Elhunyt a korábbi utánpótlás-válogatott

2013.08.27. 14:28
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A válogatott keretben szereplő támadó teljesítményét nemrég kritizálta a Lech Poznan edzője, a játékos most a csakfoci.hu-nak mesélt céljairól.

    Természetesen hallottam az edzőm nyilatkozatáról, de nem szeretnék vele veszekedni, a játékommal akarok válaszolni a kritikájára. Tény, hogy idén eddig nem megy jól a csapatnak, hiszen öt forduló után csak a 11. helyen állunk. Legutóbb kikaptunk a Wisla Krakkótól, gondolom első felindulásában mondhatott ilyet az edzőm. Hétvégén az egyik újoncot fogadjuk, kiváló alkalom lesz arra, hogy jó teljesítménnyel elinduljunk felfelé. Ha megkapom a lehetőséget, az biztos, hogy kettőzött erővel fogok hajtani, hogy aztán nyugodtan mehessek a válogatotthoz.

  • cikkünk a témában:

    Hétfőn kezdődik a hoki MOL Liga

    Garantált a jövő hétfőn kezdődő jégkorong MOL Liga színvonalának emelkedéséhez, hogy olyan játékosok igazoltak a bajnokságba, mint például a szlovák válogatottal 2002-ben világbajnok Marek Uram vagy pedig a magyar nemzeti csapat alapembere, Ladányi Balázs, illetve a 225-szörös válogatott Horváth András. Amint a MOL Liga hatodik szezonját felvezető csütörtöki sajtótájékoztatón a Dab.Docler képviseletében Azari Zsolt ügyvezető elmondta: triplázásra készülnek, hiszen tavaly és idén is megnyerték a pontvadászatot, most pedig a Magyarországon négyszer is az év játékosának választott Ladányit sikerült hazacsábítaniuk. (MTI)

  • Élőben lesznek láthatók és hallhatók a hétvégén Duisburgban sorra kerülő kajak-kenu világbajnokság döntői az M1-en és a Kossuth Rádióban, valamint a telesport.hu-n is. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóirodájának keddi közleménye szerint szombaton az 1000 méteres futamok döntőit az M1 15.20 órától élőben sugározza, vasárnap pedig 14.30-tól a délelőtti 200 méteres finálék lesznek láthatók felvételről, 15.15-től pedig az 500 méteres döntőket láthatják élőben a nézők. A Kossuth Rádió szombaton 16.05-től, vasárnap pedig 15.05-től tudósít élőben Duisburgból.

  • A London Evening Standard úgy tudja, hogy Erik Lamela, az AS Roma 21 éves argentin futballistája már Londonban tartózkodik és orvosi vizsgálaton vesz részt. Rövidesen aláírhat a Tottenhamhez. A Goal.com úgy tudja, a támadó 30 millió fontért szerződik a White Hart Lane-re és ötéves megállapodást ír alá, heti keresete 65 ezer font lesz.

  • A Rába ETO 1-4 után az utolsó percekben szerzett gólokkal győzte le a Swietelsky-Haladást, számol be a hazai futsalbajnokság nyitófordulójáról az MLSZ.hu.

    Futsalbajnokság, 1. forduló:

    MVFC-Berettyóújfalu - Rubeola FC Csömör 7-1 (4-0) 
    Kincsem Lovaspark Nagykáta SE - Dunakeszi Kinizsi Futsal Klub 2-7 (2-4) 
    Rákosmenti FC - MAFC BME Docler Akadémia 2-9 (1-3) 
    DEAC - Szegedi UTC 12-1 (4-0)

  • Egy kínai hegységben készült a látványos felvétel, James Tang és az olasz Federico Sceriffo üldözi egymást az életveszélyes kanyarokban driftelve.

    A videót az F1-live.hu-n láttuk.

  • Pálvölgyi Miklós, az öttusa-válogatott szövetségi kapitánya a férfi váltó világbajnoki győzelme után nyilatkozott az MTI-nek. A kiváló lövészet volt a kulcsa a győzelemnek, különösen a második futó, Kasza második, illetve a záróember Demeter első lövészete volt pazar.

