Ez a poszt a következő Percről percre része:

Szilágyi egy tussal bukta az elődöntőt

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A Marca szerint a fiatal brazil sztár azt kérte a Barcelona edzői stábjától, hogy legyenek vele türelmesek, mert még nincs igazán formában, és várhatóan a szezonkezdés ezzel fog telni részéről.

    Nemrég derült ki, hogy a nyári igazolás vérszegénységgel küzd, viszont azóta már kigyógyult, legalábbis ezt írták a katalán lapok.

  • Telt ház várja Győrben a Bayernt

    Telt ház várható vasárnap Győrben, ahol 16 órától a Bajnokok Ligája-címvédő Bayern München labdarúgócsapata barátságos mérkőzésen csap össze a magyar bajnok Győri ETO FC-vel. A szerdai sajtótájékoztatón elhangzott: a meccs létrejötte az idén 20 éves Audi Hungaria Motor Kft-nek és a cég anyavállalatának, az Audi AG-nek köszönhető.

  • Három magyar a 32 között férfi kardban

    Mindhárom főtáblás magyar - az olimpiai bajnok Szilágyi Áron (a képen), valamint Gémesi Csanád és Szatmári András - sikerrel vette az első akadályt a kardozók 64-es tábláján a budapesti vívó-világbajnokságon.

    Gémesi Csanád-Aleksander Ochocki (amerikai) 15-6

    Szatmári András-Joseph Polossifakis (kanadai) 15-11

    Szilágyi Áron-Sergio Escudero (spanyol) 15-6

    A negyedik magyar induló, Iliász Nikolász nem jutott fel a főtáblára.

  • A Kassai Viktort meglökő Ferecváros-játékos négy hónapos eltiltást kapott, a Nemzeti Sportnak nyilatkozó ügynöke, Vladan Filipovics szerint lehet, hogy a játékos külföldön folytatja.

    A jelenlegi helyzet, az hogy négy hónapig nem játszhat a labdarúgó, senkinek sem jó. Ezért tárgyalni fogunk a klub vezetőivel, hogy megoldást keressünk. Olyan megoldást, amely a klub és a játékos érdekeinek egyaránt megfelel, ebben minden lehetőség benne van"

  • A Guardian szerint az angol klub megkezdte a tárgyalásokat az Evertonnal, hogy leigazolják a belga válogatott középpályást, akit az előző szezonban még David Moyes edzett, ő lett tavasszal Sir Alex Ferguson utódja.

  • A Daily Mail szerint megtörtént, amiről a katalán és az angol spekuláltak, a Barcelona hivatalosan is ajánlatot tett a brazil David Luizért a Chelsea-nek, az összeg 35 millió euro körül lehet.

    A 28 éves brazil védő ott volt a Konföderációs Kupán, a múlt szezonban a Chelsea egyik legjobbja volt. A BBC úgy tudja, a londoniak vissza fogják utasítani az ajánlatot.

  • A Real Madrid és a Chelsea szerda este játssza a Champions Cup döntőjét Miamiban, José Mourinho először kerül szembe volt csapatával.

    A kapus Iker Casillast a portugál tréner rakta ki a csapatból, többször ki is osztotta, de a kapus most azt mondta, semmi balhé nem lesz, köszönteni fogja volt edzőjét, mert a tisztelet mindennél fontosabb.

  • Eddig négy érmet szereztek a magyar búvárúszók a Kazanyban zajló CMAS Játékokon, azaz a búvársportok világbajnokságán. Senánszky Petra és Kanyó Dénes nem sokat pihenhetett a kolumbiai világjátékok után, mindkét sportoló már begyűjtött egy-egy érmet Oroszországban. Senánszky a 200 méteres uszonyos gyorsúszásban ezüstérmes lett, új országos csúccsal (1:43.79 p.). Ugyanitt Varga Krisztina bronzérmet szerzett. Kanyó Dénes is dobogóra állt, a szegediek versenyzője a 400 méteres felszíni kategóriában harmadik lett. A tájékozódási búvároknál Gurisatti Lilla remekelt az 5 bójás versenyszámban és végül ezüstérmet nyert.

    Eddigi magyar érmesek, CMAS Játékok, Kazany

    Ezüst: Senánszky Petra (200 m. uszonyos gyors), Gurisatti Lilla (tájékozódási búvárúszás, 5 bója)

    Bronz: Varga Krisztina (200 m. uszonyos gyors), Kanyó Dénes (400 m. felszíni)

  • Augusztus 15-én zárják a világbajnoki kvalifikációról döntő ranglistát a Nemzetközi Kerékpáros Szövetségnél. A magyar utensilnord-ora24.eu kontinentális csapat még két induló helyet szerezhet a firenzei országúti vb-re, ha jól szerepel az augusztus 8. és 10. közötti Székely Körversenyen.

