Előzetesben a molesztáló teniszedző

2014.01.13. 10:17

Előzetes letartóztatásba került pénteken az a csongrádi edző, akit tizenkettedik életévét be nem töltött, felügyelete alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt vett őrizetbe a rendőrség. A bíróság döntése alapján H. A. gyanúsított előzetes letartóztatása 2014. február hó 10. napjáig tart.

A Csongrád Megyei Főügyészség azért kezdeményezte H. A. gyanúsított előzetes letartóztatását, mert megalapozott gyanú áll fenn arra, hogy 2013. június eleje és 2013. szeptember eleje közötti időben egy csongrádi teniszklub öltözőjében, irodájában, illetve az egyesület területén ideiglenesen felállított medencében az edzések után molesztálta a tízéves gyereket.

A gyanúsított által megvalósulni látszó bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyú, magas büntetési tétellel fenyegetett (öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés). Továbbá a gyanúsított kettős állampolgár, jelentős külföldi kapcsolatokkal rendelkezik, így megalapozottan lehet tartani attól, hogy szabadlábon hagyása esetén a hatóságok elől elszökne vagy elrejtőzne, ezért előzetes letartóztatása mindenképpen indokolt.

A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be enyhébb kényszerintézkedés, házi őrizet elrendelése végett, így a végzés nem jogerős.