Balotelli találkozott a pápával

2013.08.13. 14:33
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Az angol válogatott Stewart Downing a Liverpooltól a West Ham Unitedhez szerződött. A 29 éves szélsőt két éve 20 millió fontért szerezték meg az Aston Villától, de nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket.

    A 34-szeres válogatott futballista vételárát nem közölték, de a sajtó szerint jóval kisebb összegről van szó, mint amennyiért a Liverpool 2011-ben leigazolta.

  • Átok is lehet a megnyert Szuperkupa

    Az angol futball történetében David Moyes a hatodik olyan edző, aki Szuperkupa-győzelemmel kezdett új csapatánál. Öt elődje közül azonban csak egy tudott igazán befutni.


  • Válaszolt Gareth Bale a sajtónak arra a kérdésre, hogy a Real Madrid játékosa lesz-e. Nem, a Tottenham még mindig nem adta el a szélsőt.

  • A Minnesota Vikings újonc futójátékosa, Zach Line első mérkőzésén egy hatvanegy yardos futás után szerzett touchdownt csapata felkészülési mérkőzésén, a lelátón ott voltak a szülei is. A Sports Illustrated remek videója.

  • A sport szellemiségének a futballpályákra való visszatérését szorgalmazta Ferenc pápa Olaszország és Argentína játékosait fogadva a Vatikánban a két csapat szerdai barátságos mérkőzése előtt. "Nehéz lesz eldöntenem, kinek is szurkoljak, szerencsére barátságos mérkőzés lesz!" - mondta az argentin Ferenc pápa az egyházfővel való találkozás miatt láthatóan meghatódott játékosoknak.

    Az olasz csapat egy olajfát ajándékozott a pápának, melyet szerdán, a római Olimpiai Stadionban a mérkőzés előtt ültetnek el. Az argentinok a válogatott mezét adták át a pápának Francisco felirattal.

  • A portugál másodosztályú Beira-Mar labdarúgócsapata hivatalos közleményben jelentette be, hogy megegyezett a Videotonnal Nildo Petrolina átigazolásáról. A 27 éves brazil középpályás ma érkezik Magyarországra, hogy aláírja hároméves szerződését a fehérváriakkal.

    Értesült a Nemzeti Sport Online.

  • Egervári már a románokra van kihegyezve, de a FIFA-ranglista miatt minden mérkőzést nyerni kell.

  • A PSG-től érkezett olasz edzőt a Marca idézi, aki állítólag azt nyilatkozta közeli ismerőseinek, hogy sosem irányított még ilyen jó csapatot, mint a Real Madrid, elájult a játékosok tudásától is.

    Korábban már dícsérte a játékoskeretet, azt emelte ki, hogy fiatalok, erősek, klasszisok.

  • Aki előadja, a perui Juan Flores, az Unión Comercio játékosa. Egy hétvégi bajnokin történt a Sporting Cristal ellen, 2-0-ra kaptak ki.

  • José Gomes nagyon rendes velem, mindig biztat, hogy csináljam meg azt, amit tudok. Szerencsére van önbizalmam, így bátran játszom. Szeretném, ha folyamatosan jó teljesítményt nyújtanék a Videotonban, utána pedig jó lenne a Dortmundban futballozni. A válogatott is legalább ennyire fontos nekem, most az a célom, hogy legyőzzük Máltát, az Eb-selejtezőkön pedig kivívjuk az Európa-bajnoki szereplést.

    Nyilatkozta az U21-es válogatottba behívott Videoton-játékos, Kleinheisler László, akit még a felcsúti évek alatt csak Scholesként emlegettek a csapattársak és a helyiek.

  • A Genk kapusa nem tehetett a gólról, amit a 11. mp-ben kapott, de dicstelen csúcsot állított fel.

  • A májátültetésen átesett francia Eric Abidalt meglepte, hogy ismét számolnak vele a válogatottban, nemrég kapott meghívót, akár pályára is léphet szerdán Belgium ellen.

    „Azt hittem, nincs számomra visszaút a válogatottba azok után, hogy min mentem át az elmúlt két évben, de büszke vagyok, hogy ismét a csapat tagja lehetek" - modta a volt barcás, aki a nyáron került a Monacóhoz.

  • Miközben a PSG a barcás Dani Alvesről fantáziál, addig a katalánok állítólag a párizsiak egyik játékosát, a védő Mamadou Sakhót szemelték ki maguknak.

  • A hoffenheimes Kevin Volland gólját nem adták meg a hétvégén a Nürnberg elleni bajnokin, úgyhogy Franz Beckenbauer kedden ismét elmondta, kell a gólvonal-technológia a Bundesligába, méghozzá azonnal.

