Ez a poszt a következő Percről percre része:

Adebayor lehet Szalai csapattársa

A futballbajnokságok javában tartanak, sorsoltak a Bajnokok Ligájában is, de az átigazolási szezon még nem zárult le, így szinte minden percre jut egy futballhír, amelyet a percről percrébe gyűjtünk össze, hogy ön ne maradjon le egyről se. És persze ne feledjük: kajak-kenu-világbajnokság, cselgáncs-világbajnokság, vuelta is zajlik. Igazi sportszezon közepén járunk. Ez a sportpéntek.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A Chelsea két spanyolja nem került bele a spanyol válogatott finnek elleni keretébe, ugyanakkor bekerült a Barcelonából az Atletico Madridba igazolt David Villa. Javi Martinez, Xabi Alonso, Thiago Alcantara, Carles Puyol és Gerard Piqué sem áll majd Vicente Del Bosque rendelkezésére.

  • Ricardo Carvalho lelkesen húzza a golyókat, amint megvannak a csoportok, megírjuk őket.

  • A vajma.info úgy tudja, hogy visszavonul Vanja Udovicsics, mert ő lesz a következő szerb ifjúsági- és sportminiszter. A 30 éves játékos mindent megnyert a szerb válogatottal az olimpián kívül, két vb-, három Eb-, hét világliga- és két világkupa-arannyal büszkélkedhet.

  • Ennyit költöttek eddig idény nyáron fontban az angol első osztály csapatai, így négy nappal a nyári átigazolási időszak vége előtt már 15%-kal meghaladták a tavalyi költekezéseiket.

  • nézzük meg talán az egyik legszebb megmozdulását abból az időből, amikor a világ egyik legjobbja volt, legalább addig sem Bale-ről van szó.

    Az időpont 2005. május 25., a helyszín Isztambul, a Bajnokok Ligája döntője, ahol rendes játékidőben 3-3-at játszott a Milan a Liverpoolal, majd az angolok tizenegyesekkel (3-2) nyertek. Kaká fantasztikus passzal készítette elő Hernán Crespo második, a Milan harmadik gólját a 44. percben – ez után tudott felállni 0-3-ról a Liverpool.

  • Az idén nyáron még komolyabb igazolás nélkül álló Manchester Unitedet és az Arsenalt is elkezdték emlegetni angol lapok, mint Kaká lehetséges kérőit, a legújabb pletyka szerint pedig a Liverpoolnál is felmerült a Real braziljának a neve.

    A legtöbb helyen továbbra is a Milan nevét lehet azonban olvasni, ám ha az olaszok megszerzik Honda Keiszukét a CSZKA Moszkvától, könnyen lehet, hogy a korábbi aranylabdás már nem fér majd be a keretbe.

  • 12 millióért adta el a Schalkénak Kevin-Prince Boatenget a Milan, Alessandro Matri pedig 11 millióért már a milánói klub játékosa. A csatár a Juventusból érkezik, az összeget négy év alatt fizetik ki a torinói csapatnak.

  • Hivatalosan is megvásárolta Vlad Chirichest a Steaua Bucharestitől a Tottenham, Erik Lamela és Christian Eriksen kapcsán azonban még nem jelentett be semmit a londoni klub. A román védő 8,5 millió fontért érkezik Angliába.

  • A Manchester Evening News információi szerint 40 millió fontra emelte David Moyes az ajánlatát két korábbi játékosáért, Marouane Fellainiért és Leighton Bainesért. Az Everton 50 milliót kérne értük, de közeledni látszik a két fél.

  • Villámgyorsan lezárta Szalai Ádám csapata Kevin-Prince Boateng leigazolását, aki már alá is írta szerződését. A ghánai középpályásért 12 millió eurót fizetnek a Milannak.

  • A dél-afrikai mountain-bike világbajnokság triál versenyszámának magyar indulója a kilencedik helyet szerezte meg a szakág elit kategóriájában. A világranglistán hetedik Hegedűs László mindössze egy ponttal maradt le a nyolcas nagydöntőről. Hegedűs szerint az egyik bíró szubjektív ítélete miatt nem került a legjobbak közé, hiszen a lepontozott gyakorlata az utólagosan megnézett videó szerint is tiszta volt. A triálban a versenyzők különböző épített akadályokon ugrálnak, a cél, hogy minél kevesebb hibapontot gyűjtsenek. Minden lábletétel hibapont, a legkevesebb ponttal végző bringás győz. A versenyzők kvalifikációs futamokon keresztül jutnak a döntőbe.