    "Hihetetlenül izgalmas verseny volt, úgy 22-szer voltunk a nap során a mennyben és a pokolban. Utoljára Kasza Robi lovaglásánál ijedtünk meg, mert a lova semerre sem akart menni, de aztán a fiúk úgy futottak és lőttek mint a kisangyalok. Olyan küzdőszellem és harciasság volt ma a fiúkban, ami a jövőre nézve is nagyon biztató"

  • A Sky úgy tudja, Wayne Rooney kijelentette, hogy mégsem akarja elhagyni a Manchester Unitedet.

  • A Barcelona után angol klubok is érdeklődnek a Real Madrid kezdőjéből kiszorult kapus, Iker Casillas iránt, állítja az El Mundo Deportivo.

    Casillas nagy csalódásként élte meg, hogy José Mourinho után Carlo Ancelottinál sem fért be a Real kezdőjébe, a madridiak eddigi meccsei Diego Lopez volt a kapus.

  • A kétszeres NBA-bajnok Lamar Odom eltűnt, aztán előkerült, a TMZ szerint annyira súlyos drogproblémái vannak, hogy már a Dallas Mavericks és a Los Angeles Lakers kosarasaként is bedrogozva volt a pályán.

  • Az Atletico Madrid-edző Diego Simeone nem változtat azon a kezdőn, amivel a múlt héten ikszeltek otthon a Spanyol Szuperkupa első mérkőzésén, úgyhogy ez a csapat állhat ki Xaviék ellen szerdán.

    Courtois; Juanfran, Miranda, Godin, Filipe Luis; Koke, Gabi, Mario Suarez, Arda Turan; Villa, Diego Costa

  • A Guadian úgy tudja, Gareth Bale nem jelent meg a Tottenham keddi edzésén, miközben Madridban már készen áll az a színpad, amit arra az alkalomra ácsoltak, amikor bemutatják.

    A játékost még nem mindig nem adták el a Realnak.

  • Aranyérmet nyert a Demeter Bence, Kasza Róbert, Marosi Ádám összeállítású férfi váltó a tajvani Kaohsziungban zajló öttusa-világbajnokság zárónapján. A magyar trió a vívásban 940, úszásban pedig 1336 pontot ért el, a második helyről várta a lovaglást. Ebben a tusában visszafogottabb volt Marosiék teljesítménye, az 1012 megszerzett pont azt jelentette, hogy az utolsó számot, a lövészettel kombinált futást a negyedik helyről kezdhette meg a csapat, 33 másodperc hátránnyal az éllovas ukránok, és 11-gyel a harmadik oroszok mögött.

    Az utolsó számban aztán kiválóan teljesített a három magyar, 16:25.74 perces idejük a legjobb volt a mezőnyben, ezzel valamennyi riválist sikerült megelőzniük. A váltó a magyar öttusasport 50. világbajnoki címét szerezte. A csapat egy-egy arany- és ezüstéremmel zárta a vb-t, miután hétfőn a Gyenesei Leila, Földházi Zsófia, Kovács Sarolta összeállítású női váltó a második lett.

  • A korábbi Arsenal-sztár görögországi nyaralásán nézett egy felkészülési meccset, amikor a játékosok kiszúrták, megkérték, álljon be hozzájuk. Pires nem ellenkezett, beállt, aztán kiosztott egy gólpasszt és még gólt is rúgott.

  • Innen jönnek a legnagyobb amerikaifutball-tehetségek

    Napokon belül elkezdődik az egyetemi bajnokság az amerikaifutballban, egy remek interaktív térképen most meg lehet nézni, Amerika melyik részéből érkeznek a legnagyobb tehetségek.

  • Tegnap az angol Sky szellőztette meg, hogy a Real Madrid mellett egy másik angol csapat is versenyben van még Gareth Bale-ért. David Moyes ma viszont cáfolta, hogy ajánlatot tettek volna a Tottenham-szélsőért, aki 100 millió euróért válthat klubot.

