Adebayor lehet Szalai csapattársa

2013.08.30. 16:58

A futballbajnokságok javában tartanak, sorsoltak a Bajnokok Ligájában is, de az átigazolási szezon még nem zárult le, így szinte minden percre jut egy futballhír, amelyet a percről percrébe gyűjtünk össze, hogy ön ne maradjon le egyről se. És persze ne feledjük: kajak-kenu-világbajnokság, cselgáncs-világbajnokság, vuelta is zajlik. Igazi sportszezon közepén járunk. Ez a sportpéntek.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • José Mourinho csapata 3,5 millió fontot fizetett a Portónak a szélsőért, majd amint leigazolta, egyből kölcsönadta egy szezonra a holland első osztályban szereplő Vitesse Arnhem csapatának. A 21 éves Christian Atsu iránt a Tottenham is érdeklődött, ám a ghánai a Chelsea-t választotta.

  • Gareth Bale ügyében, az imént egy cipősdobozt nyomoztak le, most pedig ügyvédeket fotóztak, akik állítólag a walesi transzferjén dolgoznak a spanyol fővárosban. A két úr, nevezetesen Melvyn Grantz és Inigo Landa itt tekinthető meg munka közben.

  • A DVSC négy játékossal szerződést hosszabbított: Szakály Péter újabb három, Ferenczi János öt, Máté Péter három, míg Verpecz István négy évre írt alá

    - olvasható a klub honlapján.

  • A francia L'Equipe szerint Tiago Iloru leigazolása után további erősítés érkezhet Brendan Rodgers csapatának védelmébe, a lap szerint ugyanis nagyon közel vannak ahhoz, hogy leigazolják a PSG hátvédjét, Mamadou Sakhót, aki 16-18 millió euró közötti összegbe kerülhet.

  • A 90 kilogrammos Tóth Krisztián győzelemmel kezdett, a 70 kilós Szabó Franciska viszont egy vereséggel befejezte szereplését pénteken a Rio de Janeiróban zajló cselgáncs-világbajnokságon. A nemzetközi szövetség honlapja szerint Tóth, a KSI U23-as Európa-bajnoka első meccsén az uruguayi Juan Romeróval találkozott, és két jukó után ipponnal nyert. A 32 között a jordán Ibrahim Halaf következik.

    Szabó Franciskának nem sikerült a bemutatkozás, a kanadai Kelita Zupancic ellen háromszor is intették passzivitás miatt, majd ellenfele leszorítással nyert. A pénteki versenynap harmadik magyarja, a kétszeres Európa-bajnok Joó Abigél (78 kg) később lép tatamira a Maracanazinho Arenában.

  • Kijelölte Victor Piturca a román válogatott keretét a szeptember 6-i, Magyarország elleni vb-selejtezőre. A legnagyobb hiányzó Adrian Mutu, de Gabriel Tamas és Costel Pantilimon sem játszik majd.

    Kapusok: Ciprian Tatarusanu (Steaua Bucuresti), Bogdan Lobont (Roma), Silviu Lung (Astra)

    Védők: Alexandru Matel (Astra), Srgian Luchin (Dinamo Bucuresti), Paul Papp (Chievo Verona), Marius Valerica Gaman (Astra), Nicolai Dorin Goian (Aszterasz Tripolisz), Dragos Grigore (Dinamo Bucuresti), Vlad Chiriches (Tottenham Hotspur), Razvan Rat-Dinca (West Ham United), Iasmin Latovlevici (Steaua Bucuresti)

    Középpályások: Alexandru Bourceanu, Doru Pintilii, Adrian Popa, Cristian Tanase (mind Steaua Bucuresti), Ovidiu Stefan Hoban (Petrolul Ploiesti),  Gabriel Torje (Udinese), Alexandru Maxim (VfB Stuttgart)

    Csatárok: Marius Alexe (Sassuolo),  Gheorghe Bucur (Kubany Krasznodar), Bogdan Stancu (Genlerbirligi), Ciprian Marica (nincs csapata)

  • a BBC szerint a szerződés minden pontjáról, a spanyol csapat és a Tottenham azonban még tovább egyezkednek a walesi átigazolásáról.

  • Délelőtt bejelentették a román Chirichest, délután pedig Erik Lamela leigazolását erősítette meg a Tottenham, amely 30 millió fontot adott a 21 éves argentinért a Romának.

  • A spanyol AS akadt rá arra a dobozra, amit az Adidas küldött a Real edzőközpontjába, a Valdebebasba ma reggel, és amely nem mást rejt magában, mint Gareth Bale új cipőjét, amelyben be akarják majd mutatni.

