Ez a poszt a következő Percről percre része:

Adebayor lehet Szalai csapattársa

A futballbajnokságok javában tartanak, sorsoltak a Bajnokok Ligájában is, de az átigazolási szezon még nem zárult le, így szinte minden percre jut egy futballhír, amelyet a percről percrébe gyűjtünk össze, hogy ön ne maradjon le egyről se. És persze ne feledjük: kajak-kenu-világbajnokság, cselgáncs-világbajnokság, vuelta is zajlik. Igazi sportszezon közepén járunk. Ez a sportpéntek.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Az MLSZ-elnök válaszolt az újpesti polgármesternek

    Dr. Csányi Sándor továbbra sem kíván nyílt levelekre válaszolni, mert ez a közlésforma általában nem vezet a problémák valós megoldásához. A legtöbb esetben a nyílt levél írója e szöveg által kíván a figyelem középpontjába kerülni, és így sok esetben a tartalom valójában nem is a címzettnek, hanem egy másik közösség tagjainak szól. Ez esetben azonban – az ügy jelentőségére tekintettel – konkrét, tényeket tartalmazó, tisztázó magánlevelet írt a kerület polgármesterének, amelyet Wintermantel Zsolt a nyilvánossággal is megoszthat, ha szükségesnek látja.

  • Már a harmadik fordulóban van az ATP világranglistáján mindössze 179. helyén található angol Daniel Evans, miután az első körben a japán Nisikori Keit (12.), a másodikban pedig az ausztrál Bernard Tomicot (52.) búcsúztatta. A harmadik fordulóban a 19. helyen kiemelt spanyol Tommy Robredo lesz az ellenfele a US Openen.

  • 17 mérkőzéssel megkezdődött csütörtök este a 2013-as egyetemi amerikai futball szezon (NCAA), melynek legelső touchdownját Shaq Roland, a South Carolina játékosa szerezte alig másfél perccel a meccs kezdése után, egy 65 yardos elkapásból. A passzt Connor Shaw-tól kapta, a találkozót végül a South Carolina nyerte 27-10-re a North Carolina ellen.

  • Korábbi csapata, a Los Angeles Clippers is gondolkozott egy darabig Lamar Odom újraszerződtetésén, a játékos drogproblémáiról érkező hírek után azonban letettek erről. A másik Los Angeles-i csapat, a Lakers viszont továbbra sem tett le róla, és fenntartanak neki egy helyet a 15 fős keretben, ha Odom hajlandó elvonóra menni.

  • A férfiak 81 kilós kategóriájában francia, míg a nők 63 kilós küzdelmeiben izraeli siker született a Rio de Janeiróban zajló cselgáncs-világbajnokság csütörtöki versenynapján. A férfiaknál Loic Pietri, a nőknél pedig Yarden Gerbi győzött. A vb negyedik versenynapja elsősorban a franciákról szólt, akik a két súlycsoportban egy arany-, egy ezüst- és két bronzérmet szereztek.

    Férfi 81 kg, világbajnok: Loic Pietri (Franciaország), 2. Uuganbaatar Otgonbaatar (Mongólia), 3. Alain Schmitt (Franciaország) és Ivan Vorobjev (Oroszország). Csoknyai László, Krizsán Szabolcs helyezetlen

    Női 63 kg, világbajnok: Yarden Gerbi (Izrael), 2. Clarisse Agbegnenou (Franciaország), 3. Gevrise Emane (Franciaország) és Anicka van Emden (Hollandia).

  • Galambos 3. az evezős-vb-n

    Harmadik lett Galambos Péter a dél-koreai Csungdzsuban zajló evezős-világbajnokság könnyűsúlyú egypárevezősök versenyében. Galambos 500-nál még a második helyen állt, aztán folyamatosan tartotta harmadik helyét végül a győztes dán Hnerik Stephansen és a francia Jeremie Azou mögött ért célba. Galambosnak ez a harmadik világbajnoki érme, 2010-ben harmadik, 2012-ben második lett.

  • cikkünk a témában:

    Nadal és Federer is a harmadik fordulóban a US Openen

    A korábbi világelső, 2010-ben győztes Rafael Nadal könnyed győzelemmel jutott be a harmadik fordulóba az amerikai nyílt teniszbajnokságon. A második helyen kiemelt spanyol a selejtezőből érkező brazil Rogerio Dutra Silva ellen nyert három játszmában. A mallorcai ezzel idei 17. keménypályás mérkőzését is megnyerte. Nadal a harmadik fordulóban Ivan Dodiggal találkozik. Érdekesség, hogy kettejük eddigi egyetlen keménypályás összecsapását, 2011-ben Montrealban a horvát nyerte.

  • Augusztus 30., péntek:

    Duna

    15.30: Labdarúgás, NB II, Siófok-Szolnok

    Sport 1

    20.00: Labdarúgás, Európai Szuperkupa, Prága, Bayern München-Chelsea

    Sport 2

    18.45: Labdarúgás, OTP Bank Liga, Szombathelyi Haladás-Pápa

    21.15: Cselgáncs, világbajnokság, Rio de Janeiro, 5. nap

    Eurosport

    8.00: Evezés, világbajnokság, Csungdzsu

    13.00: Labdarúgás, Európa Liga, a csoportkör sorsolása, Monaco

    14.00: Kerékpár, World Ports Classic, 1. szakasz, Antwerpen-Rotterdam

    16.00: Kerékpár, Vuelta a Espana, 7. szakasz

    17.45: Tenisz, US Open, New York, 5. nap

    Eurosport 2

    12.00: Darts, világbajnoki sorozat, 1. nap

    17.00: Tenisz, US Open, New York, 5. nap

    Digisport 1

    9.55: Gyorsaságimotoros-világbajnokság, Brit Nagydíj, Moto3, MotoGP, Moto2, 1. szabadedzések

    13.00: Labdarúgás, Európa Liga, a csoportkör sorsolása, Monaco

    14.05: Gyorsaságimotoros-világbajnokság, Brit Nagydíj, Moto3, MotoGP, Moto2, 2. szabadedzések

    20.00: Labdarúgás, Európai Szuperkupa, Prága, Bayern München-Chelsea