, 13.)-Kamke (német) 2:6, 6:2, 6:3, Stepanek (cseh)-Llodra (francia, 17.) 6:2, 6:1.

  • Világjátékok: 5. az íjász Kakas István

    Kakas István ötödik lett a csupaszíj kategóriában a Caliban zajló Világjátékokon. A nem olimpiai sportágak sajtószolgálatának tájékoztatása szerint Kakas a negyedik helyről várta a szerdai napot. A mért távról leadott lövései azonban nem sikerültek annyira jól, mint a méretlenek, ezért bár közel volt a négyes döntő, meg kellett elégednie az 5. hellyel. Gajdos Csaba Márk, a másik magyar íjász, az olimpiai versenyszámban indult, és ott 10. lett.

  • Nem adják fel, állítólag David Luizt annyira akarják, hogy tesznek egy utolsó, 35 millió eurós ajánlatot, ha azt sem fogadja el a Chelsea, akkor valószínűleg lőttek az üzletnek.

    A Daily Mail szerint a katalánok még az új igazolást, a brazil Neymart is bevetették, hogy válogatottbeli csapattársát Barcelonába csábítsa.

    Mourinho korábban azt mondta, számol a futballistával, aki az előző szezonban a Chelsea egyik legjobbja volt.

  • A német klub leigazolná a lejáró szerződésű FTC-futballistát, a 22 éves Sváb Dánielt. Viszont egy szabály szerint – ha egy klub 23 éven aluli játékost szerződtet, a labdarúgó 12 éves korától számítva évente 60 ezer eurónyi nevelési kompenzációt köteles fizetni a korábbi klubnak – 600 ezer eurós nevelési díjat kellene fizetni. Ha viszont Sváb csak januárban ír alá, addigra betölti a 23. életévét, így a Fradi közel 180 millió forinttól eshet el.

  • Az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság, a Major League Soccer folyamatos fejlődésen megy keresztül. Az már biztos, hogy a New York City FC 2015-től csatlakozik a ligához. Don Gerber komisszár most az is bejelentette, hogy 2020-ra már 24 főre bővítenék a mezőnyt. Hogy mely városok csapatai csatlakozhatnak, arról még nem esett szó.

  • cikkünk a témában:

    Bemutatták a Miskolci Jegesmedvék kanadai vezetőedzőjét

    Megkezdte az alapozást a Miskolci Jegesmedvék MOL ligás jégkorongcsapata, melynek első, csütörtöki tréningje előtt mutatták be az új vezetőedzőt, a kanadai Travis Youngot. A csapat sajtótájékoztatóján a szakember jelezte, tisztában van azzal, hogy győzelmeket várnak együttesétől, s azt, hogy aranyérmet szerezzen a MOL Ligában. Hozzátette, hogy ő egyértelműen a támadóhoki híve, mert tapasztalata alapján a nézők csak a megalkuvás nélküli előre-játékot kedvelik, így ezt próbálja meghonosítani a Jegesmedvéknél.

  • Ma sem maradunk Gareth Bale-hírek nélkül a spanyol és angol lapoknak köszönhetően, az AS például mai címlapjá már biztosra veszi, hogy a Real Madrid megegyezett a Tottenhammel, a walesi szélső 120 millió euróért igazol a spanyol bajnokságba.

    Közben a BBC idézi Carlo Ancelottit, aki úgy tudja, a klub tárgyal az ügyben, biztosat viszont egyelőre nem tudott mondani. Van egy olyan verzió is, hogy Bale 100 millió euróért és Alvaro Morataért cserébe válthat klubot, ám tegnap még arról írtak a lapok, hogy a Tottenham Modricot kéri sztárjáért.

  • A csütörtöki úszónap első magyar indulója, Verrasztó Evelyn a női 100 méter gyors hetedik előfutamában a hetedik helyen végzett 55.08-as eredménnyel. Az összesítésben csak a 17. helyen végzett, 3 századdal maradt le az elődöntőről.

