C. Ronaldo visszaszólt Mourinhónak

2013.08.05. 13:32
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Három magyar a főtáblán férfi kardban

    A négy magyar induló közül három feljutott a 64-es táblára a budapesti vívó-világbajnokság férfi kardversenyében. Az olimpiai bajnok Szilágyi Áron a világranglistán elfoglalt második helyének köszönhetően kiemeltként nem vívott a hétfői selejtezőben.

    A magyarok közül Gémesi Csanád szerepelt a legjobban, ő öt győzelmet aratott és csak egy asszót vesztett el, úgyhogy az első szakaszt követően közvetlenül felkerült a főtáblára. Ugyanez sikerült később Szatmári Andrásnak is, aki négy gőzelemmel és egy vereséggel zárta a csoportkört, majd a legjobb 64-be jutásért vívott párharcban magabiztosan, 15-4-re múlta felül a kínai Vu Csiét. A negyedik magyar, Iliász Nikolász ugyanakkor nem vívhat majd a folytatásban, mert a csoportban elért három győzelme és két veresége után a direkt kieséses szakaszban 15-12-re kikapott a francia Nicolas Rousset-től.

  • A kétszeres vb-második sznúkeres Ali Carterről július elején derült ki, hogy hererákos, azóta megoperálták, a doktorai pedig a napokban engedélyezték neki, hogy versenyeken induljon.

    A Shanghaj Mastersen indul majd szombaton, twitterén azt írta, az utóbbi időben testedzéssel hozta formába magát.

    Carter 2008-ban és 2012-ben volt vb-ezüstérmes, mindkétszer Ronnie O'Sullivantől kapott ki a döntőben.

  • A csehek ellen, a barátságos meccset augusztus 14-én rendezik.

    Kapusok: Bogdán Ádám (Bolton Wanderers), Király Gábor (1860 München), Megyeri Balázs (Olimpiakosz)

    Védők: Vanczák Vilmos (FC Sion), Fiola Attila (MVM Paks)
    Mészáros Norbert (DVSC-Teva), Guzmics Richárd (Haladás), Juhász Roland (Videoton FC), Korcsmár Zsolt (Greuter Fürth), Kádár Tamás (DVTK), Laczkó Zsolt (Sampdoria)

    Középpályások: Pintér Ádám (Real Zaragoza), Varga József (Middlesbrough), Elek Ákos (DVTK), Hajnal Tamás (Ingolstadt), Koman Vladimir (FK Krasnodar)

    Támadók: Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Varga Roland (Győri ETO), Kovács István (Videoton FC), Szabics Imre (Sturm Graz), Szalai Ádám (Schalke 04), Böde Dániel (FTC)

  • 15 cselgáncsozó képviseli a magyar színeket a Rio de Janeiróban augusztus 26-án kezdődő világbajnokságon.

    A küldöttségben kilenc férfi és hat női versenyző kapott helyet, azaz a férfiaknál maximális létszám lesz, míg a nőknél hárommal kevesebb. Utóbbiaknál nem lesz magyar induló 52, 63 és +78 kilogrammban.

    A vb-csapat:
    férfiak:
    Burján László (60 kg, Budaörsi SC), Zámbori Bence (66, Honvéd-Kipex), Gorjánácz Zsolt (66, Honvéd-Kipex), Ungvári Miklós (73, Közgép-Ceglédi VSE), Ungvári Attila (73, Közgép-Ceglédi VSE), Csoknyai László (81, Atomerőmű SE), Krizsán Szabolcs (81, Honvéd-Kipex), Tóth Krisztián (90, KSI SE), Bor Barna (+100, Atomerőmű SE)
    nők: 
    Csernoviczki Éva (48, Ippon Judo Tatabánya), Karakas Hedvig (57, Honvéd-Kipex), Szabó Katinka (57, Leányvár-Varga Csepp), Szabó Franciska (70, Leányvár-Varga Csepp), Joó Abigél (78, KSI SE), Mészáros Anett (78, Honvéd-Kipex)

  • Szatmári Andrástól kellemes meglepetést vár a férfi kardozók egyéni versenyében Nébald György, aki szerint csapatban a szereplés ezúttal nagy mértékben függ az olimpiai bajnok Szilágyi Árontól.

