Orbán fia NB I.-ből az NB III.-ba került

2013.09.04. 11:22
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Bogdán Ádám, a magyar válogatott kapusa a Nemzeti Sport Online-nak adott interjút. Megkérdezték tőle, mi lehet a magyar csapat fegyvere.

    A higgadtságunk. No meg a tudat, hogy a bukaresti arénában és odahaza is rengetegen szorítanak nekünk.

  • A korábbi West Ham United és Eveton-játékos úgy döntött, befejezi pályafutását. Játszott a Lazióban és a Stuttgartban is. A 31 éves Hitzlsperger szabadon igazolható volt az átigazolási időszakban, de azt mondta, már napokkal ezelőtt eldöntötte, hogy felhagy a futballal.

  • A Marca által vizionált kezdőcsapat.

  • Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint a jövő évi szocsi téli olimpián senkit nem ér majd sérelem vagy büntetés szexuális beállítottsága miatt. Hangsúlyozta: Oroszországban nem diszkriminálják a homoszexuálisokat.

    Biztosíthatom önöket, hogy dolgozom ilyen emberekkel, olykor ki is tüntetem őket a különböző területeken elért eredményeikért - fogalmazott Putyin az AP hírügynökségnek és a Pervij Kanal (Egyes Csatorna) orosz állami tévének adott kedd esti terjedelmes interjúban, amelyben igyekezett eloszlatni a törvénnyel kapcsolatos aggodalmakat. - Teljesen normális a kapcsolatunk, nem látok itt semmi különlegeset.

  • cikkünk a témában:

    Súlyos büntetés a vitorlás Amerika Kupa címvédőjének

    Kétpontos hátrányból kezdi a címvédő Team Oracle USA a vitorlázó Amerika Kupa szombaton rajtoló döntőjét, mivel a zsűri súlyos büntetést szabott ki az amerikai csapatra. Az Oracle az Amerika Kupa felvezető versenysorozata során meg nem engedett nehezékeket használt az AC45-ös katamaránoknál. A tiltott manipuláció miatt a kétpontos büntetés mellett 250 ezer dollárt is kell fizetnie, illetve a csapat három tagját eltiltották.

  • Több mint tízezer futballista cserélt klubot a nyáron

    A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség szerint 10 454 játékos váltott klubot a nyári átigazolási időszakban 3,367 milliárd euró értékben, ami 29 százalékos növekedés az előző évhez képest. A Deloitte könyvvizsgáló cég adatai alapján az öt európai élbajnokság - az angol, a spanyol, az olasz, a német és a francia - csapatai ebből 2,3 milliárd eurót vállaltak magukra.

    A leggyakoribb útvonal az volt, hogy Spanyolországból Angliába igazolt egy játékos. Összesen 38 futballistát 227 millió euróért szereztek meg az angol klubok a spanyol bajnokságból. (MTI)

  • Nem váltott klubot Iker Casillas, maradt a Real Madridnál, ahol egyelőre nem ő az első számú kapus, ráadásul úgy néz ki, a spanyol válogatottban sem áll majd a kapuban.

    Bár Del Bosque szövetségi kapitány korábban azt mondta, kitart Casillas mellett, spanyol lapinformációk szerint a finnek elleni vb-selejtezőn mégis a Barca-kapus Valdes kezdhet.

  • Űrtenisz Murray módra

    A US Open címvédője, Andy Murray ugyan botlott a negyedik kör első szettjében, utána azonban fordított, és nyert 3-1-re a második szett kivételével remekül küzdő üzbég Denyisz Isztomin ellen.

  • az észak-ír Daryl Smylie, a Örgryte-Jönköpings (1-3) svéd bajnokin.

  • Minden olyan megnyilvánulás – akár politikai tartalmú, gyűlöletkeltő esetleg rasszista –, amely megszegné az UEFA és a FIFA zéró toleranciát hirdető szabályait, súlyosan sértheti a magyar válogatott érdekeit, veszélyeztetheti céljait. Ne feledjék, a fegyelmi szankciók között a stadionbezárás után a pontlevonás is szerepel! Érjék el viselkedésükkel, hogy a pályán küzdő játékosainknak ne kelljen aggódniuk az esetleges szankciók miatt. Hangsúlyozottan kérjük a válogatottat elkísérő szurkolóinkat, hogy semmilyen esetleges provokációnak ne üljenek fel, mindvégig lelkesen és sportszerűen szurkoljanak a magyar csapat eredményes szerepléséért!

    A szövetség közleménye itt olvasható.

