Kizárás miatt borulhat a BL és az EL

2013.08.14. 11:34
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Franciaországot képviselve akar indulni a 2016-os riói olimpián a kubai Dayron Robles, a 110 méteres gátfutás 2008-as olimpiai bajnoka és korábbi világcsúcstartója. A 26 éves atléta, aki kegyvesztett lett szülőhazájában, idén januárban jelezte, nem akar többé kubai színekben versenyezni, mert úgy érzi, ott nem figyelnek rá eléggé.

    A Francia Atlétikai Szövetség (FFA) szóvivője a Moszkvában zajló világbajnokságon azt mondta, valóban egyeztettek már Roblesszel, ugyanakkor egyelőre hivatalosan semmit sem lehet kijelenteni. Az állampolgárság-váltás az atlétikában időigényes folyamat: ha az elhagyni kívánt ország szövetsége nem adja hozzájárulását, a nemzetközi szövetség (IAAF) a szabályok szerint három év után engedélyezi egy sportolónak, hogy más nemzet színeiben versenyezzen. Márpedig Kuba egyáltalán nem akarja elengedni Roblest.

    Az atléta a januári kijelentése után júniusban az AS Monaco klublicencével rajthoz állt egy torinói versenyen, ezzel maga ellen fordította a kubai sportvezetőket. Robles 2008-ban futotta 12.87 másodperces világcsúcsát, amelyet tavaly szeptemberben az amerikai Aries Merritt javított 12.80-ra. Olimpiai aranyérme mellett kétszer nyert fedettpályás vb-t 60 méter gáton, a londoni olimpián is bejutott a döntőbe, ám ott féltávnál térdsérülés miatt kiállt.

  • Szeptember elsején, vasárnap a Ferencváros otthonában kezdi meg az idei szezon bajnoki meccseinek sorát a Győri Audi ETO KC. A zöld-fehérek pontos őszi menetrendje elkészült, írja a klub honlapja.

  • A Sauber igyekezett mindenkit megnyugtatni, nem igaz az a híresztelés, hogy a múlt hónapban beharangozott orosz befektetőkkel nem sikerült megegyezni.

    Azt is megerősítették, hogy a fiatal orosz pilótával, Szergej Szirotkinnal is hamarosan elkezdenek dolgozni, korábbi hírek szerint akár az övé is lehet az egyik autó jövőre.

  • A Diósgyőrből kitett válogatott játékost akár kölcsönbe is elengedné a klub, tudta meg a boon.hu

    Konkrétum nincs, de élénk érdeklődésről azért beszélhetünk mindkettejük ügyében. Olyan megoldást igyekszünk keresni, amely megfelel mind a klubnak, mind pedig maguknak a játékosoknak.

    Nyilatkozta a lapnak Kovács Zoltán sportigazgató.

  • Ezt állítja az uruguayi El Observador, ráadásul szerintük az is megtörténhet, hogy a közös foglalkozásokról száműzött támadó meghosszabbítja szerződését, de az elég biztosnak tűnik, hogy még egy évig marad a Liverpoolnál.

    Suarezt vitte volna az Arsenal, a Real Madrid is érdeklődött iránta.

  • Rácz Sándor a 45. helyen végzett az 50 kilométeres gyaloglásban a Moszkvában zajló atlétikai világbajnokságon. A 26 éves magyar versenyző 4:12:18 órás időt ért el.

    A számot az ír Robert Heffernan nyerte 3:37:56 órával, a világ idei legjobb eredményével, 18 év után szerzett ismét vb-aranyérmet hazájának. A londoni olimpia negyedikje mögött másodikként az orosz Mihail Rizsov (3:38:58), harmadikként az ausztrál Jared Tallent (3:40:03) ért célba a 61 fős mezőnyben.

  • Egervári Sándor szövetségi kapitány nyilvánosságra hozta kezdőcsapatát a csehek elleni, esti mérkőzésre (Puskás-stadion, 20.30). Visszakerült a kezdőbe Juhász Roland, aki Korcsmár Zsolttal alkotja majd a védelem tengelyét. Előttük Varga József és Pintér Ádám játszik a középpályán, míg a kezdőként első felnőtt válogatott meccsén játszó Kovács István fő feladata lesz majd a támadások szervezése, a támadósor kiszolgálása, írja az MLSZ honlapja.