  • Az RTL Klub híradója felvételeket közölt az Újpest–Paks után történt balhéról, melyen látható az a 22 éves huligán, aki a rendőrök közé dobott egy aknatetőt. Két egyenruhás sérült meg, egyik a nyakán, a másik a karján. A férfit másnap elfogtak, előzetesben marad.

  • A magyar úszó szinte végig vezetett, az utolsó húsz méteren többen ráúsztak, így a harmadik helyen végzett 1:57.98-as eredménnyel.

  • A magyar úszó megelőzte a japán Haginót is, és 1:57.20-szal ért célba. Bernek a negyedik, Balog 10. helyen kvalifikálta magát a középdöntőbe.

  • Nagy megtiszteltetés, hogy idén ismét én lehetek a FIFA játek legújabb kiadásának, a FIFA 14-nek a borítóján! Ti is várjátok már a játékot?  Én most indulok edzésre, hétvégén végre pályára léphetek a bajnokságban!

    Írta a magyar válogatott Dzsudzsák Balázs Faceook oldalán.

  • Hingis hat év után győzelemmel tért vissza

    Visszavonulása után hat évvel győztes párosmeccsen tért vissza szerdán a carlsbadi tornán a korábbi világelső Martina Hingis, aki júliusban lett tagja a tenisz Hírességek Csarnokának. A 32 éves, ötszörös Grand Slam-tornagyőztes svájci játékos a szlovák Daniela Hantuchova oldalán 6:1, 6:1-re verte a Julia Görges, Darija Jurak német-horvát duót. A folytatásban Torontóban, Cincinnatiben, New Havenben és a US Openen is pályára lép párosban.

    A Kassán született Hingis 43 tornán, köztük 1997-ben, 1998-ban és 1999-ben az Australian Openen, 1997-ben Wimbledonban és a US Openen győzött, a világranglistát pedig összesen 209 hétig vezette. Párosban is nyert GS-versenyeket, de sérülései miatt nagyon korán, már 22 esztendősen visszavonult. Négy évvel később megpróbálkozott ugyan a visszatéréssel, de rövidesen ismét befejezte a pályafutását, miután - kokainnal - pozitív lett a doppingtesztje. Tagadta, hogy kábítószerrel élt volna, de visszavonult, és nem harcolt eltiltása ellen.

  • A Liverpool-csapatkapitány szerint a klubnak azért is kell megtartania Luis Suarezt, hogy versenyben lehessenek a Bajnokok Ligája indulást érő helyekért. A játékos a Liverpool Echónak beszélt az uruguayi csatárról.

    Többször is beszéltem Luissal, igyekszem meggyőzni, hogy maradjon nákunk. Luis önálló ember, ő fogja meghoznia döntéseit, de tisztában van azzal, hogy miért szeretném, hogy maradjon.

  • Az olimpiai bajnok úszónk a végén már csak arra ügyelt, hogy ne veszítse el második helyét. A német Marco Koch gyorsabb volt nála, 2:09.94 Gyurta ideje, harmadik idővel jutott a legjobb tizenhatba.

  • A Sporting Cristal elleni felkészülési mérkőzésen.


  • Détári Lajos a Ferencváros futsal csapatának szakmai munkáját segíti a jövőben. A szakma mellett a keret is erősödik, egy kiváló kapus, a Hollandiát is megjárt Grempsperger Gábort került a zöld-fehérekhez.

  • Az utolsó méter dönt? Nem, az utolsó 200

    Csütörtök este rendezik a nőknél a leggyilkosabb szám, a 200 pillangó döntőjét, amelyben két magyar is érdekelt.

  • Az angolok már 5-0-ra is vezettek az első félidőben, aztán a hajrában gyorsan rúgott hármat a Milan az Audi Kupa elődöntőjében. A ma esti fináléban City-Bayern.

  • Gyurta Dániel: Felfújták a Széles-ügyet

    Gyurta Dániel már nagyon várta, hogy bemutatkozhasson a barcelonai vizes világbajnokságon, ahol tíz éve, 14 évesen bemutatkozott a felnőtt mezőnyben. A 200 méteres mellúszás délelőtti előfutamából a harmadik idővel jutott a délutáni elődöntőbe.