  • Mesut Özil az átigazolási időszak utolsó harminc percében került az Arsenalhoz a Real Madridtól, az ötvenmillióért csapatot váltott középpályás nagyon fog hiányozni a realos Sergio Ramosnak.

    Nagyon különleges csapattárs és barát, igazi barátság volt köztünk már régóta, ezért nagyon sajnálom, hogy távozott. Ha én lennék a Madrid vezetőségének helyében, ő lett volna az egyik utolsó játékos, akit elengedek, igazán egyedi futballista.

  • A román sajtó hazafiasságára is számít Victor Piturca szövetségi kapitány a magyarok ellen. A tréner csak azzal a feltétellel árulta el várható kezdőcsapatát a válogatott edzésén ott lévő újságíróknak, ha a magyarok megtévesztésére teljesen eltérő tizenegyet közölnek. "Nem akarok hazudni, inkább hazudjatok ti, úgyis szoktatok. Próbáljátok becsapni őket" – mondta Piturca. A ProSport teljesítette is a kérést, egy, már visszavonult, vagy a válogatottságra esélytelen játékosokból álló összeállítást hozott le. A csapatban szereplők közül például Nana Falemi egy Romániában született kameruni játékos, míg Claudiu Raducanu a negyedosztályban szerepel. A hatást azzal fokozták, hogy az „Ez a mi csapatunk!" szöveget magyarul írták oda a cikkhez, írja az nso.

  • Az Országos Rallye Bajnokság soron következő állomása Szlovákiában lesz a hétvégén. A Kassa Rallyn a csütörtök és a péntek a pályabejárásé, a verseny szombaton 11:30-kor kezdődik. Aznap négy, vasárnap öt gyorsasági szakasz vár a csapatokra.

  • A fogadási botrányban vesztegetéssel és kötelességszegéssel vádolt egykori játékos a profi focisták számára szervezett zártkörű eseményen vett részt meghívott vendégként. A megjelentek kérdésére válaszolt, illetve elmondta, mi vezetett a meccsek befolyásolásáig. Pomperre az ügyészség 1 184 940 forint vagyonelkobzást, a sportágtól való örökös eltiltást kért. Utóbbit enyhítheti a mostani turnéjával, írja a Blikk.

  • Több mint ezeregyszáz magyar érkezik Bukarestbe a világbajnoki selejtezőre foglalt különvonattal, 880-an Budapesten, mintegy kétszázötvenen Brassóban szállnak fel. A kocsikat az Aranycsapat-mozdony húzza, de csak a határig, a hivatalos indoklás szerint ugyanis Romániában az erdélyi hegyek kaptatói magasabb teljesítményű gépet igényelnek, írja az nso.

  • A gyilkossággal vádolt NFL-es ügyében Carlos Ortizt nem vádoltak meg gyilkossággal, állítólag információkkal szolgált a nyomozóknak, melyek sokat segítettek a Hernandez elleni vádakban.

    Ortiz édesanyja most attól fél, veszélyben van az életük Ortiz vallomása miatt. A USA Today-nek azt mondta, gyógyszereket szed és terápiára jár, mert attól tart, hogy a szülővárosában népszerű Hernandez támogatói árthatnak nekik.

    Az amerikaifutballista meghallgatása a héten kezdődik.

  • Hiába lett Gareth Bale a világ legdrágább igazolása a hétvégén, a Real segédedzője, Paul Clement szerint nem garantált a helye a kezdőcsapatban.

    Nagy a harc a pozíciókért, és senki sem veheti biztosra, hogy bekerül a csapatba. Carlo Ancelotti tudja, miként használja majd a pályán, ám minden megváltozhat.

    A Madrid következő mérkőzését szeptember 14-én játssza a Villareal ellen, Bale azon a mérkőzésen mutatkozhat be új csapatában.

  • Nagyszerű történetet közölt a Szegedma.hu a megyei I. osztály 2. fordulójának Hódmezővásárhely-Csanádpalota rangadójáról, a meccs 2-2 lett, a mérkőzés után viszont óvtak a vásárhelyiek:

    A SZEGEDma.hu értesülései szerint a HFC jogosulatlan játékosszereplés miatt óvást nyújtott be. A vendégeknél 14-es számmal a jegyzőkönyvben szereplő Claudiu-Sergiu Luculescu nagyszerűen futballozott, gólt is szerzett, ám a vásárhelyiek állítják: Luculescu igazolásával és nevében valójában Lakatos Rudolf szerepelt, akit még májusban féléves eltiltással sújtottak

  • Wayne Rooney nem léphet pályára az angol válogatott Moldova és Ukrajna elleni vb-selejtezőjén fejsérülése miatt, angol lapok szerint a játékosokat sokkolta a támadó sebe.