    A kezdőcsapat: Bogdán Ádám - Vanczák Vilmos, Korcsmár Zsolt, Juhász Roland, Kádár Tamás - Varga József, Pintér Ádám - Koman Vladimir, Dzsudzsák Balázs - Kovács István, Szalai Ádám

  • Az esti edzőmeccs előtt egy kis statisztika: 46 mérkőzésen (38 Csehszlovákia ellen) 23-szor nyert (19), 12 (10) döntetlent ért el és 11-szer (9) szenvedett vereséget a magyar válogatott, mely tavalyi, 2-1-es prágai sikere előtt 1979 szeptemberében győzte le legutóbb Csehszlovákiát hazai pályán.

  • "Így jöttem haza, hogy a csehek elleni találkozón mindenképpen gólt akarok ünnepelni. Még véletlenül sem barátságos meccsként tekintek a maira" - idézi a válogatott védőt a Bors.

  • A csakfoci elemzéséből kiderül, jelentősen megnőtt a kiállítások száma a magyar első osztályban.

    Már összesen 18 alkalommal küldtek le valakit a pályáról a bírók, azaz fordulónként átlagosan hat piros lapot jegyezhetünk fel. Ez pedig azt jelenti, hogy ebben a szezonban 64%-kal (!) több a kiállítás, mint egy évvel ezelőtt volt, sőt az idei adat az elmúlt évek szezonkezdeteihez mérten is kimagasló.

  • A jövő évi világbajnokságnak otthont adó futballstadionok miatt aggódik Aldo Rebelde brazil sportminiszter. "A még épülő hat arénából ötnél késésben vannak, csak a vb-nyitómeccs helyszíne, a Sao Pauló-i stadion a kivétel" - jelentette ki a szenátus előtt a politikus, hozzátéve: a Sao Pauló-i létesítmény 84 százalékos állapotban van, Cuiabában, Curitibában, Manausban, Natalban és Porto Alegrében viszont rosszabb a helyzet.

    A nemzetközi szövetség szabályzata szerint a stadionokat decemberben kell átadni. A vb 2014. június 12-én kezdődik.

  • Miután egyre kevesebb esély van arra, hogy az Arsenal megszerezze Luis Suarezt, ezért a londoniak már más célpontokban gondolkodnak, a Mirror szerint a swansea-s Michu és a Manchester City-csatár Dzeko is képben lehet.

  • A szerda esti barátságos mérkőzés előtt Ferenc pápánál járt az olasz és az argentin válogatott kedden, a játékosok ajándékokkal érkeztek, aztán a pápa beszédet tartott, de az AP hírügynökség azt is kiderítette, hogy Mario Balotelli volt az egyetlen játékos, akivel négyszemközt is elbeszélgetett az egyházfő.

    Egy kis szobában voltak néhány percet, a Milan-csatár Balotelli nagyon meghatottnak tűnt a találkozó után, azt viszont nem árulta el, miről beszéltek a pápával.

  • Most nyáron is szárnyra keltek pletykák az átigazolásommal kapcsolatban, hallottam, hogy vittek volna nyolc-kilencmillió euróért, de a Dinamo minimum tízet-tizenkettőt akar értem. Nem foglalkoztam ezekkel a találgatásokkal, egyik sem vonta el a figyelmemet.

    Olvasható Dzsudzsák Balázs nyilatkozata a Nemzeti Sport szerdai számában.

  • De valószínűleg ismét el fogják halasztani a tárgyalását, ebben a vád és a védelem is egyet fog érteni. Továbbra is barátnője meggyilkolásával vádolják a műlábú futót, aki Valentin napon lőtte le Reeva Steenkampot.

  • Orbán Éva bejutott a női kalapácsvetés döntőjébe a selejtezőből a Moszkvában zajló atlétikai világbajnokságon. A 28 éves magyar dobónak első kísérlete sikertelen volt, másodikra 69,45 métert dobott, harmadszorra 70,62 méterig jutott. Bár nem érte el a 73 méteres selejtező szintet, csoportjában negyedikként, összesítésben a 11. helyen végzett, így bejutott a 12 fős fináléba.

    "Jó formában éreztem magam, szinte biztosra mentem, tudtam, hogy a második dobás már jó lesz" - nyilatkozott az Eurosporton, hozzátéve, hogy kora délelőtt ekkorát még sose dobott.

    A női kalapácsvetők döntőjét pénteken - magyar idő szerint - 17.00 órakor rendezik.

  • Marcel Kittel a Bild magazin megkeresésére hazugságvizsgálat alá vetette magát, hogy bebizonyítsa, nem doppingolt. Az Argos-Shimano sprintere – aki négy szakaszt nyert az idei Tour de France-on – tiszta, nem doppingolt. A hazugságvizsgálat során többek között olyan kérdéseket tettek fela németnek , hogy doppingolt-e, megkeresték-e tiltott szerekkel. A doppingellenes harc eltökélt híveként ismert sprinter nemmel felelt, és a poligráf szerint nem is hazudott, írja a MOB hírlevele.