  • A szerb Partizan kiesett a Bajnokok Ligájából, miután a bolgár Ludogorets otthonukban verte meg őket. Az ultrák nehezen viselték a dolgot, a vezetőséget anyázták, ezért kimentek a játékosok hozzájuk, hogy csitítsák őket, de a vége az lett, hogy az egyik vezérszurkoló odament a csapatkapitányhoz, és leszedte róla a karszalagot.

    Egyik biztonsági sem tett semmit, hogy megakadályozza.

  • Hosszú rövidpályás világcsúcsot úszott

    Hosszú Katinka, a vasárnap befejeződött barcelonai világbajnokság kétszeres aranyérmese világcsúcsot úszott szerdán 200 méter vegyesen Eindhovenben, a rövidpályás világkupa-sorozat hollandiai versenyén.

  • Elfogytak a magyarok női tőrben

    Knapek Edina és Mohamed Aida is kiesett a nyolcaddöntőben, így nem maradt magyar versenyző a női tőrözők szerdai egyéni küzdelmeiben a budapesti vívó-világbajnokságon. A két hazai vívónő egy időben lépett pástra a 16 között, ám míg az egyik mérkőzésen, Mohamed ellen az olimpiai bajnok olasz Elisa di Francisca folyamatosan szúrta a tusokat, a másik páston végig élt a magyar remény. Mohamed nagyon egyoldalú találkozóján Solti Antal tanítványa csak 0-5-nél adta első találatát, s összességében is csak háromig jutott.

    A 16 között: Elisa Di Francisca (olasz)-Mohamed Aida 15-3, Carolina Erba (olasz)-Knapek Edina 14-13

  • Nairo Quintana 2014-ben is marad a Movistar csapatában, hiába kapott ajánlatot többek között az Asztanától is. A kolumbiai hegyimenő ezzel vállalta azt is, hogy Alejandro Valverdével kell majd harcolnia a csapatban a kapitányi pozícióért. Ebben testvére lehet segítségére, aki szintén leigazolt a Movistar.

    A csapattól viszont feltehetőleg távozik az idei Touron kétszer is szökésből nyerő Rui Costa.

  • A francia Yves Mullerrel versenyez majd egy csapatban a kilecszeres ralivilágbajnok, Sebastian Loeb a Citroen-csapatnál, derült ki szerda délelőtt.

    Muller egy francia pályán már tesztelte is az autót, azt mondta, fantasztikus teljesítménye lesznek majd képesek.

  • Rosicky és Cech nélkül jön Csehország

    Két jelenlegi legnevesebb játékosa, Petr Cech és Tomas Rosicky nélkül érkezik Budapestre a cseh labdarúgó-válogatott, mely jövő szerdán vív barátságos mérkőzést a magyar csapattal. A cseh szövetség honlapja szerint Cech, a Chelsea kapusa, illetve Rosicky, az Arsenal támadó középpályása nem került be Michal Bilek szövetségi kapitány 18 fős keretébe, a szakvezető ugyanakkor a Puskás Ferenc Stadionban Václav Procházka és Michael Rabusic személyében két újoncot is avathat. A Magyarország-Csehország összecsapás jövő szerdán 20.30-kor kezdődik.

  • Overdose szeptember elsején, az 1200 méteres Kozma Ferenc emlékversenyben fut utoljára Magyarországon - ekkor búcsúzik a Kincsem Park közönségétől. Mikóczy Zoltán azt is elmondta a PannoniaOverdose.hu-nak, hogy ugyanekkorra tervezi Overdose nemrég vásárolt testvérének bemutatkozó futását is. Mivel tudjuk, hogy Overdose körül az elmúlt két évben igen sok volt a bizonytalanság, Mikóczy arra is ígéretet tett, hogy - bár nem számolnak semmi ilyennel, de ha valami mégis hátráltatná Overdose-t a hátralévő szűk egy hónapban - a ló akkor is elbúcsúzik a közönségtől, ez esetben felvezetik.

  • Babos Tímea az egyes után párosban is bejutott a negyeddöntőbe szerdán a 125 ezer dollár (28 millió forint) összdíjazású, szucsoui keménypályás tenisztornán. A 20 éves magyar játékos - oldalán a holland Michaella Krajicekkel - magabiztosan, 1 óra 17 perc alatt győzte le a Szema Jurika, Csi-miao Csou japán, kínai duót az első fordulóban, és a nyolc között a második helyen kiemelt Csin-vej Csan, Ji-fen Hszü tajvani, kínai kettős ellen lép pályára.