    A Bayern München tiszteletbeli elnöke furcsa párhuzamot vont. „Elrepülhetünk a Holdra és fantasztikus technológiai vívmányaink vannak, szóval egy kamerával, vagy valamilyen eszközzel biztos meg lehet ítélni, áthaladt-e a labda a gólvonalon".

  • Fair play díjat kapott Falk Spautz párbajtőröző a budapesti vívó-világbajnokságon. A német vívó a negyeddöntőben elismert egy olyan találatot, amelyet a bíró érvénytelennek ítélt. A Pavel Szuhov elleni asszóját aztán 15-14-re elveszítette, így ő végül nyolcadik, míg az orosz harmadik lett.

    Életműdíjat vehetett át a vívás iránti elkötelezettségéért és a fair play szellemiségének népszerűsítéséért az olasz Mario Favia, a nemzetközi szövetség korábbi alelnöke, egykori olimpiai érmes.

  • A francia L'Equipe szerint azok után, hogy a katalánok megpróbálták leigazolni a PSG-s Thiago Silvát, a párizsiak támadásba lendültek, a barcás Dani Alvessel akarják megerősíteni a védelmüket.

    A lap úgy tudja, az arsenalos Sagnát és két Newcastle-futballistát, Cabaye-t és Debuchy-t is kinézték, ajánlatot valószínűleg még nem tettek a játékosokért.

  • Jelenleg Hollandiában van a magyar ökölvívó válogatott Ifjúsági csapata az Európa-bajnokságon, a magyar küldöttségnek aranyesélyes versenyzője is van.

  • Zsivoczky-Farkas Györgyi az utolsó szám előtt a 16. helyen áll hétpróbában a moszkvai szabadtéri atlétikai világbajnokságon. A kazanyi Universiadén bronzérmes versenyző gerelyhajításban elsőre érte el legjobbját, a 45,43 métert, ezért 772 pontot kapott. A folytatásban, 43,32 és 45,08 méterig jutott, vagyis már nem tudott javítani.

    Hat szám után 5178 ponttal várhatja a 18.10 órakor kezdődő 800 méteres futást.

  • Egy tavalyi szurkolói rendbontás miatt -2 ponttal kezdte a francia elsőosztályt a frissen feljutott Monaco, a klub fellebbezett, a futballszövetség pedig kedden úgy döntött, a 160 millió euróból megerősített monacóiak büntetését eltörlik.

    A csapat győzelemmel kezdett a hétvégén a Bordeaux ellen, így nem egy, hanem három ponttal állnak a nyitóforduló után.

  • Még a 2007-es NBA-drafton vitte el az első helyen a Portland Trail Brazers azt a Greg Odent, akinek azóta három komoly térdoperációja volt, most a Miami Heat játékosaként mégis megpróbálkozik a visszatéréssel.

    Oden azt mondta, legutóbbi operációja orvosai azt javasolták neki, hogy vonuljon vissza. A kosaras bevallotta, sokkal öregebbnek érzi magát, mint amennyi (25 éves), el kell fogadnia ezt a helyzetet, és a legtöbbet kihozni belőle.

  • Tizenkét év után találkozik újra Olaszország és Argentína. A két csapat, akárcsak 2001-ben, ezúttal is Rómában lép pályára, az argentin Ferenc pápa tiszteletére rendezik az összecsapást. Cesare Prandelli olasz szövetségi kapitány együttesében várhatóan a 23. születésnapját hétfőn ünnepelt Mario Balotelli mellett az argentin születésű Pablo Osvaldo kap majd helyet a csatársorban.

    A csehek elleni meccsel készülő magyar válogatottal azonos világbajnoki selejtezőcsoportban szereplő hollandok Portugáliában vendégeskednek, a törökök Ghánát, a románok Szlovákiát fogadják, az észtek pedig a lettek ellen hazai pályán lépnek pályára.