  • 2005-ben, amikor a Barcelona és a Chelsea egymás ellen játszott a Bajnokok Ligája rájátszásában, a kameruni így nyilatkozott a londoni klubról még a katalánok játékosaként:

    Inkább árulnék földimogyorót a falumban, mint hogy egy olyan szánalmas csapatnál játsszak, mint a Chelsea.

  • Bár 2-0-ra vesztett a Atromoitosz elleni mérkőzésen a holland csapat, 3-1-es idegenbeli sikerének köszönhetően ők jutottak az Európa Liga főtáblájára. A mérkőzésből fennmaradó 33 percet azért kellett pénteken délelőtt 11-től lejátszani, mert a csütörtöki találkozó közben kigyulladt a AFAS Stadion, ami miatt félbeszakították a találkozót, a helyszínt pedig evakuálni kellett.

    A sorsolást délután 1-től tartják.

  • Tihanyban, augusztus 30-án nyitják meg a tragikusan elhunyt Erőss Zsolt hegymászó fotókiállítását Magaslataink címmel. A megnyitón vetítéssel egybekötött élménybeszámolót tart Sterczer Hilda, Erőss Zsolt felesége. A kiállítás 2013. szeptember 22-ig tekinthető meg a Levendula Ház Látogatóközpont ban (Tihany, Major u. 67.)

  • Olasz újságíró adta el Kimit a Ferrarinak

    Tancredi Palmeri írta twitteren, hogy a finn az olasz istállónál folytatja, a mikroblogon terjedő információra pedig több magyar portál is lecsapott, köztük a hirado.hu is.

  • Meg amit az összes többi csapat is.

    Amikor én játszottam, akkor ingyen mehettem bárhová, amikor lejárt a szerződésem. A mostani rendszer nagy lehetőség arra sokaknak, hogy egy halom pénzt keressenek. Túl hosszú az átigazolási időszak, le kell, hogy rövidítsük

    - mondta az UEFA elnöke.

  • Alakul a kanadai olimpiai hokiválogatott

    A héten a kanadai olimpiai válogatott edzőtáborában 47 hokis készült a 2014-es, szocsi olimpiára. A tengerentúliak európai méretű pályán, ugyanakkor jég nélkül gyakoroltak. Ezeknek a világsztároknak már különösebben nem kell meggyőziük a szakvezetést. Ennek ellenére Steve Yzerman megnevezte azokat, akik egészen biztosan ott lesznek Oroszországban, ők: Sidney Corsby, Jonathan Toews, Duncan Keith, Shea Weber, Drew Doughty, Steven Stamkos, Patrice Bergeron, John Tavares és Rick Nash. A többiek a következő tábor idején, december közepén bizonyíthatnak, a végleges névsor december 31-én derül ki.

  • A vasárnapi versenynap végén, 17.35-kor búcsúzik Overdose a Kincsem Park közönségétől. Felvezetése után mutatkozik be féltestvére, Opium Bullet. Mikóczy Zoltán arról tájékoztatta a PannoniaOverdose.hu-t, hogy a kétévest első versenyében ugyanaz a zsoké fogja lovagolni, aki Overdose-t szintén az első futására vitte, majd még kétszer. A cseh Martin Srnec a régió toplovasai közé számít, Lengyel és Szlovák Derbyt is nyert már.

  • Kaká el akarja hagyni a Madridot

    Ricardo Kaká csütörtökön, a Deportivo elleni barátságos mérkőzés után bejelentette, hogy távozni akar a Real Madridból. A 31 éves brazil középpályás két góllal búcsúzott a spanyoloktól, visszatérhet a Milanba.

  • A német Bild szerint a Schalke előrehaladott tárgyalásokat folytat a Milannal Kevin-Prince Boateng leigazolásáról, olyannyira, hogy a 26 éves ghánai válogatott már gelsenkirchenben tartózkodik, hogy részt vegyen az orvosi vizsgálatokon. Ezt később a klub honlapja is megerősítette, arról azonban egyelőre nincs hír, hogy a Milan mennyiért adná el a középpályást.

  • 70 millió fontból igazolhatna Arsene Wenger az Arsenalhoz, azonban már csak 4 napja van, hogy elköltse ezt az összeget. Az angol Daily Mail szerint ráadásul minden pennyt a Real Madridnak adna, ugyanis Karim Benzema, Mesut Özil és Angel Di Maria a három legfőbb célpontja a francia edzőnek.