  • Huszti három meccset kapott

    Három mérkőzésre szóló eltiltással büntette a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) Huszti Szabolcsot, a Hannover középpályását, akit a csapat múlt szombati, Schalke elleni bajnoki találkozóján állított ki a játékvezető. A magyar játékosnak a 74. percben kellett elhagynia a pályát, miután egy ívelés közben fejbe rúgta ellenfelét, ekkor a Hannover már 2-1-re vezetett. A végeredmény is ez lett, Huszti egy góllal és egy gólpasszal járult hozzá a hazaiak sikeréhez, míg a Schalke szépítő találatát a nyáron szerződtetett magyar válogatott támadó, Szalai Ádám szerezte az 55. percben. Az összecsapáson egyébként a Schalkéből Benedikt Höwedest és Christian Fuchsot is kiállította a játékvezető, a két futballista hétfőn egy meccsre szóló eltiltást kapott a DFB-től.

    A videón 4:30-tól látható az eset.

  • A francia Dunkerque-kel felkészülési tornán vett részt a magyar válogatott kézis, Nagy Kornél, de nem úszta meg sérülés nélkül, több öltéssel kellett összevarrni a homlokát, írja a Nemzeti Sport.

    Annyira kemény volt a torna, hogy Nagy csapattársa, a norvég Christopher Rambo is megsérült, a bordája zúzódott meg.

  • A harmadik szám, a lovaglás nem sikerült a legjobban, így a negyedik helyről várhatja a kombinált számot a magyar férfi váltó a tajvani Kaohsziungban zajló öttusa-világbajnokságon. A Demeter Bence, Kasza Róbert, Marosi Ádám trió az első két szám (vívás, úszás) után holtversenyben második volt, mindössze 24 ponttal elmaradva az ukránoktól.

    A vb honlapja szerint a lovaglásban 1012 pontot szerzett a magyar váltó, így nem csupán az 1120-at szerző ukránok léptek el Marosiéktól, hanem a brit és az orosz csapat is megelőzte őket. A lövészettel kombinált futást a magyarok 33 másodperccel kezdik majd az ukránok után, míg a második britek 14, a harmadik oroszok pedig 11 másodperccel indulnak korábban. (MTI)

  • A reményteljes nyilatkozatot a Jorgosz Szamarasz, a Celtic-csatár tette, csapata ma este játssza a visszavágót a BL-csoportkörért a kazah Sahtyor Karagandi ellen otthon, az első mérkőzésen 2-0-ra égtek Kazahsztánba.

    Ha a Karagandi kihúzza, ők lesznek az első kazah csapat a BL-ben.

  • Túl sokat költenek az NB I.-es futballklubok

    Muszbek Mihály szerint alig változtak a trendek a magyar labdarúgásban a nyári átigazolási időszakban, az NB I-es klubok egyharmaddal többet költenek a tényleges bevételüknél, a siralmas kupaszereplés 200 millió forint bevételt hozott a nemzetközi kupákban szerepelt magyar csapatoknak, ez azonban csupán a részvételük költségeit fedezi. A sportközgazdász kedden a Digi Sport Reggeli Start című műsorában beszélt arról, hogy a hazai labdarúgást a nyári átigazolási időszakban is az idegenlégiósok beáramlása, illetve a lejárt szerződésű játékosok szerződtetése jellemezte. (MTI)

  • Az NBA-sztár a francia válogatottban lépett pályára Spanyolország ellen, a bemutatómérkőzése megsérült a jobb térde, kedden vizsgálják majd meg alaposabban.

    Parker már az NBA-döntőben is sérüléssel bajlódott, hamarosan pedig kosár-Eb vár rá, szeptember 4-én kezdődik a torna.

  • A görög PAOK-szurkolók híresen nagy hangulatot tudnak csinálni hazai pályán, a BL-selejtezőben vendégként pályára lépő Schalkénak azonban ma este nem kell ettől tartania, büntetés miatt zárt kapus lesz a meccs. A PAOK-Schalke BL-visszagátót online közvetíti az index.