    A szerdai program:
    Japán-Uruguay, Rifu 12.30
    Koreai Köztársaság-Peru, Szöul 12.30
    Kazahsztán-Grúzia, Asztana 16.00
    Fehéroroszország-Montenegró, Minszk 17.30
    Észtország-Lettország, Tallinn 18.00
    Finnország-Szlovénia, Turku 18.00
    Moldova-Andorra, Chisinau 19.00
    Luxemburg-Litvánia, Luxemburg 19.30
    Svédország-Norvégia, Solna 20.00
    Azerbajdzsán-Málta, Baku 20.00
    Románia-Szlovákia, Bukarest 20.00
    Ukrajna-Izrael, Kijev 20.00
    Albánia-Örményország, Tirana 20.00
    Kolumbia-Szerbia, Barcelona 20.00
    Liechtenstein-Horvátország, Vaduz 20.15
    Dél-afrikai Köztársaság-Nigéria, Durban 20.15
    Ausztria-Görögország, Salzburg 20.30
    Bosznia-Hercegovina - Egyesült Államok, Szarajevó 20.30
    Törökország-Ghána, Isztambul 20.30
    Németország-Paraguay, Kaiserslautern 20.45
    Lengyelország-Dánia, Gdansk 20.45
    Svájc-Brazília, Bázel 20.45
    Wales-Írország, Cardiff 20.45
    Macedónia-Bulgária, Szkopje 20.45
    Olaszország-Argentína, Róma 20.45
    Belgium-Franciaország, Brüsszel 21.00
    Anglia-Skócia, London 21.00
    Portugália-Hollandia, Faro 21.30
    Izland - Feröer-szigetek, Reykjavik 21.45
    Ecuador-Spanyolország, Guayaquil 22

  • A játékosok fizikai felkészültségi szintje meglehetősen vegyes, hiszen, van, ahol még el sem kezdődött a bajnokság, míg mások már több tétmeccsen is túl vannak. A következő edzések feladata, hogy képet kapjunk arról, kik vannak a legjobb formában, kik tudnak a leginkább segíteni a csapaton. A románok elleni vb-selejtezővel még egyáltalán nem foglalkozunk, egy bukaresti vb-selejtező semmilyen szempontból sem hasonlítható össze egy budapesti felkészülési meccsel. Előbb a csehek ellen szeretnénk győzelemmel zárni, már csak azért is, mert egy siker megerősítené a játékosok hitét a bukaresti összecsapás előtt.

    Értékelt az MLSZ honlapjának Egervári Sándor szövetségi kapitány a csehek elleni barátságos mérkőzés előtt.

  • Lewis Hamilton és Nicole Scherzinger hamarosan hivatalosan is újra egy pár lesz, írja az express.co.uk.

    A világbajnok és az énekesnő a nyári F1-szünetben Beverly Hills-ben találkoztak, és mindent tisztáztak, két szakítás után adnak még egy esélyt a kapcsolatuknak.

    Örülünk. Hamilton lehet, hogy a szezon végén nem fog, évek óta gyötrődik ebben a se veled, se nélküled kapcsolatban.

  • Szilágyi Áron is bekerült a Nemzetközi Vívószövetség sportolói bizottságába a 2013-2017-es időszakra. A budapesti világbajnokságon szerepelt 832 versenyző közül 724 adta le a voksát, ilyen nagy részvételi arány korábban soha nem volt. A 19 jelöltből hat vált tagjává a sportolói testületnek.

    A bizottság tagjai:
    Ota Juki (japán, tőr, 313 szavazat)
    Mariel Zagunis (amerikai, kard, 278)
    Valentina Vezzali (olasz, tőr, 260)
    Szilágyi Áron (kard, 231)
    Ana Maria Branza (román, párbajtőr, 163)
    Nyikolaj Kovaljov (orosz, kard, 154)

  • Az angol lapok szerint az Anzsitól biztosan távozó Samuel Eto'o a Chelsea-hez igazolna a legszívesebben, miután az orosz milliárdos csapat teljesen szétesett.

    Eto'o már dolgozott együtt Mourinhóval az Internél, tripláztak is együtt Olaszországban, a támadó többször is elismerően nyilatkozott a trénerről.

  • A sportoló a hazai vébén Imre Gézával (38), Boczkó Gáborral (36) és Szényi Péterrel (26) csapatban diadalmaskodott Budapesten, az ukránok elleni finálé után pedig büszkén mutatta vívóruhája alatt viselt zöld-fehér felsőjét. A „Bajnoki címért játszik az Újpest!!!" – felirat alatt egy játékkonzol-vezérlő volt látható, utalva arra, a lila-fehéreknek legfeljebb virtuálisan lehetnek reményeik. Az FTC Baráti körének tagja nem tart a rivális haragjától.

    Írja a Blikk.

  • Fantasztikus volt a döntő a moszkvai atlétikai világbajnokságon, Christine Ohuruogu minimális különbséggel nyert.

  • Ezt Ross Brawn, a Mercedes-csapatfőnöke nyilatkozta, hamarosan ugyanis megjelenik a 2014-es szezon tervezete. A vezető szerint leginkább azzal van a gond, hogy húsz futamon felül nehéz lenne mendzselni a stábot, az emberek elfáradnak, kimerülnek, ugyanakkor rotálni sem jó döntés, mert többen szorosan együttműködnek a pilótákkal, jól ismerik őket.