  • Az 1988-as olimpiai botrányhőse, a 100 méteren elért győzeleme után szteroiddal bukó Ben Johnson lesz a Pure Sport (Tiszta sport) kampány egyik arca. A kampány szeptember 24-25-én indult a szöuli olimpiai stadionban, ott ahol a véreres szemű futó győztesnek hihette magát. A kampányba a kerékpáros Lance Armstrongot is megpróbálják beszervezni.

  • Újabb három egység döntős a kajak-kenu vb-n

    Az 1000 méteren már döntős Vasbányai Henrik, Mike Róbert kenupáros a rövidebb távon is remek teljesítményt nyújtott, magabiztosan nyerte futamát. Az 500 méteres női kajaknégyes (Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Fazekas-Zur Krisztina, Vad Ninetta) szintén fölényes futamgyőzelemmel mutatkozott be, közel egy hajóhosszal nyert. Az 1000 méteres férfi kajaknégyes (Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás és a kedden még gyomorbetegséggel küszködő Pauman Dániel), a tavalyi olimpia ezüst- és az idei Eb bronzérmese ugyancsak egy remek győzelemmel kezdett, szintén majdnem egy hajóhosszal nyerték első versenyüket. A többi 500 m-es egységnek nem volt lehetősége egyből a fináléba kerülni, számukra az első pálya amolyan bemelegítés volt, délután a középfutamban folytatják. A kajakos Dombvári Bence megnyerte előfutamát, a Sík Márton, Boros Gergely kajakos duó második hellyel mutatkozott be, a kenus Nagy Péter harmadik hellyel debütált.

  • A hétvégén elrajtol a Szuperliga a tekézőknél összesen 21 csapattal. A zalaegerszegi csapat-vb-n a nők és a férfiak is világbajnokok lettek, így remek idény következhet. A férfiak tízcsapatos mezőnye a 77., a 11 női csapat pedig a 68. szezonra készülhet.

  • Nagyon elégedettek Chiarellivel

    A Boston általános igazgatója a következő négy évben is a Bruins élén áll. Már korábban szó volt róla, hogy a bostoni tulajdonosok nagyon elégedettek Peter Chiarelli munkájával, csütörtökön 2018-ig meghosszabbították a szerződését, ezt Cam Neely elnök jelentette be. A Bruins a legutóbbi hat évben mindig bejutott a playoffba, 2011-ben bajnok lett, tavaly a döntőt bukta el.

  • A Bild úgy tudja, a Schalke megszerezné a Tottenham togói csatárát, Emmanuel Adebayort, a német klub 8 millió eurót fizetne a 29 éves csatárért. A német klubnál azért vált égetően szükségessé egy új csatár igazolása, mivel Klaas-Jan Huntelaar hosszabb időre kidőlt, a finn Teemu Pukki pedig a Celtichez igazolt. Adebayor a spanyol Soldado érkezésével vált létszámfelettivé a londoni klubnál.

  • A ciprusi APOEL kiesése ellenére felkerült az Európa Liga főtáblájára, miután őket sorsolta ki péntek reggel az UEFA a Fenerbahce pótlására. A török csapatot a Sportdöntőbíróság zárta ki az EL-ből, csakúgy, mint a Besiktast, mely helyett a norvég Tromsö lesz ott a csoportkörben. A sorsolást délután 1-kor kezdik.

  • A pénteki Európai Szuperkupa előtti sajtótájékoztatón árulta el a Bayern München spanyol vezetőedzője, hogy mindenképpen szeretne Angliában is dolgozni, de csak miután minden célját elérte a bajorokkal.

    "Fiatalnak érzem még magam, hiszen csak 42 éves vagyok, és még csak négy éve dolgozom edzőként. Mielőtt befejezem a pályafutásom, szeretnék Angliában is dolgozni, de majd csak évek múlva."

  • Brendan Rodgers tapasztalt helyettest szeretne a belga Simon Mignolet mögé a keretbe, erre a posztra pedig Shay Givent, a 125-szörös ír válogatott kapust nézte ki. A 37 éves Given 12 szezonon át védte a Newcaslte kapuját, de megfordult a Blackburn Rovers, a Manchester City és az Aston Villa csapatában is.

  • 36 millió fontra emelte a Manchester United a Leighton Baines-Marouane Fellaini kettősért tett ajánlatát, ez azonban továbbra is kevés az Evertonnak, mely fejenkét 25 milliót szeretne a játékosokért. Mind Baines, mind Fellaini hivatalosan közölte közben a liverpooli csapattal, hogy távozni szeretnének a Unitedhez, mely továbbra sem erősített komoly játékossal a nyáron.