    Láttam róla egy képet, nagyon mély vágás van a homlokán, egyáltalán nem szép látvány, horrorfilmekben látni ilyet.

    - idézi a Daily Mail Theo Walcottot. Rooney még szombaton, a Manchester United edzésén ütközött csapattársával, Phil Jonesszal, többcentis seb keletkezett a fején, amit tíz öltéssel varrtak össze.

  • Sérülés miatt kivált a holland válogatott keretéből Rafael van der Vaart. A magyarok csoportját vezető csapat Észtországgal és Andorrával játszik világbajnoki selejtezőt pénteken, illetve kedden. A Hamburger SV légiósa a combját fájlalja, a helyére a PSV Eindhoven 20 éves, négyszeres válogatott játékosát, Adam Mahert hívta be Louis van Gaal szövetségi kapitány. A hollandok eddig mind a hat meccsüket megnyerték a D csoportban, ha a következő kettőn is győznek, kijutnak a jövő évi, brazíliai világbajnokságra.

  • Az eddigi hivatalos magyar-román futballmeccsek

    Románia-Magyarország 1-1, barátságos, 1939.10.22.

    Magyarország-Románia 2-0, barátságos, 1940.05.19.

    Magyarország-Románia 7-2, barátságos, 1945.09.30.

    Románia-Magyarország 0-3, barátságos, 1947.10.12.

    Magyarország-Románia 9-0, barátságos, 1948.06.06.

    Románia-Magyarország 1-5, barátságos, 1948.10.24.

    Románia-Magyarország 1-2, barátságos, 1952.07.15.

    Magyarország-Románia 5-1, barátságos, 1954.09.19.

    Románia-Magyarország 1-2, barátságos, 1958.10.26.

    Magyarország-Románia 1-1, Eb-selejtező, 1972.04.29.

    Románia-Magyarország 2-2, Eb-selejtező, 1972.05.14.

    Magyarország-Románia 2-1, Eb-selejtező, 1972.05.17.

    Magyarország-Románia 1-0, vb-selejtező, 1981.05.13.

    Románia-Magyarország 0-0, vb-selejtező, 1981.09.23.

    Magyarország-Románia 1-1, Eb-selejtező, 1998.10.14.

    Románia-Magyarország 2-0, Eb-selejtező, 1999.06.05.

    Románia-Magyarország 2-0, vb-selejtező 2001.06.02.

    Magyarország-Románia 0-2, vb-selejtező, 2001.09.05.

    Magyarország–Románia 0-3, barátságos (Ciprus), 2004.02.21.

    Magyarország-Románia 0-1, barátságos, 2009.08.12

    Magyarország-Románia 2-2, vb-selejtező, 2013.03.22

  • Szeptember 4., szerda:

    Sport 1

    17.30: Jégkorong, KHL, Dinamo Moszkva-Traktor Cseljabinszk

    20.15: Labdarúgás, Ligakupa, 1. forduló, FTC-Sopron

    Sport 2

    17.30: Kosárlabda, férfi Eb, Szlovénia, Spanyolország-Horvátország

    21.00: Kosárlabda, férfi Eb, Szlovénia, Szerbia-Litvánia

    Eurosport 1

    12.30: Sznúker, 6 pirosas vb, Thaiföld

    16.00: Kerékpár, Vuelta, 11. szakasz

    17.00: Tenisz, US Open, férfi negyeddöntő

    Eurosport 2

    10.00: Sznúker, 6 pirosas vb, Thaiföld

    17.00: Tenisz, US Open, férfi negyeddöntő

    22.00: Kerékpár, Albertai körverseny, 1. szakasz

  • Williams játékveszteség nélkül az elődöntőben

    Serena Williams játékveszteség nélkül győzte le Carla Suarezt az amerikai nyílt teniszbajnokság negyeddöntőjében. A címvédő, világranglista-vezető amerikai mindössze 52 percet töltött a pályán spanyol ellenfelével szemben. A profi éra 1968-as kezdetétől csak egyszer, 1989-ben fordult elő a US Open női versenyében, hogy a negyeddöntőben egyetlen játék megnyerése nélkül essen ki valaki. Akkor a bolgár Manuela Malejeva adta meg magát Martina Navratilovának. Williams ellenfele az elődöntőben Li Na lesz, aki az orosz Jekatyerina Makarován túllépve először - egyben a kínaiak közül elsőként - jutott a legjobb négy közé az amerikai nyílt bajnokságon. A férfiaknál a világelső szerb Novak Djokovics 1 óra 19 perces mérkőzésen búcsúztatta a spanyol Marcel Granollerst a nyolcaddöntőben.