  • Elkészült a magyar futballbajnokság idei hátralévő fordulóinak menetrendje. Ahogy az MLSZ már korábban tájékoztatott, a nyári, késő esti meccsek helyett ezentúl 18:30-kor kezdődik a legkésőbbi meccs minden fordulóban.

  • Pontosan 22 éve zajlott az 1991-es tokiói atlétikai világbajnokságon a távolugrás döntője, melyet Mike Powell nyert, méghozzá 8.95 méteres világcsúccsal. Az amerikai két honfitársa, Carl Lewis és Larry Myricks előtt nyerte meg a világbajnoki címet.

  • Dombvári, Nagy és a kajakpáros is döntős 500 méteren

    Mindhárom középfutamos magyar egység eredményesen szerepelt pénteken délután a duisburgi kajak-kenu világbajnokságon, azaz újabb három hajó jutott 500 méteren a döntőbe.

    A kajakos Dombvári Bence - csakúgy, mint délelőtt - megnyerte futamát, semmit nem bízott a véletlenre, ugyanis biztosan minden versenyből csak az első kettő juthatott tovább. A kenus Nagy Péternek az első három között kellett célba érkeznie, de Dombvárihoz hasonlóan ő sem taktikázott, mindenkit maga mögé utasítva elsőként haladt át a célvonalon.

  • Amikor arról kérdezték nápolyi sajtótájékoztatóján Rafa Benitezt, a Napoli vezetőedzőjét, hogy akadályozza-e az argentin csatárt az edzésben arcsérülése, melyet hétfőn, hajókázás közben szenvedett, a spanyol csak ennyit mondott:

    Higuain legnagyobb gondja most, hogy hogyan borotválkozzon.

  • Németország a müncheni Allianz Arénával pályázik a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság egyik helyszínére. A Német Labdarúgó Szövetség pénteken jelentette be, hogy a Bayern München 69 ezer néző befogadására alkalmas otthonára esett a választása a berlini Olimpiai Stadionnal szemben. Utóbbiban rendezték a 2006-os világbajnokság döntőjét.

    A németek két csomaggal pályáznak majd, vagy három csoportmérkőzést és egy negyeddöntőt, vagy két elődöntőt és a finálét rendeznék meg. A 2020-as Eb-re 13 ország egy-egy városában kerül sor. Magyarország várhatóan budapesti helyszínnel, a tervek szerint az új Puskás Stadionnal pályázik. Az Európai Labdarúgó Szövetség végrehajtó bizottsága jövő szeptemberben dönt a rendezőkről.

  • A Sky Sports News információi szerint azért halogatja a Tottenham Gareth Bale eladását a Real Madridnak, hogy az Arsenal minél később szerezhesse meg Angel Di Mariát. A két londoni csapat egymás ellen játszik vasárnap, és ha addig bemutatnák Madridban Bale-t, az Arsenal minden erejével megpróbálná megszerezni a Real argentinját, Andre Villas-Boas pedig nem szeretné, ha a szélső már most hétvégén ott lenne Arsene Wenger keretében, de Daniel Levytől, a Tottenham elnökétől sem áll távol, hogy minden előnyt kicsikarjon az ilyen helyzetekből.

  • Sárvár díszpolgári címet adományozott Hegedűs Csaba olimpiai, világ- és kétszeres Európa-bajnok birkózónak, a Magyar Birkózó Szövetség elnökének.

  • Holland lapok szerint 7 millió euróért érkezhet az Ajaxtól az Atletico Madridhoz Toby Alderweireld, akivel 4 éves szerződést köthetnek. A 24 éves védő leigazolása egyben azt is jelentheti, hogy az ingyen igazolt Martin Demichelist eladhatják a Manchester Citynek.

  • Horst Heldt szerint már egy éve próbálták leigazolni Kevin-Prince Boatenget a Milanból, mire az olasz klub beadta a derekát. A hosszú várakozási idő azonban végül eredményes volt, hiszen ma reggel aláírt a gelsenkircheniekhez a ghánai.

  • Olasz lapok arról írnak, hogy a Roma is kikosarazta David Moyest, aki 12 millió euróért szerette volna megkapni Daniele De Rossit.

  • Szó szerint, ugyanis a csütörtök este megnyert Teresa Herrera Kupa alig fért be a csapat buszába.

