Elhunyt a korábbi utánpótlás-válogatott

2013.08.27. 09:20
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A kormányos nélküli kettesek között érdekelt Simon Béla, Juhász Adrián duó második lett keddi reményfutamában, ezzel bejutott a középdöntőbe, azaz a legjobb 12 közé a dél-koreai Csungdzsuban zajló, vasárnapig tartó evezős-világbajnokságon. A nemzetközi szövetség honlapja alapján a Tisza Evezős Egylet kettőse a dél-afrikaiak mögött ért célba, s így megkaparintotta a második, még éppen továbbjutó helyet. A júniusi, sevillai Eb-n ötödik magyar egység csütörtökön folytatja szereplését a vb-n, akkor már a fináléba, a legjobb hat közé kerülés lesz a tét.

    A könnyűsúlyú egypárevezősök között érdekelt Galambos Péter és a normálsúlyú egypárban versenyző Széll Domonkos egyformán szerdán száll vízre legközelebb, mindkét evezős célja, hogy a negyeddöntőből a középdöntőbe, a legjobb 12 közé jusson.

  • Nadal és Serena Williams is simán nyert a US Openen

    A korábbi világelső, 2010-ben győztes Rafael Nadal rendkívül könnyed győzelemmel kezdett az amerikai nyílt teniszbajnokság hétfői nyitófordulójában. A második helyen kiemelt spanyol játékos a hazai közönség előtt szereplő Ryan Harrison felett diadalmaskodott három játszmában. A mallorcai sztárjátékos ezzel idei 16. keménypályás mérkőzését is megnyerte.

    A nőknél a világelső és címvédő Serena Williams igazi erődemonstrációt tartott: a hazai közönségkedvenc mindössze egyetlen játékot engedett a 2010-ben Roland Garros-győztes olasz Francesca Schiavonénak.

    A hétfői programot az eső miatt nem tudták teljes egészében lebonyolítani, így az ötszörös bajnok svájci Roger Federer mérkőzését is keddre kellett halasztani. Babos Tímea a tizedik helyen kiemelt olasz Roberta Vinci ellen a 6-os pálya első mérkőzésén, magyar idő szerint 17 órától lép pályára. (MTI)

  • cikkünk a témában:

    Japán és mongol arany a cselgáncs-vb-n

    A férfiak 60 kg-os küzdelmeiben a 2011-ben a juniorok között már aranyérmes, mindössze 20 esztendős japán Takato Naohisa nyert, míg a női 48 kg-os súlycsoportban a mongol Mönkhbatyn Urantsetseg végzett az első helyen a Rio de Janeiróban zajló cselgáncs-világbajnokság hétfői nyitónapján. Az első napon Csernoviczki Éva és Burján László helyezetlenül zárt. Kedden a 66 kilós Gorjánácz Zsolt és Zámbori Bence lép tatamira Brazíliában. (MTI)

  • Augusztus 27., kedd:

    Sport 1

    20.00: Labdarúgás, Bajnokok Ligája, playoff, visszavágó, PAOK-Schalke

    Sport 2

    21.00: Cselgáncs, világbajnokság, Rio de Janeiro, 2. nap

    Eurosport

    16.00: Kerékpár, Vuelta a Espana, 4. szakasz

    17.45: Tenisz, US open, New York, 2. nap

    Eurosport 2

    17.00: Tenisz, US open, New York, 2. nap

    18.30: Labdarúgás, Bundesliga, Németország, Freiburg-Bayern München

    20.30: Tenisz, US open, New York, 2. nap

    Digisport 1

    20.25: Labdarúgás, Bajnokok Ligája, play-off, visszavágó, Arsenal-Fenerbahce

    Digisport 2

    20.40: Labdarúgás, Bajnokok Ligája, play-off, visszavágó, Steaua Bucuresti-Legia Warszawa

  • Az első két szám, azaz a vívás és az úszás után a fehéroroszokkal holtversenyben a második helyen áll a magyar férfi váltó a tajvani Kaohsziungban zajló öttusa-világbajnokságon A Demeter Bence, Kasza Róbert, Marosi Ádám trió vívásban jobban teljesített, mint az egyéni verseny döntőjében, a 31 győzelem/17 vereség 940 pontot ért, de nem sokkal maradt el a számnyertes, 1000 pontot vívó ukránoktól. Az úszásban is negyedik lett a magyar váltó (2:47.10 perc, 1336 pont), és két szám után a fehéroroszokkal holtversenyben a második helyen áll 2276 ponttal - az élen álló ukránok 2300 pontot gyűjtöttek a páston és a medencében.