    Páros, nyolcaddöntő Babos Tímea, Michaella Krajicek (magyar, holland) - Szema Jurika, Csi-miao Csou (japán, kínai) 6:4, 6:3

  • A Manchester Cityből a nyáron a Juventushoz szerződött Carlos Tévez bevallotta, a visszavonulásra is gondolt, miután összebalhézott edzőjével, Robert Mancinivel, miközben problémái csak nőttek, szabálysértés miatt közmunkára is fogták.

    Van egy pillanat, amikor az ember tényleg felefárad a futballba. Be akartam fejezni a sportot, erre jött a Juventus, Európa egyik legjobb csapata.

    Azt is leszögezte, hogy számára az argentin válogatottságnak vége, nem lesz ott a jövő évi világbajnokságon sem.

  • Ezt nyilatkzota a londoniak francia menedzsere Suarez-ügyben, miután a Liverpool egy 40 millió fontos ajánlatot is visszutasított, így a csatár egyelőre marad a klubjánál.

    "Tényleg nem tudom, jelenleg hogy áll az ügy, és azt sem, a Liverpool hogyan határoz majd. Készenlétben vagyunk" - mondta az Arsenal-edző.

  • Az egyik orosz hírügynökség szerint az elmúlt évek óriási költekezései után felére vágják az Anzsi Mahacskala költségvetését. Aggódniuk persze így sem kell a szurkolóknak, a klub évente 40-50 millió körüli pénzből gazdálkodhat majd.

    A múlt szezonban állítólag 135 millióból dolgozott az Anzsi, ezzel a Zenit Szentpétervárral együtt a legtöbbet költekező egyesület volt. Az orosz média szerint a keretben is lesznek változások, több sokat kereső orosz válogatott, Gyeniszov, Kokorin, Zsirkov és Gabulov is távozhat.

    A vezetőedző Guus Hiddink már távozott.

  • A Sampdoria-játékos Angelo Palombo a Nemzeti Sportnak adott interjút, melyben korábbi csapattársáról, Koman Vladimirről is beszélt.

    Nem volt szerencséje nálunk, többre vihette volna. Időnként még most is beszélünk, tudom, hogy Oroszországba került, a Krasznodarhoz. Elsősorban kívánom neki, legyen boldog, másodsorban pedig azt, hogy térjen vissza mihamarabb a futball első vonalába

  • Világos célokat tűzött ki maga elé Usain Bolt a szombaton kezdődő, moszkvai atlétikai világbajnokságra: a jamaicai sprintersztár három aranyérmet szeretne szerezni és megdöntené saját világcsúcsát 200 méteres síkfutásban. A 26 éves, hatszoros olimpiai és ötszörös világbajnok Boltot először a nyitónapon, 100 méteren láthatják majd a szurkolók. 200 méteren 19.19 másodperccel tartja a világrekordot, s mint fogalmazott: szeretné látni, lehetséges-e 19 másodpercnél jobb idő alatt lefutni a távot. Bolt a 100 méter világcsúcsát is tartja 9.58-cal, mindkét rekordot 2009-ben, a berlini vb-n állította fel. E két számon kívül még a 4x100-as váltó tagjaként nyert az orosz fővárosban.

  • Knapek és Mohamed nyolcaddöntős

    Knapek Edina Varga Katalint, míg Mohamed Aida a német Anne Sauert legyőzve bejutott a legjobb 16 közé a női tőrözők szerdai egyéni versenyében a budapesti MOL vívó-világbajnokságon. A magyar-magyar párharcban az első találatot Knapek adta, majd 5-1-re és 8-3-ra elhúzott. Az első pihenőt Knapek 8-5-ös vezetésénél kezdték meg, a szünet után azonban Varga közelített honfitársához, s feljött 12-10-re. Ezt követően Knapek újítani tudott, ellépett 14-10-re, majd ismét Varga pillanatai következtek, 14-13 után azonban Knapek bevitte a döntő tust.