    "A többiek is jó versenyzők, de még nincsenek olyan nemzetközi eredményeik, amelyek alapján az igazán nagyok közé tartozhatnának" - mondta, s úgy vélekedett, hogy egyéniben Szatmári Andrástól kellemes meglepetés várható, egy hazai világbajnokság nagy lehetőség lehet számára a kiugrásra. A csapat szereplése szerinte nagyban függ Szilágyi Áron vívásától, és rögtön hozzátette: ő már többször, így a júniusi Európa-bajnokságon is bizonyította, hogy bírja a terhelést, szinte a hátán vitte a csapatot az ezüstéremig."

    (MTI)

  • A magyar csatár a Német Kupában, a Nöttingen elleni hétfői mérkőzésen várhatóan a kezdőcsapatban kap majd helyet a német sajtó szerint. Szalainak jól ment a felkészülés, kétszer is duplázott.

    A 18.30-tól kezdődő mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti.

  • A Liverpool nyílt edzést tartott hétfőn az Anfield Roadon, ahol a hírek szerint ötezer néző éltette Luis Suarezt, aki távozni akar a klubtól.

    A szurkolók rajongása állítólag nem nagyon érdekelte az uruguayi csatárt, de végig ott volt az edzésen. A csatárt az Arsenal vinné, képben lehet a Real Madrid is.

  • A Manchester United twittere azt írja, hogy a játékos még egy ideig nem léphet pályára, mert gond van a vállával. Állítólag nem komoly a sérülés. Rooney nemrég egy húzódást szedett össze, ami miatt ki kellett hagynia a klub ázsiai túráját.

  • A Barcelona egyik kulcsjátékosa Thaiföldön beszélt a klub nagy igazolásáról. Azt mondta, csak pozitív dolgot eredményezhet, hogy Neymar barcás lett, mert tehetségével és játéktudásával rengeteget segíthet, ráadásul a világ egyik legjobbja.

  • Mind a négy magyar női tőröző felkerült a 64-es táblára a budapesti világbajnokságon.

    A 80 fős mezőnyben Mohamed Aida világranglista tizenhatodikként még éppen kiemelt volt, így ő a hétfői rajton pihenhetett, Knapek Edinának, Varga Gabriellának és Varga Katalinnak viszont meg kellett küzdenie azért, hogy a verseny szerdai folytatásában is érdekelt legyen.

    Varga Katalin a csoportjában öt győzelmet aratott - többek között legyőzte a szülés után visszatért, hatszoros olimpiai bajnok, 13-szoros vb-aranyérmes olasz Valentina Vezzalit -, Varga Gabriella 4/2, Knapek Edina pedig 2/3-mal lépett tovább. Ez azt jelentette, hogy mindhárman rögtön felkerültek a főtáblára, anélkül, hogy direktkiesés asszót kellett volna vívniuk.
    Folytatás szerdán, amikor még a férfi kardozók versenyeznek majd a helyezésekért és az érmekért. (MTI)

  • Látók és látássérültek tandembicikliken kerülik meg a Balatont augusztus 16. és 20. között.

    A résztvevők az első napon 70, aztán 45, majd 40, végül pedig 65 kilométert tesznek meg.

  • Amíg a csapattársak odavannak az új barcás csapattársért, addig a futballista apja aggódik fia hétvégenként diagnosztizált vérszegénysége miatt.

    A TV Globónak azt nyilazkozta, a fizikai fáradtság, amit fia érez az utóbbi időben, az nem normális. "Gyakorlatilag már semmi zsír nincsen rajta, az elveszített izomtömeg mennyisége pedig aggasztó" - mondta.

    Az AS szerint a játékos július eleje óta hét kilót fogyott, miközben a Barcelona azt kérte tőle, növelje az izomtömegét. Neymarnak a múlt hónapban vették ki a manduláját, ezzel is kapcsolatban lehet az állapota.

  • Félórás áramszünet a vívó-vb-n

    A csoportasszókhoz készülődtek a női párbajtőrözök a budapesti vívó-világbajnokságon, amikor kialudtak a lámpák a SYMA Csarnok B termében, emiatt késett a hétfői harmadik versenyszám rajtja. A kényszerszünet mintegy fél órán át tartott.


  • A Schalke 18:30-tól az Oberligában (ötödosztály) szereplő Nöttingen otthonában játszik a Német Kupáért, a Kicker című szaklap szerint Szalai Ádám is a Schalke kezdőjében szerepel, a gelsenkircheni klub így két támadóval, Szalaival és a holland Klaas-Jan Huntelaarral fog játszani.