  • A könnyűsúlyú egypárevezősök között Galambos Péter bronzérmet szerzett a dél-koreai Csungdzsuban zajló evezős-világbajnokságon. A 26 éves váci sportoló jó kezdés után szinte végig a harmadik helyen haladt, a hajrában is sikerült megőriznie ezt, bár portugál ellenfele nagyon támadta. A győzelmet, címét megvédve a dán Henrik Stephansen szerezte meg a világ idei legjobb idejével rendelkező francia Jeremie Azou előtt. Galambos három évvel ezelőtt is bronzérmes volt, tavaly pedig ezüstérmet szerzett a vb-n. Ez a szám nem szerepel az olimpiai programban.

    Nagyon nagy menet volt! Sikerült megvalósítani, amit szerettem volna. Magamhoz képest gyorsabbnak kellett lennem a pálya közepén, hogy buliban maradjak. Így kevesebb hátrányt kaptam az élen állóktól, és maradt esélyem a dobogóra. Az idei Világkupa-sorozatot megnyerő és Eb-ezüstérmes portugálról tudtuk, hogy a végén lesz gyors, ezért a finisre is kellett valamit tartogatni. Óriásit meccseltünk az utolsó métereken, aztán én jobban bírtam a végét, mint ő.

  • Két év után megvált ausztrál edzőjétől, Roger Rasheedtól Jo-Wilfried Tsonga. A francia teniszező jelenleg sérült, ezért is nem indult a US Openen. A szakítás legfőbb okai a nyelvi akadály és a nagy földrajzi távolság, mondta el Tsonga.

  • 8 millió fontért megvette Tiago Ilorit a Sportingtól a Liverpool, a portugál védő jelenleg útban van Angliába, hogy átessen az orvosi vizsgálatokon.

  • Laczkó Zsolt az olasz másodosztályban szereplő Padovában folytatja. A klub honlapjának pénteki bejelentése szerint a 26 éves válogatott védő - aki ott van a románok elleni jövő pénteki világbajnoki selejtezőre készülő keretben - egy évre kölcsönbe kerül az együtteshez, amely nemrég már igazolt egy magyart, Feczesin Róbertet. Laczkó az előző idényben is a Serie B-ben szerepelt, 13 mérkőzésen lépett pályára a Vicenzában.

  • Három hét alatt, 530 ezer euróból (160 millió forint) fűthető gyepszőnyeget készítenek a Barcelona stadionjában, mely a Sevillát már az új füvön fogadhatja szeptember 14–én. A munkálatokat a szerdai Szuperkupa-mérkőzés után kezdték meg.

  • Viszonylag könnyű csoportot kaptak Gulácsiék és Kötelesék is, a Lazio, a Tottenham és a Sevilla is megúszta komolyabb ellenfél nélkül.

    A csoport: Valencia, Swansea, Kuban Krasznodar, St Gallen

    B csoport: PSV, Dinamo Zagreb, Csornomorec Odesza, Ludogorets

    C csoport: Standard Liége, Salzburg, Elfsborg, Esbjerg

    D csoport: Rubin Kazany, Wigan, Maribor, Zulte Waregem

    E csoport: Fiorentina, Dnyipro Dnyipropetrovszk, Pacos Fereira, Pandurii

    F csoport: Bordeaux, APOEL, Eintracht Frankfurt, Maccabi Tel Aviv

    G csoport: Dinamo Kiev, Genk, Rapid Wien, Thun

    H csoport: Sevilla, Freiburg, Estoril, Liberec

    I csoport: Lyon, Real Betis, Guimaraes, Rijeka

    J csoport: Lazio, Trabzonspor, Legia, Apollon

    K csoport: Tottenham, Anzsi, Sheriff, Tromsö

    L csoport: AZ Alkmaar, PAOK, Maccabi Haifa, Sahtyor Karagandi

  • Az E csoport pedig igen erősnek ígérkezik, a Fiorentina, Dnyipro Dnyipropetrovszk, Pacos Fereira már biztosan itt szerepel.

  • Az Athletic Bilbao azonban elutasította a 30 millió eurót, árulta el Josu Urrutia, a baszk csapat elnöke. Herrera kivásárlási ára 36 millió euró, de könnyen lehet, hogy csak az érte tett ajánlattal próbálják felgyorsítani Fellaini megszerzését.

  • A szombat-vasárnapi kupaküzdelmekkel megkezdődik a hazai vízilabdaszezon. Az első körben négy színhelyen - Pécsett, Kaposvárott, Nagykanizsán és Szentesen - szállnak vízbe az élvonalbeli csapatok (illetve egyetlen másodosztályúként a Kanizsa), már a csoportmérkőzéseken kiderülhet, mennyiben változtak az erőviszonyok az ob I legutóbbi idénye óta.

  • Az A csoportban lesz a Valencia és a Swansea is, Gulácsi Péter csapata, a Salzburg a C-be került a Standard Liége mellé.