  • A faterom cselezett nagyon sokat és ez mintha átszállt volna rám. Videókon is nézem Neymart és Ronaldót, de ezeket úgy nem lehet megtanulni. Volt egy edzőm, Bücs Zsolt, aki szintén azt mondta, hogy úgy cselezni nem lehet megtanulni, erre születni kell, és nekem ez is egy motiváció.

    Mondta a dehir.hu-nak a Loki utánpótlásban készülő Balogh Norbert, akit csak a böszörményi Neymarként ismernek bizonyos körökben. Edzője, Sándor Csaba szerint élvonalbeli játékos lehet a fiatal támadóból.

  • Telt ház előtt játssza 28 év után első német élvonalbeli mérkőzését az Eintracht Braunschweig labdarúgócsapata. A Bundesliga I-be feljutott klub csütörtökön közölte, hogy elfogytak a jegyek a Werder Bremen elleni, jövő szombati idénynyitóra. A várva várt meccset így 23 325 szurkoló láthatja a helyszínen, a 24 400 férőhelyes stadionban ugyanis biztonsági okokból nem minden jegyet értékesítettek.

  • A Valencia-támadó pénteken esik át az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton a Tottenhamnél, a londoni klub kifizette a 30 milliós kivásárlási árat a csatárért, aki a Real Madridban nevelkedett. Négy évre ír alá.

  • A Barcelona új edzőjeként kinevezett Tata Martinóról nyilatkozott a Marcának az edző egyik barátja, Charlie Abiad, aki szerint a tréner igyekszik kerülni a felhajtást.

    Gerardo szeret a háttérben maradni, a hírnév neki semmit nem jelent. Még autogramokat sem szívesen oszt.

    A lapnak nyilatkozó barátok egyetértettek abban, hogy Martino nemcsak játékosként volt vezér, hanem edzőként, megérteti magát a játékosokkal, bármikor fordulhatnak hozzá.

  • Hegyi Norbert 22. férfi trapban

    Hegyi Norbert a 22., míg Szollár András a 42. helyen zárt a férfi traposok versenyében a németországi Suhlban zajló korong- és futócéllövő Európa-bajnokságon. Az Eb hivatalos honlapja szerint Hegyi a háromnapos, 125 korongos versenyben mindössze ötször hibázott, ám 120 találatával két korongnyival elmaradt a döntőhöz minimálisan szükséges eredménytől.

  • Azt nyilatkozta, átverve érzi magát, mert nem engedte el a Borussia Dortmund vezetősége. Szerinte a vezetők megígértek neki valamit korábban, amit aztán nem tartottak be. Mindenesetre csapattársaival jóban van, ezért mindent bele fog adni, hogy az utolsó szezonja is jól sikerüljön BVB-játékosként, idézi a lengyel Fakt.

    Lewandowskinak jövőre jár le a szerződése a Dortmundnál, állítólag a Bayern Münchenben folytatja majd.

  • A csarnokok készen állnak, a pástok a helyükre kerültek, már csak a dekoráció kihelyezése van hátra és kevesebb mint 100 órán belül kezdődhet a vívó-világbajnokság a budapesti Syma Csarnokban. Csampa Zsolt, a hazai vívószövetség elnöke szolgált ezzel a helyzetjelentéssel az idei hazai sportélet egyik legkiemelkedőbb eseményének csütörtöki felvezető sajtótájékoztatóján, amely egyben a SportAgórán megtekinthető sportágtörténeti kiállítás megnyitója is volt.

    "Egy színvonalas kiállítást jöttünk ünnepelni, szerencsére van mit megmutatnunk vívóinknak és edzőiknek köszönhetően" - mondta köszöntőjében Simicskó István sportért felelős államtitkár, aki a világbajnokságra áttérve hozzátette: "Az eddigi tapasztalatok azt bizonyítják, hogy Magyarország sikeresen tud megrendezni nagy sporteseményeket."

    A tájékoztatón elhangzott, hogy az integrált világbajnokságon, melyen az épek mellett kerekesszékesek is versenyeznek, 106 országból mintegy 1100 vívó vesz majd részt.