  • Hogy újabb ajánlatot tegyen az evertonos párosért. A nyáron kinevezett Manchester United-edző két korábbi játékosát, Marouane Fellainit és Leighton Bainest vinni új klubjához, de eddigi ajánlatait visszautasították.

    Az evertoniak azt nyilatkozták, jó anyagi helyzetük miatt nincsenek rászorulva, hogy eladják két kulcsjátékosukat.

  • A Manchester United-Chelsea mérkőzésen kezdőként lépett pályára Wayne Rooney hétfő este, akit a londoni csapat szeretne leigazolni. A 0-0-s bajnoki után José Mourinho üzent a csatárnak, azt mondta a játékosnak negyvennyolc órája van eldönteni, akar-e náluk futballozni. Rooney korábban többször nyilvávalóvá tette, el akarja hagyni a klubot.

    Egyszer ki kell mondania, menni akar vagy maradni. Aki elkezdte ezt a történetet, annak be is kell fejeznie, ennek most jött el az ideje.

    Ha Rooney nem dönti el két napon belül, mit akar, akkor a Chelsea az Anzsitól Eto'ót szerezheti meg.

  • Eladják-e ma Gareth Bale-t?

  • A fehérorosz Alekszej Kulbakov vezeti szeptember 10-én a Magyarország-Észtország labdarúgó világbajnoki selejtezőt. A Magyar Labdarúgó Szövetség facebook-oldalán olvasható hír szerint a 33 éves játékvezető asszisztensei Sztanyiszlav Szavicki és Dmitrij Zsuk lesznek a Puskás Stadionban 20.30 órakor kezdődő összecsapáson. A nemzetközi szövetség hétfőn jelölte ki a magyar csapat észtek elleni selejtezőjét négy nappal megelőző, Románia elleni meccs bíróit: Bukarestben a spanyol Alberto Undiano Mallencoa vezet majd, segítői pedig Roberto Díaz Pérez és Pau Cebrian Devis lesz. (MTI)

  • Győzelem esetén a saját kezünkben marad a sorsunk, döntetlennél a keresztbeverésekben kell bízni. Lesz még például egy román-török meccs is, ami megkeverheti a dolgokat. Természetesen szeretnénk nyerni, hiszen minden válogatott meccsen az egyetlen elfogadható cél a győzelem. Bukarestben ez nagyon nehéz lesz, de nem szeretnénk lemondani a három pontról. Négy forduló még hátravan, és meglátásom szerint nyílt a harc a második helyért, akár még a törökök is odaérhetnek.

    Idézi a csakfoci Egervári Sádor szövetségi kapitányt, aki az MTV reggeli műsorában beszélt a bukaresti célokról.

  • Néhány napja tudtam meg, hogy kútba esett a szeptemberi oaklandi gála, és azt is, hogy a veretlen amerikai legközelebb novemberben bokszol. Elvileg megvan a lehetőség, hogy ellenem, de az HBO velem kapcsolatos aggálya, hogy még nem mérkőztem nagyközépsúlyban.

    Idézi Erdei Zsoltot a Nemzeti Sport. A nagyközépsúlyú világranglistát vezető Andre Ward elleni meccse tehát elmarad, de korábban felmerült, hogy a brit olimpiai bajnok, DeGale felhozóembere lesz.

  • A Real Madrid és a Napoli egykori kolumbiai válogatott futballistája hazájában, Buga és Tulua városok között autózott, amikor eddig ismeretlen körülmények között autója lecsúszott az útról és többször megperdült. A 47 éves korábbi futballistát Buga városának kórházába szállították, ahol komoly fejsérülést, váll- és medencecsont törést, valamint lábsérüléseket állapítottak meg nála. Az eset még szombaton történt, Rincón azóta úl van a műtéten, állapota stabil, de egyelőre az intenzív osztályon ápolják.