    A 32 között: Knapek Edina-Varga Katalin 15-13, Mohamed Aida-Anne Sauer (német) 15-7

  • Egy osztrák honlap szerint a Ferecnvároshoz kerülhet a legutóbb a Rapidban szereplő Gerson. A fiatal, 21 éves védő, védekező középpályás 186 cm magas. Hazájában a Botafogo nevelte, de fiatalon Európába került, ahol megfordult a PSV és az Atletico Madrid második csapataiban is. 2011-ben a Kapfenberg igazolta le, ahol 15 meccsen kapott szerepet. A tavalyi szezont viszont már a Rapidnál töltötte, ahol alapember volt. 26 bajnokin és 9 EL meccsen játszott. Ennek ellenére a bécsi zöld-fehérek nem tartottak rá igényt (üllői129.hu).

  • Bizakodó a magyar férfi kosárkapitány

    Bizakodva és elszántan várja a szombati, kecskeméti sorsdöntő Európa-bajnoki selejtezőt a fehéroroszok ellen Stojan Ivkovic, a magyar férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya. Előzetesen a fehéroroszok voltak a D csoport esélyesei, de a múlt csütörtöki, minszki négypontos (79-75) vereség megmutatta, hogy a magyaroknak van keresnivalójuk ellenük.

  • A válogatott támadó az MLSZ honlapjának mesélt eddigi tapasztalatairól, eddigi legjobb szezonja után a nyáron igazolt a Mainzból a Schalkéhez

    Nem volt probléma a beilleszkedéssel a Schalkénél, hiszen a nyelvet beszélem, a társaim ismernek már a pályáról, tehát ebből a szempontból nem volt nehéz a váltás. Megkönnyíti a helyzetemet, hogy kellő önbizalommal érkeztem a Schalkéhoz, és már van múltam a Bundesligában, az új csapatomnál jól ismernek, tudják, mit várhatnak tőlem. Ezzel együtt nagyon keményen kell dolgoznom, hogy helyem legyen a csapatban. A felkészülési meccseken előfordult, hogy Huntelaarral egyszerre voltunk pályán, de volt, hogy egymást váltottuk, vagyis még nehéz megmondani, milyen szerepet kaphatok a szezonban. Mindig örülök, ha a pályán lehetek, akár Huntelaarral, akár nélküle kell futballoznom.

  • A Fradi-Videoton meccsen kiállítot Alempijevic négy hónapos eltiltást kapott, mert meglökte Kassai Viktort. Egy szurkolói kérdésre Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke reagált az ügyben.

    Az MLSZ szabályzata leírja, hogy mi ilyenkor a büntetési tétel. Az nem szempont, vagy enyhítő körülmény, hogy szeretjük-e ezeket a szabályokat vagy sem, mert ezek vannak és mindenkire vonatkoznak. A játékosoknak ezt kihirdettük, megértették. Alempijevics a bírót meglökte és ezért az egyik legenyhébb büntetést kapta.

  • A Maccabi kiesett a Bajnokok Ligája selejtezőiből a Basel ellen, az UEFA pedig vizsgálja a meccs előtt történteket, miután a svájciak egyik játékosa, az egyiptomi Mohamad Salah nem volt hajlandó kezet fogni az izraelikkel.

    Salah már az első mérkőzésen sem akart kezetfogni, majd a keddi visszavágón kézfogás helyett ököllel csapott bele az ellenfél játékosainak tenyerébe. A nemzetközi szövetség most megvizsgálja az ügyet.

    Mohamed salah try to trick shake hand with Maccabi Tel Aviv players in israel 2013
  • Hazai pályán, a Chicago Bulls ellen vívja a 2013/2014-es idény nyitómérkőzését a címvédő Miami Heat az észak-amerikai kosárlabdaligában (NBA). Az elmúlt két szezont megnyerő floridaiak október 29-én fogadják a Bullst, s - a hagyományoknak megfelelően - a 68. NBA-évad első találkozója előtt veszik át a bajnoki aranygyűrűket. A nap másik meccsén a Los Angeles-i városi derbin a Lakers és Clippers csap össze. Az NBA történetében először két alapszakaszmeccs is lesz az Egyesült Államokon és Kanadán kívül: december 4-én Mexikóvárosban találkozik a Minnesota Timberwolves és a San Antonio, míg január 16-án Londonban száll szembe egymással a Brooklyn Nets és az Atlanta Hawks.

  • De az Independiente vezetőit nem nagyon csigázta fel a dolog, mondhatni leszarták. A Manchester City csatára remekül keres az angol bajnokságban, ezért akart segíteni argentin nevelőklubjának, öt futballista megvásárlását akarta szponzorálni, még a fizetésüket is állta volna.

    Az Independiente nem reagált az ügyben, az argentin játékos apja elmondta, a klub vezető még csak vissza sem hívták őket, ami rosszul érintette fiát.