  • A Tottenham-szélső legnagyobb rajongója, a spanyol Marca úgy értesült, hogy Gareth Bale csütörtökön találkozik majd a londoni klub vezetőjével, Daniel Levyvel. A játékos meg akarja győzni Levyt, hogy adják már el végre a Real Madridak, amely százmillió eurót biztosan ajánlana érte.

  • Christoph Daum lett a török bajnokságban legutóbb negyedik Bursaspor vezetőedzője. Az 59 éves német kedden azt mondta, korábban már szóban megállapodott a bursai klub vezetőivel, de a szerződés aláírására csak most került sor. Az egyesület megerősítette a tréner bejelentését.

    A 2000-ben a német szövetségi kapitányi posztról kokainbotránya miatt lemaradt Daum ötödször vállal munkát Törökországban: 1994-től 1996-ig, valamint a 2001/02-es szezonban a Besiktast, 2003 és 2006 között, illetve a 2009/10-es idényben a Fenerbahcét irányította, mindkét csapattal nyert bajnoki címet. A Bundesligában többek között a Bayer Leverkusennél és a VfB Stuttgartnál dolgozott, legutóbb a belga Club Brugge-t edzette, onnan tavaly májusban önszántából távozott.

  • Az argentin-olasz származású I. Ferenc pápa tiszteletére rendezik a szerda esti olasz-argentin edzőmeccset, a katolikus egyház feje örül, hogy ez nem tétmeccs, mert nem tudná, kinek szurkoljon.

    Balotelli és Messi sem játszik ma este, sérültek.

  • A Grassini istálló nem hosszabbít Juan Pablo Montoyával, az egykori F1-es az idény végén mehet, amerre lát. A kolumbiai hét szezont töltött az észak-amerika sorozatban, két futamgyőzelme volt.

  • A Blikk szerint vicces és jelképes, hogy a csehek elleni edzőmeccsre készülő válogatott edzésén cicázás közben lecsúszott Szabics Imre nadrágja. A Sturm Graz csatárán fekete alsógatya volt.

  • cikkünk a témában:

    A deszkásokért aggódik a fogyasztóvédelem

    A nagyobb gyermekek és a fiatalkorú serdülők körében igen népszerű sporteszköz a gördeszka. Használata nem veszélytelen, ügyességet, magabiztosságot igényel. A felhasználók testi épségének megóvása érdekében joggal várható el, hogy ezek az eszközök megbízhatóak, tartósak, biztonságosak legyenek.

  • A harmadikként kiemelt spanyol David Ferrer és az ötödikként rangsorolt korábbi világelső, svájci Roger Federer is bejutott a nyolcaddöntőbe a cincinnati keménypályás tenisztorna férfi versenyében. Előbbi a hazai Ryan Harrisont verte három szettben, utóbbi a német Philipp Kohlschreibert győzte le egy sima és egy szoros játszmában.

    A női versenyben korán búcsúzott a harmadik kiemelt orosz Marija Sarapova: a világranglista harmadik helyezettje a hazai Sloane Stephenstől szenvedett vereséget a 16 közé jutásért.

  • augusztus 14., szerda:
    M1
    20.15: Labdarúgás, felkészülési mérkőzés, Magyarország-Csehország, Puskás Ferenc Stadion

    Sport 1
    20.30: Labdarúgás, felkészülési mérkőzés, Kaiserslautern, Németország-Paraguay

    Sport 2
    21.30: Labdarúgás, felkészülési mérkőzés, Faro, Portugália-Hollandia

    Sportklub
    18.00: Kézilabda, férfi U19-es világbajnokság, Magyarország-Németország

    Eurosport
    6.30: Atlétika, világbajnokság, Moszkva
    14.30: Kerékpározás, Benelux körverseny, 3. szakasz
    18.00: Síugrás, Nyári Nagydíj, Courchevel, vegyes csapat

    Eurosport 2
    20.00: Labdarúgás, barátságos válogatott mérkőzés, Kolumbia-Szerbia
    22.45: Labdarúgás, U19-es barátságos válogatott mérkőzés, Katar-Spanyolország

    Digisport 1
    17.00: Tenisz, ATP-torna, Cincinnati, 2. forduló

    Digisport 2
    19.00: Tenisz, WTA-torna, Cincinnati, 2. forduló